Eroare deducere personală
-
Eroare deducere personală
Bună ziua.
Am doi salariați, angajați anul ăsta, cu minim pe economie, fără persoane în întreținere.
La unul deducerea personală este cea corectă (740 lei de la 01.07.2024) la celălalt programul trece 1.295 lei (ca pentru 3 persoane în întreținere).
Ce se întâmplă, am bifat ceva din greșeală pe undeva, cum să fac să remediez problema ?
Vă mulțumesc !
Am doi salariați, angajați anul ăsta, cu minim pe economie, fără persoane în întreținere.
La unul deducerea personală este cea corectă (740 lei de la 01.07.2024) la celălalt programul trece 1.295 lei (ca pentru 3 persoane în întreținere).
Ce se întâmplă, am bifat ceva din greșeală pe undeva, cum să fac să remediez problema ?
Vă mulțumesc !
Re: Eroare deducere personală
Poate e sub 26 ani.
-
Da, e sub 26 de ani. Care este reglementarea legală care vizează acest aspect ?
https://www.sagasoftware.ro/inceput-de-an-2024/ scrie:Deducerea suplimentară care a generat cele mai multe mailuri către SAGA și cea mai puțin cunoscută a fost cea legată de vârsta salariaților. Angajații cu vârsta de până la 26 ani beneficiază de o deducere suplimentară de 15% din salariul minim.
-
Da, așa este : 3.700 lei*15%=555 lei + 740 lei = 1.295 lei. Am înțeles, mulțumesc mult !
-
Bună ziua! Am un singur angajat cu vârsta de până în 26 ani. Începând cu 01 Iulie 2024 programul îmi calculează așa cum ați explicat mai sus. Este corect. De ce totusi la Iunie 2024, la salariul minim brut de 3.300 lei, îmi calculează deducere personală de numai 165 lei și deducere suplimentară de de 495 lei? Total 660 lei.
Înțeleg că deducerea suplimentară este calculată corect, însă am dubii în ce privește deducerea personală de 165 lei. Exista vreo prevedere ca totalul deducerilor să nu depășească 660 lei, chiar și la angajat de până în 26 ani?
Mulțumesc!
Înțeleg că deducerea suplimentară este calculată corect, însă am dubii în ce privește deducerea personală de 165 lei. Exista vreo prevedere ca totalul deducerilor să nu depășească 660 lei, chiar și la angajat de până în 26 ani?
Mulțumesc!
verificati aici.. https://www.calculator-salarii.ro/3300-brut-calcul-salariu-net/anul-2024-luna-6/0-40-1-0-0-0.15-1-3300-1-0/
si pt lunile ulterioare si asa ar trebui sa fie.
daca nu e la fel verificati sumele ce difera.
si pt lunile ulterioare si asa ar trebui sa fie.
daca nu e la fel verificati sumele ce difera.
“Cea mai valoroasă parte a unui om nu este mintea plină de cunoștințe, ci inima plină de iubire, urechea pregătită să asculte și mâna dispusă să ajute.”
-
Mulțumesc! Din păcate deducerea personală pe care mi-o calculează Saga este de 165 lei, în loc de 660 lei, în Iunie 2024. Nu înțeleg de ce? Să spun și faptul că persoana angajată este cetățean moldovean. Influențează asta?
Dar in lunile anterioare, aprilie, mai, cat a fost deducerea?
Nu contează cetățenia. Ce venit brut din salarii inclusiv tichete de masă are acea persoană în acea lună? Similar celui din luna în care deducerea este mai mare?
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
buna ziua. referitor la deducerea personala pentru salariatii partime. cat trebuie sa fie? 100% sau proportional cu venitul?
Deducerea personala se acorda integral(binenteles in limita venitului impozabil realizat) la angajatorul unde angajatul si-a declarat functia de baza.
Buna ziua,
In luna octombrie o societate cu profil agricol nu s-a incadrat in 80% cifra de afaceri din agricultura pentru a aplica facilitati.
Avem angajati cu salarii brute de 3436 lei cu persoane in intretinere pentru care nu se calculeaza corect deducearea. Mentionam cu nu avem inregistrate tichete de masa sau alte venituri impozabile.
De exemplu in statul de plata la luna octombrie fara facilitate , SAGA calculeaza : Salar brut 3436 , 1 persoana in intretinere(Sotia), deducere personala 740 lei.
Corect ar fi deducere personala de 925 lei – deci calculul ar trebui sa fie 3700*25%=925 lei.
Va rog sa ma ajutati cu o solutie.
In luna octombrie o societate cu profil agricol nu s-a incadrat in 80% cifra de afaceri din agricultura pentru a aplica facilitati.
Avem angajati cu salarii brute de 3436 lei cu persoane in intretinere pentru care nu se calculeaza corect deducearea. Mentionam cu nu avem inregistrate tichete de masa sau alte venituri impozabile.
De exemplu in statul de plata la luna octombrie fara facilitate , SAGA calculeaza : Salar brut 3436 , 1 persoana in intretinere(Sotia), deducere personala 740 lei.
Corect ar fi deducere personala de 925 lei – deci calculul ar trebui sa fie 3700*25%=925 lei.
Va rog sa ma ajutati cu o solutie.