Rata si tva leasing pfa
-
Rata si tva leasing pfa
Buna ziua! Un pfa platitor de tva a achizitionat un autoturism prin leasing financiar.Face foi de parcurs, deci deduce integral. Rata de leasing si tva aferent ratei sunt cheltuieli deductibile sau nedeductibile?Eu le-am inregistrat nedeductibile...
Re: Rata si tva leasing pfa
Rata de leasing oricum este nedeductibil, deoarece amortizarea va fi deductibila.
Daca utilizarea se face doar pentru activitatea economica, atunci TVA-ul aferent ratei de leasing va fi deductibil integral.
De ce sa fi considerat nedeductibil?
Daca utilizarea se face doar pentru activitatea economica, atunci TVA-ul aferent ratei de leasing va fi deductibil integral.
De ce sa fi considerat nedeductibil?
-
Multumesc!Am gandit-o gresit.
-
Buna ziua!Un PFA,cu cof fiscal,a cumparat un autoturism in leasing.Pt benzina,foloseste foi de parcurs.De la banca a indrumato sa bage si rata de leasing si casco pe cheltuiala 100% si binenteles benzina.Explicatia a fost:Pfa a facut o investitie si trebuie sa-si scada toate cheltuielile,caci nu e SRL,sa faca amortizare.Cum este corect?Multumesc!
Dacă autoturismul este utilizat exclusiv pentru activitatea economică, puteți deduce 100% din cheltuielile cu rata de leasing, CASCO și combustibil (cu foi de parcurs doveditoare). Dacă utilizarea este mixtă, deducerea este limitată la 50%.
“Tot ceea ce este necesar pentru ca răul să triumfe, este ca oamenii buni să nu facă nimic.” (Edmund Burke)
-
Multumesc mult pt.lamuriri,,Porumbelul alb,,.Sarbatori frumoase si linistite va doresc!