Contabilizare CRIPTOMONEDE

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
gantec

Contabilizare CRIPTOMONEDE

#1 Mesaj de gantec »

Buna ziua! Am o achizitie de criptomonede din contul de revolut in scop investitional. Inteleg ca nu avem un plan de conturi adaptat inca. Am gasit o monografie propusa, prin care ar trebui sa contabilizez achizitia prin 3721 "stocuri criptomonede in scop investitional" = 462 "creditori diversi", vanzarea in corespondenta cu 7531 "Venituri din criptomonede" si descarcarea prin 6531 "Cheltuieli privind criptomonedele". Avand in vedere ca sunt de mai multe tipuri aceste monede virtuale...BTC, SOL, XCN...Am incercat sa le introduc prin intrari valuta cu un cont de debitori, insa nu le vad pe fisa de magazie...de 300 dolari cumpar doar 0.00461602 bit, cum le contabilizez? Sa merg prin conturi de trezorerie nu vad sa fie ca varianta agreata. Nici nu as putea sa creez o valuta(Bitcoin) , la care sa ii pun un curs. Cum procedati? Multumesc

mladinn

Re: Contabilizare CRIPTOMONEDE

#2 Mesaj de mladinn »

Buna ziua,

Va rog, cum ati procedat cu aceste criptomonede(Bitcoint), am si eu o achizitie din contul de eur catre platforma(am primit un extras..), tot in scop investitional, am gasit aceeasi monografie.
Multumesc!

Scrie răspuns