registru de casa

buriane

registru de casa

#1 Mesaj de buriane »

Buna,
va rog daca puteti sa ma ajutati: la registrul de casa, prima zi de lucru nu stiu cum se trece soldul initial.
mentionez ca am configurat societatea a nivelul lunii iulie si doresc sa lucrez in saga incepand cu luna august.
pasii cu preluare solduri balanta,furnizori ,clienti,gestiuni i-am parcurs; m-am impotmolit la registrul de casa
sold initial .
Multumesc

gheorghei642

Re: registru de casa

#2 Mesaj de gheorghei642 »

Configurare >>>> Preluare date contabile >>>> Luna de incepere a folosirii programului: August 2024.
Preluarea datelor fiind în cursul anului, se vor respecta următoarele reguli:
- în coloanele "Debit iniţial an", respectiv "Credit iniţial an" se vor înscrie în dreptul conturilor care se preiau, soldul acestora la data de 01/01 a anului de referinţă;
- coloanele "Debit precedent", respectiv "Credit precedent" se vor completa cu rulajele cumulate (inclusiv soldurile iniţiale) - coloanele "Total Sume debitoare/creditoare" din balanţa de verificare a lunii anterioare(luna a-7-a) preluării datelor în Saga.
După cum se observă, valorile celor patru coloane nu vor fi egale în această situaţie
În cazul în care doriţi preluarea unor conturi analitice, va trebui să le adăugaţi în listă ținând cont de regulile de configurare.
În momentul în care se vor termina de preluat sumele de la clasa 5, totalurile vor trebui să prezinte sume egale. În caz contrar înseamnă că unele din datele introduse nu sunt corecte şi datele sunt dezechilibrate motiv pentru care nu veţi putea valida preluarea datelor.
În cazul unor neconcordanţe Debit<>Credit, la apăsarea butonului de validare programul va semnala acest fapt, iar datele nu vor putea fi validate
Nu preluaţi sume şi în conturile sintetice dacă aţi preluat conturile analitice a acestora. Este suficientă preluarea sumelor în conturile analitice în acest caz.

buriane

#3 Mesaj de buriane »

buna,
Multumesc
Am parcurs toti acesti pasi, dar daca intru la "registru de casa" ,sold initial este zero

buriane

#4 Mesaj de buriane »

am gasit greseala.rezolvat. multumesc

ferenta192

#5 Mesaj de ferenta192 »

Normal ca este zero.Iar prima incasare va fi soldul preluat la 31.07.2024 prin intermediul contului 891 sau prin contul prin care ati facut preluarea! Iar acesta va fi sold initial la 01.08.2024! Verificati si simbolul contului la preluare...cu cel care apare cand intrati in registru de casa.
Daca oi fi inteles bine problema cu care va confruntati!
Norocul este ceea ce are loc atunci când pregătirea se întâlnește cu șansa!

ferenta192

#6 Mesaj de ferenta192 »

buriane scrie: Mie Aug 14, 2024 12:31 pm am gasit greseala.rezolvat. multumesc
Totusi care era? :wink:
Norocul este ceea ce are loc atunci când pregătirea se întâlnește cu șansa!

balazse

#7 Mesaj de balazse »

Cel mai probabil are analitice la 5311 si nu a selectat analiticul in partea stanga-sus, iar pe 5311 nu avea nici o miscare, deci sold zero, dar poate BurianE revine si ne detaliaza.

Scrie răspuns