Ajutor pentru un bolnav de cancer

robut

Ajutor pentru un bolnav de cancer

#1 Mesaj de robut »

Buna dimineata,
Sunt un ONG fara activitate economica si doresc sa ajut o persoana fizica bolnava de cancer cu o anumita suma. Sub ce forma o pot face ? Ce taxe trebuie sa platesc?
Este ceva urgent......orice sfat este binevenit. Multumesc anticipat.

herganiec

Re: Ajutor pentru un bolnav de cancer

#2 Mesaj de herganiec »

Documentele necesare:
**Hotărârea Consiliului conducere al ONG-ului, care aprobă acordarea ajutorului (menționați suma, motivul și beneficiarul).
**Cererea scrisă a persoanei fizice sau a unui reprezentant legal, dacă este cazul (în care se solicită ajutorul și se descrie situația medicală).
**Documente justificative medicale, cum ar fi: diagnostic medical, rețete, facturi medicale (dacă decontați cheltuieli), scrisoare medicală.
**Contract sau proces-verbal de acordare a ajutorului, în care se precizează clar suma, scopul și condițiile.
Este considerată cheltuială statutară și este deductibilă la calculul rezultatului financiar al ONG-ului. Nu generează taxe suplimentare pentru ONG, întrucât nu reprezintă un venit impozabil sau o activitate economică.
“Tot ceea ce este necesar pentru ca răul să triumfe, este ca oamenii buni să nu facă nimic.” (Edmund Burke)

robut

#3 Mesaj de robut »

Multumesc mult!

robut

#4 Mesaj de robut »

Buna dimineata,
HerganieC, Ieri m-am grabit fiind vorba de viata unui om atat cat i-a mai ramas si nu am dat toate detaliile. ONG-UL este o Banca pentru alimente, deci are alta activitate, pot totusi sa ajut acest suflet cu toate documentele specificate de tine?
Persoana nu are cont bancar , pot sa-i dau numerar suma fiind de 10 000 lei?

herganiec

#5 Mesaj de herganiec »

Da prcedura aceeași. dar trebuie numerar doar 5000/zi.
“Tot ceea ce este necesar pentru ca răul să triumfe, este ca oamenii buni să nu facă nimic.” (Edmund Burke)

robut

#6 Mesaj de robut »

Multumesc din suflet! Un an bun asemenea dvs !

Scrie răspuns