Buna ziua!
Va rog, spuneti-mi cum listez registrul de incasari si plati fara sa fie inclus TVA-ul, la un PFA platitor de TVA?
Ce bifa trebuie facuta si nu stiu eu?
registrul incasari si plati la PFA cu TVA
-
Re: registrul incasari si plati la PFA cu TVA
Registrul-jurnal de încasări și plăți se înregistrează atât operațiunile în numerar, cât și cele efectuate prin contul curent de la bancă, la valoarea prevăzută în documentele justificative, inclusiv taxa pe valoarea adăugată (TVA).
Deși TVA-ul este inclus în Registrul de Încasări și Plăți, TVA-ul colectat și TVA-ul deductibil sunt gestionate separat în jurnalul de vânzări și jurnalul de cumpărări, pentru declararea și plata TVA către ANAF.
Deși TVA-ul este inclus în Registrul de Încasări și Plăți, TVA-ul colectat și TVA-ul deductibil sunt gestionate separat în jurnalul de vânzări și jurnalul de cumpărări, pentru declararea și plata TVA către ANAF.
“Tot ceea ce este necesar pentru ca răul să triumfe, este ca oamenii buni să nu facă nimic.” (Edmund Burke)
Re: registrul incasari si plati la PFA cu TVA
Sunt oameni blocați în anul 2014, oameni care din 2015 încoace habar nu au că normele se mai schimbă și care cred că așa cum era acum 20 de ani așa este și acum.
@doinead840 - este corect cum se listează din program. RJIP este document de evidență contabilă, nu fiscală. Determinarea taxelor se face în baza registrului de evidență fiscală nu în baza RJIP.
Există un ordin - 170/2015 care spune cum se completează acest registru de încasări și plăți. Și se completează cum o face programul nu așa cum credeți că se completează.
@doinead840 - este corect cum se listează din program. RJIP este document de evidență contabilă, nu fiscală. Determinarea taxelor se face în baza registrului de evidență fiscală nu în baza RJIP.
Există un ordin - 170/2015 care spune cum se completează acest registru de încasări și plăți. Și se completează cum o face programul nu așa cum credeți că se completează.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.