acceptare ambalaje sgr

Chestiuni specifice extensiilor PubLine si MarketLine
Mesaj
Autor
szocsi991
Mesaje: 4
Membru din: Mie Sep 20, 2023 11:43 am

acceptare ambalaje sgr

#1 Mesaj de szocsi991 »

Buna ziua!

Pentru a accepta ambalajele sgr, mi-am propus urmatoarea solutie:
- am creat cont analitic la 5125, unde tin evidentiat numai incasarile rezultate in urma acceptarii ambalajelor sgr
- la setari in marketline la bonuri am introdus vaulcher sgr de 0.5 bani si de 1 leu
La acceptarea ambalajuluii, sau a vaulcherului emis de RVM in cazul meu, la incasarea cumparaturii introduc valoarea ambalajelor/valcherului RVM la incasare cu bon, pentru care am asociat contul analitic 5125 pentru ambalje , considerand, ca este vorba despre o suma in curs de decontare, care se va realiza in momentul in care primesc contravaloare acelor 50 de bani de la sgr, pe care voi inregistra 5121 = 5125.
Va rog sa-mi spuneti, daca este corect si se poate proceda in acest fel ?

Avatar utilizator
chirigiui509
Mesaje: 166
Membru din: Mar Iun 06, 2017 11:16 pm
Localitate: Petrosani
Contact:

Re: acceptare ambalaje sgr

#2 Mesaj de chirigiui509 »

Prezentarea făcută reflectă cazul particular în care decontarea vânzărilor se face pe seama voucherelor emise de RVM. Considerând ca aveți întrunite celelalte criterii de înrolare a RVM-ului (caz în care aveți acces la informațiile de raportare) și ca ați definit ambalajele SGR asociindu-le cu produsele, rămâne de analizat contul pe seama căruia înregistrați vouchere-le.
Cu privire la tratamentul voucherelor opinez ca analiza trebuie să pornească de la premisa ca acestea constituie o creanță ce urmează a fi încasată (în tot sau în parte) pe măsură ce Returo va face plățile.
Succes și felicitări pentru decizia de a achiziționa RVM-ul.

szocsi991
Mesaje: 4
Membru din: Mie Sep 20, 2023 11:43 am

Re: acceptare ambalaje sgr

#3 Mesaj de szocsi991 »

Am acces la informatiile de raportare de la RVM, insa consider ca nu trebuie sa asociez voucherele cu produse, ci le tratez numai ca o forma de plata de catre client, cu atat mai mult, ca voucherul respectiv este emis catre client, si numai in momentul folosirii ca modalitate de palata ajunge in posesia mea. Intradevar, poate sa se iveasca cazul, in care voucherul respectiv sa se poposesca in portoflul clientului, iar contravaloare ei sa fie achitata de catre Returo, dar nici acest lucru nu ar trebui sa insemne problema, dat fiind faptul, ca toate aceste miscari sunt evidentiate pe cont analitic separat, adica 5125.2. Adica nu inregistrez emiterea vocherelor de catre RVM, rapoartele emise folosesc doar pentru vereificarea corespunderii platilor de catre Returo, inregistrez numai voucherele folosite ca plata la cumparaturi, si platile de catre Returo.

Avatar utilizator
chirigiui509
Mesaje: 166
Membru din: Mar Iun 06, 2017 11:16 pm
Localitate: Petrosani
Contact:

Re: acceptare ambalaje sgr

#4 Mesaj de chirigiui509 »

Pentru ca dumneavoastră v-ați consolidat deja o opinie, permiteți-mi să vă adresez și eu câteva întrebări:
- Cum evidențiați intrările de produse în ambalaje SGR? Dar stocul acestora?
- Cum evidențiați garanția reținută pentru ambalajele SGR (la vânzarea articolelor)?
- Cum tratați solicitările în care, în schimbul voucherului, clienții dumneavoastră solicită plata în numerar?
Separând planurile, sistemul RVM intervine exclusiv pe ramura de colectare în vreme "hora Returo" e ceva mai amplă (motiv pentru care am vorbit de asociere).

Desigur, dumneavoastră puteți utiliza un analitic al sinteticului 5125, dar, din perspectivă doctrinară, o astfel de abordare ar putea fi criticabilă.
Revenind, operațiunea descrisă în mesajele anterioare, nu generează incidență fiscală, așa încât discuția noastră este una la nivel exploratoriu (pentru că temă de seminar n-am putea-o numi).
Cu toate astea, aș insista să vă mai gândiți la ceea ce reprezintă conturile de trezorerie în raport cu situația expusă (dar) este numai o opinie.

Vă doresc succes și poate, în măsura în care veți considera oportun, ne veți mai da și alte informații cu privire la sistemele RVM (personal aș fi extrem de interesat să testez validitatea propriilor proiecții teoretice legate de aceste sisteme).
Spor în toate!

szocsi991
Mesaje: 4
Membru din: Mie Sep 20, 2023 11:43 am

Re: acceptare ambalaje sgr

#5 Mesaj de szocsi991 »

Intr-adevar, este doar o opinie ceea ce am prezentat, si tocmai de aceasta am cerut parerea persoanelor mai competente in acest domeniu pe de o parte, iar pe de alta parte ma simt constrinsa sa gasesc o solutie, pentru ca aceasta poveste cu ambalajele sgr sa functioneze.
- evidenta intrarilor de produse in ambalaje sgr si stocul acestora, respectiv garantia retinuta pentru ambalaje sgr este rezolvata in saga, pentru exemplificare am atasat trei fisiere in atasament.
-cu privire la solicitarile in care clientul solicita plata in numerar, legea ma obliga ca ori sa restitui contravaloarea garantiei, ori sa asigur posibilitatea ca clientul sa poate sa achizitioneze marfuri in schimbul acestor vouchere, deci eu consider ca nu sunt obligat la restituirea in numera al garantiei sgr.
Ca o concluzie, eu doresc doar o solutie ce se poate aplica pentru situatia aceasta, si nicidecum sa dau, sau sa rezolv eu, insa pana in momentul actual nu am reusit sa obtin de la nimeni.
Fişiere ataşate
Letoltesek.zip
(19.86 KiB) Descărcat de 146 ori

Avatar utilizator
chirigiui509
Mesaje: 166
Membru din: Mar Iun 06, 2017 11:16 pm
Localitate: Petrosani
Contact:

Re: acceptare ambalaje sgr

#6 Mesaj de chirigiui509 »

V-am răspuns "în privat", inclusiv cu privire la eventuala obligație de restituire în numerar a garanției.
Succes!

Scrie răspuns