Modificare articole vizibile in PubLine, MarketLine

Chestiuni specifice extensiilor PubLine si MarketLine
Mesaj
Autor
lazarf923
Mesaje: 4
Membru din: Vin Apr 08, 2016 8:49 am

Modificare articole vizibile in PubLine, MarketLine

#1 Mesaj de lazarf923 »

Buna ziua,

Am in gestiune foarte multe articole cu TVA 5% care nu se mai folosesc si as vrea sa le scot , sa nu mai fie vizibile in extensia Saga, mereu se foloseseste cate un astfel de produs din greseala. Cum as putea face sa nu se mai vada? Am blocat articolele in saga si nu s-a intamplat nimic. Daca au avut rulaje in trecut ele pot fi sterse din gestiune ?
Domeniul de activitate este restaurant.

Multumesc frumos !

Avatar utilizator
chirigiui509
Mesaje: 168
Membru din: Mar Iun 06, 2017 11:16 pm
Localitate: Petrosani
Contact:

Re: Modificare articole vizibile in PubLine, MarketLine

#2 Mesaj de chirigiui509 »

1. Pe baza modelului prezentat, pentru ca în MarketLine să faceți o filtrare a articolelor, aveți (în opinia mea) următoarele posibilități:
- în meniul Administrare > Configurare program > Vânzare debifați opțiunea "Afișează articole cu stoc negativ";
- articolele pe care nu le mai doriți afișate, asociați-le unei grupe (repet, grupă nu tip) pe care nu doriti sa o expuneti (o puteți denumi "perimate") iar în MarketLine, în secțiunea Administrare > Configurare casieri > Acces grupe, inhibați accesul utilizatorilor la grupa "perimate";
- ...probabil și altele.
2. Articolele care au avut mișcare nu pot fi șterse și nici n-ar fi bine (explicația vine din faptul că mișcarea stocurilor are un corespondent contabil).

Succes!

quid pro quo
- cum tratați utilizarea zahărului în restaurant? ...cu referire la ultimele modificări legislative.
- care este unitatea de măsură în care recepționați materiile prime (ingredientele)?
- cum decideți între denumirea generică și denumirea comercială a ingredientelor?
- cum vă calculați nutrienții, alergenii și în general cum abordați cerințele legate de meniu?
- cum tratați problema ambalajelor SGR?

Pentru că eu v-am răspuns la 2 întrebări și v-am adresat alte 5, promit ca în cazul în care acceptați provocarea "quid pro quo", să vă răspund la alte 3 :)
M-ar mai interesa să știu și motivul pentru care ați ales MarketLine pentru un restaurant și nu PubLine dar ...aș rămâne la rându-mi obligat cu încă un răspuns.

badoid134
Mesaje: 17
Membru din: Mie Mar 15, 2017 12:04 pm

Re: Modificare articole vizibile in PubLine, MarketLine

#3 Mesaj de badoid134 »

Raspunsuri la intrebarile 2 si 3 ma intereseaza si pe mine. Pana acum nu cred ca e posibil (la modul PRACTIC, NU TEORIE!) lucrul cu retete, productie, evidenta stocuri cantitativ-valorica intr-un restaurant/unitate de alimentatie publica pt ca unitatile de masura ale materiilor prime/ingredientelor din facturile furnizorilor sunt cat se poate de diverse... plicuri, borcane, tuburi si tubulete, sticle si sticlute...

Si daca s ar face, nu stiu cum, transformare intr-o UM unica, scaderea gestiunilor in baza retetelor TEORETICE (de multe ori, intr-un restaurant, n au nicio treaba cu realitatea) ale produselor finite obtinute... duce la o evidenta pur gestionara (a gestionarului care le are ...in primire) f aproximativa...

Scrie răspuns