situatie stocuri decembrie

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
ivanovc807

situatie stocuri decembrie

#1 Mesaj de ivanovc807 »

Buna ziua,
Vreau sa preiau o societate cu 1 ianuarie iar in balanta lunii dec.2024 apare SD 371 = 18178,93 care nu corespunde cu Situatia stocurilor adusa. Pana acum gestiunea a fost definita cantitativ-valoric cu bifa la pret de vanzare.
In situatia stocurilor fara bifa la pret de vanzare totalul este 11381,04 iar daca se pune bifa = 16870,49.
Tot in balanta adusa SC4428 = 2902,67 (este corect 18178,93*19/119 = 2902,52).
1. Cum as putea regla aceasta diferenta? Eu la gestiunile cantitativ-valorice nu am folosit acea bifa la pret de vanzare in ecranul de configurare gestiuni, prin urmare nu s-au generat note la 378, 4428.
2. As putea tine acest stoc doar la pret de intrare? In balanta am sold la ct 378 si 4428
Multumesc

tomac

Re: situatie stocuri decembrie

#2 Mesaj de tomac »

Stornați suma din 4428 și 378 pentru a ajunge la soldul în preț de achiziție.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

ivanovc807

#3 Mesaj de ivanovc807 »

Cu stornarea reglez situatia, multumesc.
Dar stiti daca ar fi o problema daca pana acum gestiunea s-a tinut la pret de vanzare, prin urmare s-au folosit ct 4428 si 378 iar eu vreau sa trec la pret de achizitie, nu voi mai avea in balanta aceste conturi?
Am vazut pareri ca acest lucru nu ar fi permis pt ca nu s-ar respecta principiul continuitatii!!

mantogp710

#4 Mesaj de mantogp710 »

-Principiul continuităţii activităţii. Acesta presupune că întreprinderea îşi continuă în mod normal funcţionarea într-un viitor previzibil, fără a intra în imposibilitatea continuării activităţii sau fără reducerea semnificativă a acesteia. Dacă administratorii întreprinderii au luat cunoştinţă de unele elemente de nesiguranţă legate de anumite evenimente care pot duce la incapacitatea acesteia de a-şi continua activitatea, aceste elemente trebuie prezentate în notele explicative. În cazul în care situaţiile financiare nu sunt întocmite pe baza principiului continuităţii, această informaţie trebuie prezentată împreună cu explicaţii privind modul de întocmire a raportării financiare respective şi motivele ce au stat la baza deciziei conform căreia întreprinderea nu îşi mai poate continua activitatea.

tudosien

#5 Mesaj de tudosien »

Cred ca "parerile" se refereau la principiul permanentei metodelor.

tomac

#6 Mesaj de tomac »

Aici nu e nicio schimbare de metode. Reflectarea în preț de vânzare sau de achiziție la cantitativ-valoric nu este o metodă în sine. FIFO, LIFO, CMP, cantitativ-valoric sau global valoric - astea sunt metode de evaluare. În rest, aici, discutăm despre valoarea la care se înregistrează folosindu-se aceeași metodă.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

Scrie răspuns