Suspendare cim - concediu fara plata
-
Suspendare cim - concediu fara plata
Salutare,
Stiu ca s-a mai discutat, insa eu tot nu am ajuns la o concluzie care sa ma satisfaca...
Art. 54. din Codul Muncii: "Contractul individual de munca poate fi suspendat, prin acordul partilor, in cazul concediilor fara plata pentru studii sau pentru interese personale"
Asta inseamna ca obligatoriu trebuie sa fac decizie de suspendare in cazul CFS sau doar mi se ofera posibilitatea, alegerea fiind a partilor?
Se poate sa acord CFS unui salariat, dar fara sa fac decizie de suspendare a cim ?
Multumesc!
Stiu ca s-a mai discutat, insa eu tot nu am ajuns la o concluzie care sa ma satisfaca...
Art. 54. din Codul Muncii: "Contractul individual de munca poate fi suspendat, prin acordul partilor, in cazul concediilor fara plata pentru studii sau pentru interese personale"
Asta inseamna ca obligatoriu trebuie sa fac decizie de suspendare in cazul CFS sau doar mi se ofera posibilitatea, alegerea fiind a partilor?
Se poate sa acord CFS unui salariat, dar fara sa fac decizie de suspendare a cim ?
Multumesc!
-
Re: Suspendare cim - concediu fara plata
Am inchis un contract de munca cu data de 01,03,2012 am transmis revisalul online - la administratie am trimis 010 si decizia de incetare au mai cerut si revisalul dar nu stiu ce anume sa fac un cd sau sa listez ce?
In aplicatia Revisal a ITM poti lista istoricul contractului(RAPOARTE) si se vede incetarea acolo. In Saga nu stiu ca nu lucrez cu generarea registrului din el.
-
Multumesc au spus sa fac un print screen din revisal -am sa incerc sa vad ce reusesc. 

in Saga poti lista <raport salariat>
mergi la fisiere, salariati, registru de ev salariati, te potizionezi pe respectivul si jos stanga ai <raport angajat>.
mergi la fisiere, salariati, registru de ev salariati, te potizionezi pe respectivul si jos stanga ai <raport angajat>.
“Cea mai valoroasă parte a unui om nu este mintea plină de cunoștințe, ci inima plină de iubire, urechea pregătită să asculte și mâna dispusă să ajute.”
-
Va multumesc am rezolvat,dupa ce am listat tot si am trimis a doua zi la finante nu au mai cerut decat 010 ,pentru ca era o alta d-na la ghiseu fata de ziua precedenta-deci concluzia munca in zadar -timp perdut 

-
se poate face o decizie de suspendare a CIM cu art 54 doar cu data de inceput???angajatul respectiv nu stie cat vor dura problemele personale...pt ca in saga, in revisal cere si sfarsitul suspendarii...multumesc!
sau daca fac suspendarea pt o luna de zile trec data inceput-data sfarsit, iar angajatul respectiv mai vrea inca 15 zile prelungire...cum se procedeaza? mai face inca o cerere??si eu inca o decizie???
sau daca fac suspendarea pt o luna de zile trec data inceput-data sfarsit, iar angajatul respectiv mai vrea inca 15 zile prelungire...cum se procedeaza? mai face inca o cerere??si eu inca o decizie???

In mod normal face o cerere in care scrie perioada, daca acea perioada se depaseste se face de fiecare data inca o cerere.
Totusi aceste zile nu este obligatoriu de trecut in ReviSal, deoarece Codul Muncii ne da doar posibilitate, dar nu ne obliga:
Totusi aceste zile nu este obligatoriu de trecut in ReviSal, deoarece Codul Muncii ne da doar posibilitate, dar nu ne obliga:
precum faptul ca se suspenda contractul in cazul CFS-urilor ar trebui mentionat in contractul individual de munca sau in regulamentul intern (vezi postarile lui TomaC in acest sens).Art. 54. - Contractul individual de muncă poate fi suspendat, prin acordul părţilor, în cazul concediilor fără plată pentru studii sau pentru interese personale.
Buna ziua,as avea o intrebare,daca se suspenda un CIM (angajata intra in CCC),in Saga,la "salariati"-"istoric" se inregistreaza suspendarea contractului apoi trebuie listata Decizia de suspendare din casuta de jos si ce vroiam sa va intreb :cand se bifeaza casuta "Decizie de suspendare/demisie" in documentul ce se deschide trebuie modificat "act aditional " in "decizie de suspendare"?sau ramane asa? Si inca ceva,trebuie depusa 010 din nou?multumesc
In prima faza, nu la istoric se inregistreaza modificarile, ci in fereastra "registrul de evidenta al salariatilor", la "istoric" verifici anumite lucruri, precum generezi diverse documente.
Poti vedea aici cum se lucreaza corect:
https://www.youtube.com/watch?v=ZErdLlSw4_c
https://www.youtube.com/watch?v=hpN1l3sZEuQ
Daca esti la "istoric" si te pozitionezi pe un rand in care s-a inregistrat suspendarea atunci se va genera "decizia" si nu "act aditional", atentie la o inregistrare nu faci si modificare care sa genereze "act aditional", precum si incetare/suspendare de contract care sa genereze "decizie", deoarece nu se mai stie ce modificari s-a facut, le inregistrezi una dupa alta.
Daca nu modifici 010 atunci depui lunar D.112 pe zero, pana mai faci angajari, dar daca stii ca nu o sa faci angajari pe o perioada mai indelungata atunci depui 010.
Poti vedea aici cum se lucreaza corect:
https://www.youtube.com/watch?v=ZErdLlSw4_c
https://www.youtube.com/watch?v=hpN1l3sZEuQ
Daca esti la "istoric" si te pozitionezi pe un rand in care s-a inregistrat suspendarea atunci se va genera "decizia" si nu "act aditional", atentie la o inregistrare nu faci si modificare care sa genereze "act aditional", precum si incetare/suspendare de contract care sa genereze "decizie", deoarece nu se mai stie ce modificari s-a facut, le inregistrezi una dupa alta.
Daca nu modifici 010 atunci depui lunar D.112 pe zero, pana mai faci angajari, dar daca stii ca nu o sa faci angajari pe o perioada mai indelungata atunci depui 010.
Va multumesc,am efectuat inregistrarea suspendarii in "Registru evidenta salariati",a aparut la ''istoric" inregistrarea numai ca atunci cand ma pozitionez pe randul in care s a inregistrat suspendarea si bifez "act aditional/decizie de suspendare" la listare imi apare tot "act aditional "pe mijloc iar mai jos apare ca "se suspenda contractul nr...". Am inregistrat si la 'state salarii"-"concedii"-"suspendare"Ce am gresit
Pe aceeasi pozitie ai atat o modificare la contract (exemeplu: salar, norma, etc.), cat si suspendarea?
Inițial la istoric am introdus suspendarea apoi am șters o si am făcut cum ati spus mai sus,înregistrarea in "registru evidentă salariați ".Am listat actul adițional si a fost bun la primărie .
Din greseala am operat CFS la un alt salariat (cu nume asemanator). si am transmis revisal. Va rog sa ma ajutati, cum sa fac operatiunea de corectie, astfel incat sa apara corect la ITM>. Va multumesc!