Gestiune cantitativ valorica
Gestiune cantitativ valorica
Bună seara, vin cu rugămintea de a mă ajuta în următoarea situație:
Societate cu activități diverse: construcții, comerț, închirieri, etc. Pe partea de comerț s-a utilizat gestiunea global valorică. Recent s-a achiziționat un program de gestiune pentru magazine, cantitativ valoric. Urmează sa fac trecerea de la gestiunea global valorica la cea cantitativ valorică. Având în vedere că evidenta pe articole/ produse achiziționate și vândute există in programul de gestiune, se dorește ca in Saga să înregistrăm intrările și ieșirile fără sa creem articole in fișiere-articole respectiv tipuri articole, practic să nu utilizăm partea de stocuri? Am putea oare sa operăm pe nedefinit atât la intrări cât și la ieșiri și să utilizam articole generice tip marfă sau produs ? Vă mulțumesc pentru ajutor.
Societate cu activități diverse: construcții, comerț, închirieri, etc. Pe partea de comerț s-a utilizat gestiunea global valorică. Recent s-a achiziționat un program de gestiune pentru magazine, cantitativ valoric. Urmează sa fac trecerea de la gestiunea global valorica la cea cantitativ valorică. Având în vedere că evidenta pe articole/ produse achiziționate și vândute există in programul de gestiune, se dorește ca in Saga să înregistrăm intrările și ieșirile fără sa creem articole in fișiere-articole respectiv tipuri articole, practic să nu utilizăm partea de stocuri? Am putea oare sa operăm pe nedefinit atât la intrări cât și la ieșiri și să utilizam articole generice tip marfă sau produs ? Vă mulțumesc pentru ajutor.
- balazse246
Re: Gestiune cantitativ valorica
Daca lucrezi pe "nedefinit" cum sa folosesti articole care tine de evidenta cantitativ-valorica, sau altfel spus cu ce te-ar ajuta?
Multumesc de raspuns. Nu am reusit să mă fac înțeleasă: la intrări respectiv ieșiri adaugam o singura poziție pe nedefinit-produs pe care îl numim marfă sau produs buc 1 iar la preț-total factură ( nu pun la poziția 1 -tip marfa -gestiune magazin - produs ciment -cod articol 000754,la pozița 2 -adeziv s.a.m.d) . Având evidenta cantitativ valorică în programul de gestiune , in contabilitate vrem să simplificăm înregistrarea intrărilor și ieșirilor. Mulțumesc.
-
Da, puteti. Practic in programul de gestiune aveti stocurile atat cantitativ cat si valoric. In contabilitate veti avea stocul doar valoric si veti face descarcarea stocului (6xx = 3xx) pe baza informatiilor ce le puteti obtine din programul de gestiune folosit la magazine.
Mulțumesc mult pentru răspuns. O seară bună!
- balazse246
Pentru hanuc755
Pentru o evidenta mai clara, eu as propune sa folositi un cont analitic (ex: 371.1, 607.1, 707.1), adica sa nu apara inregistrarile pe sintetic (371) care este asociat in program la evidenta cantitativ-valorica.
Sa nu uitati sa faceti descarcarea manuala prin articole contabila la fiecare sfarsit de luna, pe baza inventarului obtinut din programul de gestiune.
Pentru o evidenta mai clara, eu as propune sa folositi un cont analitic (ex: 371.1, 607.1, 707.1), adica sa nu apara inregistrarile pe sintetic (371) care este asociat in program la evidenta cantitativ-valorica.
Sa nu uitati sa faceti descarcarea manuala prin articole contabila la fiecare sfarsit de luna, pe baza inventarului obtinut din programul de gestiune.
Se fac analitice 371.1,607.1,707.1 ptr magazinul 1; 371.2, 607.2, 707.2 ptr magazinul 2 si asa mai departe.
Factura de achizitie marfa primita de la furnizor se va inregistra astfel:
nedefinit-produs (nu folosim gestiune nici coduri articole) -cantitate 1 buc- pret: valoarea totala a facturii -cont 371.1.
La vanzare:
Nedefinit-produs ( nu folosim gestiune si cod articol) cantitate 1 buc- pret : valoare achizitie +adaos si tva- cont 707.1
La sfarsit de luna , in baza stocurilor preluate din programul de gestiune se va face descarcarea manuala prin nc 607.analitic=371.analitic.
Va multumesc mult pentru sprijin.
Factura de achizitie marfa primita de la furnizor se va inregistra astfel:
nedefinit-produs (nu folosim gestiune nici coduri articole) -cantitate 1 buc- pret: valoarea totala a facturii -cont 371.1.
La vanzare:
Nedefinit-produs ( nu folosim gestiune si cod articol) cantitate 1 buc- pret : valoare achizitie +adaos si tva- cont 707.1
La sfarsit de luna , in baza stocurilor preluate din programul de gestiune se va face descarcarea manuala prin nc 607.analitic=371.analitic.
Va multumesc mult pentru sprijin.
- balazse246
Asa da.
Multumesc