buna seara!
va rog tare mult sa ma ajutati in urmatoarea problema :
am un salariat cu salariu de incadrare de 3000 lei care a fost in concediu si a adus factura de servicii turistice de 2000 lei.
In plafonul de 33% se incadreaza doar 990 lei iar diferenta de 1010 lei este venit impozabil pentru care se datoreaza cas,cass,impozit si cam.
Cum trebuie sa operez in Saga aceasta speta asa incat sa calculeze toate taxele si sa apara corect in D112 si in fluturas?
Eu am operat in State salarii-tichete-servicii turistice 2000 lei dar nu calculeaza nimic iar in D112 duce toata suma la venituri neimpozabile la rd 8.4.8
multumesc frumos!
servicii turistice impozabile acordate salariatilor
-
-
Re: servicii turistice impozabile acordate salariatilor
buna ziua!
Rog Adminii sa nu ocoleasca aceasta intrebare.
Lucrez in acest program si as vrea sa stiu cum a gandit SAGA aceasta speta.
multumesc!
Rog Adminii sa nu ocoleasca aceasta intrebare.
Lucrez in acest program si as vrea sa stiu cum a gandit SAGA aceasta speta.
multumesc!
Desi nu sunt Admin, nu consideri ca in loc de 2.000 lei trebuia sa treci doar 990 lei (suma deductibila), iar restul la "detalii" -> "alte venituri"?
-
In ultima instanta asa ma gandesc sa operez, dar ma gandeam ca poate e pe undeva in Saga sa pot opera in acelasi mod ca si diurna si nu gasesc eu.
Multumesc!
-
Cum ati introdus pana la urma?
Salut! Sunt admin și salariat unic la un 6201 (IT) și îmi fac singur declarațiile și SAGA.
Din ce înțeleg din lege, pot lunar să acord maxim 33% din salariu de bază, dar maxim 7567 anual! Corect?!
În SAGA am rezolvat simplu să apară în D112, am adăugat la Ștate salarii -> Tichete -> Servicii turistice și suma apare la 8.5 și 8.5.4 în D112 la generare.
Dar cum înregistrez? Am făcut ceva de genul și pare rezonabil
VACT01 6458 5121 1050 0 ALTE CHELT. PRIVIND ASIGURARILE SI PROTECTIA SOCIALA - Ramburs vacanta
TREN01 6458 5121 125 0 ALTE CHELT. PRIVIND ASIGURARILE SI PROTECTIA SOCIALA - Tichet tren
Sper că pot adăuga capturi de ecran.
Servicii în ștate
D112
Din ce înțeleg din lege, pot lunar să acord maxim 33% din salariu de bază, dar maxim 7567 anual! Corect?!
În SAGA am rezolvat simplu să apară în D112, am adăugat la Ștate salarii -> Tichete -> Servicii turistice și suma apare la 8.5 și 8.5.4 în D112 la generare.
Dar cum înregistrez? Am făcut ceva de genul și pare rezonabil
VACT01 6458 5121 1050 0 ALTE CHELT. PRIVIND ASIGURARILE SI PROTECTIA SOCIALA - Ramburs vacanta
TREN01 6458 5121 125 0 ALTE CHELT. PRIVIND ASIGURARILE SI PROTECTIA SOCIALA - Tichet tren
Sper că pot adăuga capturi de ecran.
Servicii în ștate
D112
Am si eu o nedumerire de acelasi gen : fact.de serv.turistice pe firma, platita din cont. nc 6458 = 401...suma de 4000 lei, cfm.calcul 33% este 1320 lei, cum fac nc ca sa apara 2680 lei ca serv.turistice din care se retin contrib.? daca trec la tichete nu se modif.statul si nu apar retineri in plus. daca trec la detalii apare suma adaugata in stat si se retin corect contrib. dar nc imi dubleaza chelt. marint salariul brut cu suma respectiva. aici m-am incurcat !
Înregistrezi factura 621=401