Codul produselor nu este preluat din e-factura

Retea, baze de date, salvari, restaurari etc.
dabaf

Codul produselor nu este preluat din e-factura

#1 Mesaj de dabaf »

In panoul de import e-facturi primite in partea de jos apare coluana denumita "Cod" dupa ce selectez factura. Aceasta este goala.

Daca deschid factura in format PDF Codurile articolelor apare sub forma:
Identificator vanzator articol pentru linia 1 :72149409

paturcai

Re: Codul produselor nu este preluat din e-factura

#2 Mesaj de paturcai »

DIn e-factura nu se poate importa si codul produselor din cauza celor care emit facturile
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!

pirvad3

#3 Mesaj de pirvad3 »

Salutari.
Am importat facturile primite direct din SAGA si am o factura de la Altex cu un obiect de inventar. Dupa import, obiectul de inventar apare in ecranul "Intrari" insa nu apare la "Articole", si nu cere sa il salvez acolo cum se intampla de obicei cand introduc un nou obiect de inventar. Dupa preluare nu ar trebui sa te intrebe daca le salvam in articole??

tomac

#4 Mesaj de tomac »

NU apare pentru că nu are cod de articol asociat.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

balazse

#5 Mesaj de balazse »

Cel mai probabil s-a importat pe nedefinit, iar acum ar trebui ales la tip "obiect de inventar" (in loc de "nedefinit"), dupa care sa se creeze articolul.

pirvad3

#6 Mesaj de pirvad3 »

Tomac> Trebuie introduse manual in Articole? sau cum facem daca avem o factura cu n obiecte de inventar?
balazse> Sunt importate direct ca obiecte de inventar cu cont 303 in ecranul "Intrari"

Mersi anticipam la amandoi pentru raspuns

balazse

#7 Mesaj de balazse »

Deci la "e-factura" in partea de articole la "tip" ai ales "obiect de inventar" -> ai ales gestiunea -> dupa care sau alegi articolul sau daca nu exista apare un mesaj de avertizare daca vrei sau nu sa il adaugi, unde alegi "da"/"yes".
Din pacate trebuiesc introduse fiecare manual.

tomac

#8 Mesaj de tomac »

Dacă vreți evidență cantitativ- valorică și alegeți obiecte de inventar atunci da, indiferent că e unul sau că sunt 100 de obiecte de inventar, la fiecare i se va aloca un cod.
Dacă nu vreți cantitativ-valoric, lăsați pe nedefinit, puneți 303 și duplicați-l la toate pozițiile din intrare cu butonul corespunzător din ecranul de import.

ganziuca

#9 Mesaj de ganziuca »

Bună ziua,
Nici eu nu reușesc să preiau și să asociez codul articolelor din e-Factura automat. (Saga C.3.0.583)
În cazul meu pentru marfă, doresc ca la preluare factură în Intrări/Ieșiri să atribuie codul produsului din e-Factura la codul articolului din Saga. Codul produsului se regăsește în eFacturi ca BT-155 (în XML ca SellersItemIdentification, în PDF ca „Identificator vanzator articol pentru linia ...”). La „formular de tipărire pt. preluarea datelor de facturare” este bifată „Cod articol/serviciu inclus”.
Țin să cred că ar fi trebuit să funcționeze implicit și totuși nu se întâmplă.
Există vreo procedură sau configurare pentru acest lucru?

tomac

#10 Mesaj de tomac »

Verificați să fie setat pe formularul corect. În ecranul e-factura este setat să preia informațiile dintr-un anumit formular. Dacă setările sunt pe alt formular nu le preia.

ganziuca

#11 Mesaj de ganziuca »

Mulțumesc de răspuns.
Formularul este selectat corect dar tot nu funcționează. Nu înțeleg ce poate fi.
Precizez că denumirea articolului este diferită de denumire produsului din e-Factura și că încerc să asociez și la facturi emise (cu alte programe) și facturi primite de la furnizori. Doar codurile de produs/articol sunt identice, descrierea diferă. Poate acest lucru să fie cauza?
Se poate asocia doar pe baza de cod articol și să ignore descrierea?

tomac

#12 Mesaj de tomac »

Vă referiți la codul folosit de client pentru acel produs? Dacă da definiți codul produsului în nomenclatorul de articole apăsând butonul "Cod Cl".
Detalii despre cum ajung informațiile în e-factura găsiți aici - https://manual.sagasoft.ro/sagac/topic-89-e-factura.html secțiunea "e-Factura documentație".

ganziuca

#13 Mesaj de ganziuca »

Buna ziua,
Documentația a fost citită de câteva ori dar fără succes.
Poate nu m-am făcut ințeles și o să încerc să ordonez operațiunile.
1. Creez articol de marfă in Saga cu cod: XYZ123, cu o descriere scurtă, fără alte coduri client (CI).
2. Import e-Factura de la furnizor cu articole XYZ123 (definite în XML ca BT-155, SellersItemIdentification) și descriere lungă. Codurile nu sunt preluate automat și nu se asociează ca articol Saga (cod XYZ123 Descriere scurtă).
3. Creez factură de ieșire în alt program de facturare, cu cod XYZ123, descriere lungă.
4. Import e-Factura emisă la pasul 3 în Saga dar nici acum nu se asociază cu articolele Saga.
Poate Saga să asocieze articole după cod sau trebuie să fie identice și la descriere?

tomac

#14 Mesaj de tomac »

Nu cred că ați înțeles cum funcționează codurile clienților.
1. Ok
2. Importul se va face pe cod XYZ123 - adică în ecranul de import din e-factura asocierea se face pe codul dvs intern care este XYZ123
3. ok
4. Ajungem iar la punctul 2.

ganziuca

#15 Mesaj de ganziuca »

Vă mulțumesc de răspuns. La mine nu se întâmplă așa. Voi ridica un ticket la Saga pentru ajutor. Cred că este un bug ceva.
Cu stimă.

Scrie răspuns