Decontare spalat auto
Decontare spalat auto
Buna ziua,
Am o spalatorie auto care functioneaza cu bancnote. Aparatul nu elibereaza bon fiscal, daca o firma vrea sa-si deconteze spalatul masinii ce document trebuie sa emit? este bine factura si chitanta iar valoarea chitantei sa fie scazuta la intocmirea monetarului? Voi cum procedati?
Am o spalatorie auto care functioneaza cu bancnote. Aparatul nu elibereaza bon fiscal, daca o firma vrea sa-si deconteze spalatul masinii ce document trebuie sa emit? este bine factura si chitanta iar valoarea chitantei sa fie scazuta la intocmirea monetarului? Voi cum procedati?
Ultima oară modificat Joi Ian 16, 2025 5:40 pm de către robut, modificat 1 dată în total.
Re: Decontare spalat auto
Robut - vedeți că funcționează cam ilegal. Trebuie să fie dotată cu aparate de marcat fiscale acea spălătorie automată. Nu s-a mai prelungit derogarea. Există deja aparate omologate ce emit bonuri fiscale și la aceste spălătorii ori la vendomate cu băuturi, alimente, etc.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
Tomac, citisem ca s-a prelungit termenul, multumesc mult pentru informare .
Buna ziua,
Intampin urmatoarea problema si va rog sa ma ajutati sa inregistrez corect monetarele. Spalatoria nu are angajati iar asociatii introduc bancnote in aparate pentru a face curatenie, spalare piste de noroi..... Ei vor sa isi recupereze banii iar la intocmirea monetarului scad aceste sume. Eu zic ca nu este corect deoarece la citire, contoarul aparatelor nu va fi egal cu veniturile ce le inregistez eu pe baza monetarelor. Cum este corect sa se procedeze? exista o solutie legala pentru a recupera banii utilizati pentru curatenie?
Multumesc.
Intampin urmatoarea problema si va rog sa ma ajutati sa inregistrez corect monetarele. Spalatoria nu are angajati iar asociatii introduc bancnote in aparate pentru a face curatenie, spalare piste de noroi..... Ei vor sa isi recupereze banii iar la intocmirea monetarului scad aceste sume. Eu zic ca nu este corect deoarece la citire, contoarul aparatelor nu va fi egal cu veniturile ce le inregistez eu pe baza monetarelor. Cum este corect sa se procedeze? exista o solutie legala pentru a recupera banii utilizati pentru curatenie?
Multumesc.
- balazse246
Cel mai bine seteaza sistemul in asa fel incat pentru aceste activitati sa nu fie nevoiti sa introduca bancnote, ci sa existe o optiune de acces pe baza de card de administrare sau ceva asemanator.
Multumesc mult!
Buna ziua.
Cum ar trebui sa inregistrez raportul pe o luna de la un contor de la spalatorie auto in sistem selfservice?
Pana acum inregistram in "Iesiri" tip "e"- exceptate de la utilizarea AMEF si incasam cu chitanta in caserie.
Incepand cu 06.03 a fost instalata AMEF. Cum trebuie sa procedez sa fie corect.
Multumesc
Cum ar trebui sa inregistrez raportul pe o luna de la un contor de la spalatorie auto in sistem selfservice?
Pana acum inregistram in "Iesiri" tip "e"- exceptate de la utilizarea AMEF si incasam cu chitanta in caserie.
Incepand cu 06.03 a fost instalata AMEF. Cum trebuie sa procedez sa fie corect.
Multumesc
- balazse246
Daca ai raport Z, atunci folosesti "B".
Mulțumesc foarte mult