eroare afisare numar e-factura si generare pdf

Posteaza aici informatii despre erorile care ti-au aparut.
retevois193

eroare afisare numar e-factura si generare pdf

#1 Mesaj de retevois193 »

deci :)

in xml-ul preluat din spv apare corect numarul facturii, numar care se regaseste si pe factura emisa old school pe hartie:
CNPRWB6830/00004790

in ecranul din saga la facturi primite in campul "Numar" apare doar:
RWB6830/00004790

la generarea pdf-ului aferent apare tot sirul de caractere mai putin ultima cifra:
CNPRWB6830/0000479

erorile apar la toate facturile de genul asta

ps. acel CNP nu este CNP ca indicatie de tip persoana fizica, asa este numarul documentului

balazse

Re: eroare afisare numar e-factura si generare pdf

#2 Mesaj de balazse »

Nu este o eroare, ci exista si o limitare in programul Saga in ceea ce priveste coloana "nr doc" de la "intrari", astfel va prelua ultimele 16 caractere din numarul facturii.

retevois193

#3 Mesaj de retevois193 »

si la pdf preia doar primele 18 caractere din numarul facturii? :)

sa nu preiei corect, adica in intregime, datele din spv este o eroare, nu o limitare. limitare poti spune ca este la coloana cu denumire articol/serviciu, unde nu poti scrie mai mult de 60 de caractere desi uneori ai nevoie de mai mult

numarul documentului, care se preia trunchiat din spv, se preia trunchiat si in ecranul de intrari. practic tu ai inregistrate in conta documente care nu exista si pentru care mai faci si plati.
pe baza numarului facturii se imperecheaza automat diverse inregistrari, plati si declaratii. si pe serverele anaf o sa dea cu virgula :)

balazse

#4 Mesaj de balazse »

Descarca de pe site ANAF programul care face conversie din xml in pdf si vezi cum iti genereaza.
Daca apare CNPRWB6830/00004790 si nu CNPRWB6830/0000479, atunci discuta cu ANAF, daca apare CNPRWB6830/00004790 discuta cu Saga.
https://mfinante.gov.ro/web/efactura/informatii-tehnice
(https://mfinante.gov.ro/static/10/eFactura/GenerareFactura_02022024.zip)

Coloana "nr doc" este limitat la 16 caractere, deci atunci discutam despre limitare si nu eroare.
Daca doresti o modificare, atunci trimite e-mail la Saga, poate reusesti sa ii convingi sa mareasca numarul de caractere care se pot introduce in acea casuta.

Nici pana acum nu ai putut introduce nici manual mai mult, si s-a trimis SAF-T si parca nici unde nu s-a plans ANAF pana acum. ;)
Totusi de ce nu iesi catre furnizor sa ii zici ca nu are rost patru zerouri in fata numarului (CNPRWB6830/00004790), de altfel daca "CNPRWB6830" este seria, poti inregistra numai numarul "00004790". ;)

retevois193

#5 Mesaj de retevois193 »

"Daca apare CNPRWB6830/00004790 si nu CNPRWB6830/0000479, atunci discuta cu ANAF, daca apare CNPRWB6830/00004790 discuta cu Saga."

aici m-ai pierdut, cred ca prima era invers :)

oricum, stiu ca nu ai sa crezi dar programul ANAF genereaza corect pdf-ul, dar nu asta este problema, si saga genereaza corect pdf-ul pe baza datelor primite, atata doar ca datele primite sunt inregistrate incomplet

cat despre discutia cu seria si numarul, este irelevanta in context, softurile preiau ce apare in coloana cu numarul documentului ca fiind numarul documentului, nu mai este ca pe vremea cand faceai corectii din pix, la propriu :)

adica speram ca am scapat de asta cu " poti inregistra numai numarul "00004790"", mai ales daca ai cateva zeci de facturi pe zi cu "limitarea" asta

si nu, din moment ce in spv este inregistrat numarul facturii ca fiind CNPRWB6830/00004790 nu poti tu sa decizi ca inregistrezi in conta doar o parte din el pe motiv ca o parte pare sa fie seria documnetului si nu numarul
Fişiere ataşate
pdf generat anaf.jpg
pdf generat anaf.jpg (14.88 KiB) Vizualizat de 1887 ori

