TRANSFER ARTICOLE SAGA->MARKETLINE
TRANSFER ARTICOLE SAGA->MARKETLINE
Buna ziua
am o problema cu trasferul preturilor din saga in Marketline.
Avem o firma de productie si produc un anumit produs, care il vand cu ridicata la pretul X. Pretul X l-am introdus la articole ca pret de vanzare 1 ( deoarece lucrez si cu fgo si aveam nevoie sa preia automat pretul respectiv)
Apoi am introdus pretul Y la pret de vanzare 2, care va fi cu amanuntul, doar catre persoane fizice.
Problem pe care o am este ca la sincronizarea saga cu Marketline, imi ia pretul 1, iar eu vreau pretul 2. Cum sa fac altfel decat sa dublez produsele?
Va multumesc
am o problema cu trasferul preturilor din saga in Marketline.
Avem o firma de productie si produc un anumit produs, care il vand cu ridicata la pretul X. Pretul X l-am introdus la articole ca pret de vanzare 1 ( deoarece lucrez si cu fgo si aveam nevoie sa preia automat pretul respectiv)
Apoi am introdus pretul Y la pret de vanzare 2, care va fi cu amanuntul, doar catre persoane fizice.
Problem pe care o am este ca la sincronizarea saga cu Marketline, imi ia pretul 1, iar eu vreau pretul 2. Cum sa fac altfel decat sa dublez produsele?
Va multumesc
- danilevicis
Re: TRANSFER ARTICOLE SAGA->MARKETLINE
Faceti 2 gestiuni. Dar tot va trebui sa dublati articolul.
Cu cat oamenii progreseaza mai mult, cu atat se lovesc de un adversar mai puternic
citisem acum pe meniul de Help- Dacă în ecranul "Articole" au fost atribuite două prețuri de vânzare pentru articolul transferat, din lista afișată în acest câmp se va putea alege prețul dorit
de ce nu ma lasa sa selectez pretul care il doresc?
de ce nu ma lasa sa selectez pretul care il doresc?
Du-te la ieșiri și vezi în coloana „Preț unitar”.
in saga preia bine pretul ca am definit sa fie doar pentru persoane fizice, dar in Marketline nu merge. Si in Marketline vreau
Buna ziua. Am introdus un articol nou in saga si nu se vede in marketline. Problema a survenit de cand am ales conectare server. Ati intampinat aceasta problema? Va multumesc!
-
Buna ziua. Va rog frumos daca ma puteti ajuta : tin contabilitatea in Saga C la un magazin si operez vanzarile prin nota contabila la final de luna (magazinul are un soft si tine evidenta cantitativ valoric la pret de vanzare). Vrem sa inlocuim softul de la magazin cu MarketLine, insa oricat am citit nu imi este clar cum sa facem acest transfer al produselor. Cum sa transferam produsele din vechiul soft si sa continuam cu MarketLine? Daca ma puteti indruma ce tutorial sa mai urmaresc, unde sa mai citesc v-as fi recunoscatoare. Va multumesc
La Articole (F9) aveti un buton, Import articole/preturi din fisiere.
Eu recomand sa faceti import din format text pentru ca merge cel mai repede (copy/paste dintr-un excel in notepad).
Coloanele (campurile) delimitate cu TAB si in ordinea apropiata de cum scrie in manual.
DENUMIRE(Denumire articol) UM(Unitate de masură) P_TVA(Procent TVA articol) PRET_V_TVA(Pret de vânzare cu TVA) COD_BARE(Cod de bare) ...samd.
Cand importati se deschide o fereastra unde selectati calea si tipul de fisier si alegeti fisiere text. Mai aveti si un al doilea tab cu optiuni de configurare (este destul de intutiv). Dupa ce selectati fisierul apare o ferestra cu ASOCIERILE COLOANELOR. Aici e foarte importat sa stiti ce coloana si unde se importa. Coloana cu codul produsului la COD, coloana cu denumire la DENUMIRE, coloana cu procentul TVA la P_TVA, coloana cu pretul cu TVA la PRET_V_TVA, samd.
Ca sa nu gresiti prea mult pana intelegeti mecanismul, recomand intai sa introduceti de mana cateva articole, apoi le expotati in excel. Si acolo vedeti exact ordinea si denumirea coloanelor in funtie de ce articole aveti. Exporati doar ce aveti nevoie, nu exportati coloane goale.
un exemplu de fisier text de importat arata cam asa (ca cel din imagine):
Eu recomand sa faceti import din format text pentru ca merge cel mai repede (copy/paste dintr-un excel in notepad).
Coloanele (campurile) delimitate cu TAB si in ordinea apropiata de cum scrie in manual.
DENUMIRE(Denumire articol) UM(Unitate de masură) P_TVA(Procent TVA articol) PRET_V_TVA(Pret de vânzare cu TVA) COD_BARE(Cod de bare) ...samd.
Cand importati se deschide o fereastra unde selectati calea si tipul de fisier si alegeti fisiere text. Mai aveti si un al doilea tab cu optiuni de configurare (este destul de intutiv). Dupa ce selectati fisierul apare o ferestra cu ASOCIERILE COLOANELOR. Aici e foarte importat sa stiti ce coloana si unde se importa. Coloana cu codul produsului la COD, coloana cu denumire la DENUMIRE, coloana cu procentul TVA la P_TVA, coloana cu pretul cu TVA la PRET_V_TVA, samd.
Ca sa nu gresiti prea mult pana intelegeti mecanismul, recomand intai sa introduceti de mana cateva articole, apoi le expotati in excel. Si acolo vedeti exact ordinea si denumirea coloanelor in funtie de ce articole aveti. Exporati doar ce aveti nevoie, nu exportati coloane goale.
un exemplu de fisier text de importat arata cam asa (ca cel din imagine):
Cod: Selectaţi tot
cod denumire um tva den_tip
00000029 COLTAR AL BUC 19 MATERIALE FUNDATIA IMAM
00000030 SPUMA BUC 19 MATERIALE FUNDATIA IMAM
00000031 HOLZSURUBURI BUC 19 MATERIALE SECOSAN
00000032 KIT QUARTZ BUC 19 MATERIALE SECOSAN
00000033 MAMUT GLUE BUC 19 MATERIALE SECOSAN
00000034 DALE SAHARA MP 19 Marfuri
00000035 PLINTA SAHARA BUC 19 Marfuri
3BAT SET 3 BATOANE B 20 MATERIALE BLUM
ABRROL ABRAZIVE ROLA B 19 MATERIALE MOTOUNELTE
ABRXRL ABRAZIV ROLA B 19 MATERIALE FUNDATIA IMAM
ABRZDS ABRAZIV DISC PERFORMANT B 19 MATERIALE DSC EXPRES
ABRZKL ROLA ABRZ KL B 19 MATERIALE SUNRISE
- Fişiere ataşate
-
- impart2.jpg (225.87 KiB) Vizualizat de 1597 ori
-
Multumesc frumos ptr raspuns! O seara buna!