Depunere decont tva dupa inspectia fiscala

mureae882

Depunere decont tva dupa inspectia fiscala

#1 Mesaj de mureae882 »

Buna dimineata,
In luna mai s-a incheiat controlul de fond pe care l-am avut la o societate pt perioada 01.11.2021-31.03.2024 si de atunci tot incerc sa depun decontul de tva aferent lunii martie 2024 si primesc acelasi mesaj de eroare:

Au fost identificate urmatoarele ERORI:
E: validari globale
eroare regula: 7: In perioada de raportare, impozitul 300 face obiectul unei inspectii fiscale

Inspectorii fiscali au spus ca ei au setat in program ce trebuie si ca ar trebui sa mearga. De la informatica Anaf au spus ca trebuie sa trec in decont ce s-a stabilit in urma inspectiei fiscale la randul corespunzator si sa bifez conform art 200 din codul fiscal. De completat am completat la randul 40 tva de plata stabbilit de organele fiscale, dar nu stiu ce trebuie facut mai departe ca sa il pot depune.

pomparaus

Re: Depunere decont tva dupa inspectia fiscala

#2 Mesaj de pomparaus »

Daca ai avut deja D300 aferenta lunii martie depusa, tu nu mai poti sa depui un alt decont 300 pentru aceeasi luna doar cu suma impusa de organele de control. Asta faci?!

mureae882

#3 Mesaj de mureae882 »

Nu am depus deloc pentru ca s-a inceput controlul in 14.04.2024 si procesul verbal s-a intocmit cu data de 31.05.2024.

pomparaus

#4 Mesaj de pomparaus »

Eu nu am avut cazuri de acest gen pana acum (si sper nici de acum incolo sa nu am), dar, nu cumva Anaf inregistreaza el direct in fisa ta sintetica acest TVA stabilit in plus de plata si tu nu trebuie sa il declari in decont? Tu doar trebuie sa faci nota contabila prin care evidentiezi acest 4423 de plata, ai verificat fisa pe platitor sa vezi daca ai acest TVA in fisa ta de platitor?

tomac

#5 Mesaj de tomac »

Decontul se depune la termen indiferent că începe control sau nu.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

gheorghei642

#6 Mesaj de gheorghei642 »

Daca suma reprezentand diferențele de obligații fiscale principale de plată stabilită de organele fiscale prin decizie comunicată persoanei impozabile, este nestinsă (considerata restanta) până la data depunerii decontului de TVA aferenta perioadei fiscale, doar numai in aceasta situatie suma se preia la rd.40.

buleum960

#7 Mesaj de buleum960 »

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati in rezolvarea urmatoarei probleme
-control de la ANTIFRAUDA,perioada 2018-30.06.2024,gasit venituri nedeclarate tva de plata stabilit pe fiecare luna din 2018-30.06.2024,de la organele de control am PV,cu sumele .Cum ar trebui sa declar,aceasta suma in decontul tva 300.Firma cu tva trimestrial.

ovidiuo

#8 Mesaj de ovidiuo »

@buleum960: Nu declarati in decontul de TVA nicio suma stabilita suplimentar de Antifrauda, altfel va veti trezi cu TVA-ul stabilit de ei dublat. Cand vor valorifica procesul-verbal, pe baza deciziilor emise, se vor inregistra sumele stabilite in urma controlului si in fisa ROL ... tre' sa urmariti fisa ROL sa vedeti cand va aparea TVA-ul calculat de organele de control. Pana atunci, inregistrati prin note contabile rezultatele controlului (cu data procesului-verbal, data luarii la cunostinta etc.).

P.S. .. cum au stabilit (gasit) cei de la Anifrauda veniturile nedeclarate pentru fiecare luna din 2018-2024 ? :roll:

buleum960

#9 Mesaj de buleum960 »

Multumesc foarte mult pentru raspuns,firma are obiect de activitate I.T.P,IN FRANCIZA CU REISTRUL AUTO,de acolo au cerut si comparat lunar masinile intrate pentru ITP,apoi veniturile realizate.In urma discutiei avute cu insp.de la ANTIFRAUDA,eu spuneau ca sa fac rectificative la decont 300,pentru a fi scutit de accesorii.De la aceasta discutie am intrat in panica stiind sigur ca la decl.300 nu se poate face rectificativa.Multumesc pentru ajutor.

Scrie răspuns