retevois193

#6 Mesaj de retevois193 »

ca sa fac un rezumat, de la 1 iulie nu interseaza pe nimeni pdf-ul ala, fie tiparit sau in format electronic. Conform OUG 120/2021, exemplarul original al facturii electronice este fisierul de tip XML insotit de sigiliul electronic al Ministerului Finantelor. Problema este ca saga (indiferent de motiv) inregistreaza un alt numar de document decat cel din xml, iar asta din punct de vedere contabil este practic un cu totul alt document.

balazse

#7 Mesaj de balazse »

Putem continua aceasta discutie, dar faptul ca un furnizor decide sa foloseasca ca si numar de factura una de 50 de caractere, asta nu inseamna ca in programul de contabilitate obligatoriu sa il pot inregistra ca atare.
Daca nu iti place asa cum functioneaza programul, nu exista alta solutie decat sa trimiti e-mail echipei Saga si vezi raspunsul primit.
Sa ne zici si noua cum s-a finalizat. ;)
De altfel, majoritatea programelor au o limitare la numar document, dar depinde de fiecare program in parte.

PS. Asa este, am gresit, vroiam sa scriu "RWB6830/00004790" in loc de "CNPRWB6830/00004790"

retevois193

#8 Mesaj de retevois193 »

"un furnizor decide sa foloseasca ca si numar de factura una de 50 de caractere, asta nu inseamna ca in programul de contabilitate obligatoriu sa il pot inregistra ca atare"

ai dreptate, atat s-a putut, chiar ca nu se mai merita continuata aceasta discutie...

retevois193

#9 Mesaj de retevois193 »

ORDIN Nr. 4092/2022 din 14 noiembrie 2022
pentru modificarea Specificaţiilor tehnice şi de utilizare a elementelor de bază
ale facturii electronice - RO_CIUS - şi a regulilor operaţionale specifice
aplicabile la nivel naţional, aprobate prin Ordinul ministrului finanţelor nr.
1.366/2021

Numarul facturii BT-1 - Elementul nu trebuie sa depaseasca 200 de caractere (marit de la 30 de caractere in 2021 OMF nr. 1.366/2021)

Numele articolului BT-153 - Elementul nu trebuie sa depaseasca 100 de caractere (SAGA permite doar 60)

https://static.anaf.ro/static/10/Anaf/legislatie/OMF_4092_2022.pdf

conform standardului european numarul facturii trebuie sa fie unic, respectiv campul BT-1:

A unique identification of the Invoice. The sequential number required in Article 226(2) of the directive 2006/112/EC [2], to uniquely identify the Invoice within the business context, time-frame, operating systems and records of the Seller. No identification scheme is to be used.

https://docs.peppol.eu/poacc/billing/3.0/syntax/ubl-invoice/cbc-ID/

ps. stiu ca unii nu cred dar, in 2024, un furnizor poate sa foloseasca un numar de factura de pana la 200 de caractere si ce sa vezi, chiar esti obligat sa il inregistrezi in contabilitate ca atare.

balazse

#10 Mesaj de balazse »

Unde scrie "chiar esti obligat sa il inregistrezi in contabilitate ca atare"? Nu cumva doar ca trebuie sa il inregistrezi?
De altfel, nu inteleg de ce vrei sa ma convingi pe mine si nu echipa Saga sa modifice limitarea la numarul de caractere pentru facturile primite?
De ce nu le trimiti e-mail si sa vezi ce raspuns primesti (dupa care poti sa ne zici si noua)?
Pana la urma, pe forum tot poti sa scrii mult si bine daca tehnic nu se poate rezolva in program.
Solutia ca se introduce in program ultimele carcatere parca a venit in urma unei sesizari a unui utilizator in ceea ce priveste facturile de la Posta Romana, sau cel putin asa am observat pe forum, ca ce a fost in spatele modificari nu stiu, dar initial citea primele caractere si nu ultimele.

Scrie răspuns