STOCURI

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
flaminzeanud

STOCURI

#1 Mesaj de flaminzeanud »

Buna ziua,
nu inteleg urmatorul lucru:
m am bucurat la inceput pentru stiind ca, nu voi mai inreg fiecare produs din factura insa si ca le preiau din efactura direct dar,acum vad ca trebuie sa intru pe fiecare factura sa ii pun contul corect si din ce categ este (materii prime,materiale.obiect de inventar etc) .
In concluzie eu trebuie sa intru pe fiecare factura sa trec :Materiale auxiliare s-au Materii prime ca sa am acelasi la rulaje stocuri (Balanta vs Situatie stocuri).
Ma poate ajuta cineva cu o parere..exista in Configurare ceva ca sa nu mai i ntru pe fiecare produs sa modific?
Astept o parere!

Multumesc pentru ajutor!

paturcai

Re: STOCURI

#2 Mesaj de paturcai »

Nu exista asa ceva si nici nu poate exista (cel putin deocamdata)
La prima vedere este ca trosnitul din degete dar in realitate nu este chiar atat de simplu: ceea ce se importa nu se "pupa" cu denumirea pe care eu o am in gestiune (eu am in gestiune ROSTAR BISCUITI, si pe factura de achizitie scrie Biscuiti ROSTAR; cum sa stie programul unde sa-i trimita? Ca sa nu iasa un talmes-balmes SAGA a lasat la latitudinea fiecaruia posibilitatea de a selecta codurile si gestiunile.
Diferenta este ca cei pentru care tineti contabilitatea nu mai aduc documentele tiparite in dosar, ci acestea vin electronic si va scutesc - oarecum - de munca ingrata de introducerea acestora.
In rest, nu este nicio diferenta: trebuie sa alegeti gestiuni, trebuie sa alegeti coduri de produs, etc.
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!

flaminzeanud

#3 Mesaj de flaminzeanud »

DA.Multumesc!

tomac

#4 Mesaj de tomac »

Cum credeți că poate programul distinge în ce categorie de stoc intră un bun dintr-o factură?
Dacă pe o factură aveți o linie cu explicația aceasta: server XYZ procesor Intel XENON 8 cores, 64 GB RAM... - cu un preț de 20000 lei pe ce cont ar trebui să ducă acel produs ? Pe 2131? Pe 371? Pe alt cont? Că poate pentru dvs e imobilizare, iar pentru mine e marfă, iar pentru altul ce face un sistem de servere poate e componenta unui sistem ce-l include și pe acesta și îl va trata ca material auxiliar de exemplu.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

Scrie răspuns