Exista vreo solutie sa definesc un articol (produs finit) pe care sa doresc sa-l vand in aceeasi gestiune cu cote de TVA diferite?
Concret, prajiturile, pentru ca au peste 10 g zahar la 100 g produs, au cota de TVA implicita 19%.
Daca vand acest produs la masa, in unitate tip restaurant, pot sa-l vand cu TVA 9%.
Nu doresc sa folosesc varianta de produs nestocabil, prin urmare doresc sa fac productia muncitoreste, fiecare produs in parte.
O parte din fiecare produs se va vinde cu 9%, o alta parte cu 19%.
In casa de marcat voi avea 2 coduri (cu TVA specific). Atunci si in articole ar trebui sa am 2 articole definite?
Gestiunea va fi cantitativ-valorica.
NU as dori sa imbratisez varianta de produs nestocabil, pentru ca, prin natura activitatii, la finalul zilei stocul nu va fi zero niciodata.
Multumesc mult.
Definire articole si vanzare cu TVA diferite
-
Re: Definire articole si vanzare cu TVA diferite
În aceeași gestiune și cu același cod de articol este imposibil. Doar cu articole diferite.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
-
Având 2 magazine in sistem de gestiune cantitativ-valorica, marfurile ar trebui definite pe cont 371 cu sau fără analitic? Eu aș fi considerat oportun CU analitic. Ajută?
In al doilea rând, am gandit bine considerând ca fiind produs finit ceea ce producem, iar apoi prin transfer intr-un magazin anume, produsul să se transforme in marfă?
In al doilea rând, am gandit bine considerând ca fiind produs finit ceea ce producem, iar apoi prin transfer intr-un magazin anume, produsul să se transforme in marfă?
E mai bine analitic pt cele 2 gestiuni.
Da.
Da.
“Tot ceea ce este necesar pentru ca răul să triumfe, este ca oamenii buni să nu facă nimic.” (Edmund Burke)
- balazse246
Daca se lucreaza cantitativ-valoric nu vad rostul de a utiliza analitic.
Dacă lucrați cantitativ-valoric în ambele gestiuni nu are sens să lucrați cu analitice. Vă dublați volumul de muncă.
Asta pentru că la un tip de articol poate fi alocat un singur cont sintetic sau analitic. Iar unui articol i se poate aloca un singur tip de articol.
Așadar dacă veți avea două tipuri de articole cu analitice distincte veți fi nevoit să aveți două articole fiecare cu tipul său. Ori dacă firma vine aceleași produse în cele două gestiuni, ar însemna să dubleze codurile de articole doar pentru a vedea defalcat pe analitic mișcarea de stoc. Este complet ineficient. Situația cantitativ-valorică înlocuiește orice analitic.
Asta pentru că la un tip de articol poate fi alocat un singur cont sintetic sau analitic. Iar unui articol i se poate aloca un singur tip de articol.
Așadar dacă veți avea două tipuri de articole cu analitice distincte veți fi nevoit să aveți două articole fiecare cu tipul său. Ori dacă firma vine aceleași produse în cele două gestiuni, ar însemna să dubleze codurile de articole doar pentru a vedea defalcat pe analitic mișcarea de stoc. Este complet ineficient. Situația cantitativ-valorică înlocuiește orice analitic.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.