Furnizorul OE mi-a facturat de 300lei, un abonament mai mare.
Am facut sesizare ca nu asta am cerut si mi-au facut o reducere de 100 lei. Deci am platit 200 lei, si in contul aplicatiei lor soldul meu este 0 lei, dar prin E-factura nu mi-au trimis factura storno. I-am contactat și spun că „Pentru reducerea primita, nu se emite factura storno si nici nu va aparea pe urmatoarea factura, ci se aplica precum o cheltuiala nedeductibila.”, răspuns de la un Business Credit & Collection Analyst.
Acest răspuns m-a blocat.
Am cerut răspuns calificat de la departament de contabilitate, și nimic.
Deci am sold la 401 de 100 lei și firma e micro. Ce înregistrare fac, în baza a ce? pentru a avea sold furnizor 0lei. Mulțumesc.
inregistrare reducere la servicii, fara factura storno de la furnizor
-
Re: inregistrare reducere la servicii, fara factura storno de la furnizor
Dacă ai:
dovada plății celor 200 lei,
confirmare scrisă de la furnizor că soldul este 0 lei și că nu va mai emite nimic pentru diferență, poți stinge diferența de 100 lei prin venituri, în baza unei note contabile interne.
401 „Furnizori” = 7588 „Alte venituri din exploatare” 100 lei
Pastrezi ca justificare: Extras de cont bancar (plata de 200 lei), Mail/confirmare oficială de la furnizor (că nu datorezi nimic), Notă explicativă internă (că diferența nu va mai fi facturată, nici rambursată).
variantă este valabilă doar pentru firmele micro (cum e cazul tău), unde deductibilitatea fiscală nu influențează impozitul pe venit (nu contează dacă e deductibilă sau nu, pentru că plătești 1% sau 3% pe venit).
dovada plății celor 200 lei,
confirmare scrisă de la furnizor că soldul este 0 lei și că nu va mai emite nimic pentru diferență, poți stinge diferența de 100 lei prin venituri, în baza unei note contabile interne.
401 „Furnizori” = 7588 „Alte venituri din exploatare” 100 lei
Pastrezi ca justificare: Extras de cont bancar (plata de 200 lei), Mail/confirmare oficială de la furnizor (că nu datorezi nimic), Notă explicativă internă (că diferența nu va mai fi facturată, nici rambursată).
variantă este valabilă doar pentru firmele micro (cum e cazul tău), unde deductibilitatea fiscală nu influențează impozitul pe venit (nu contează dacă e deductibilă sau nu, pentru că plătești 1% sau 3% pe venit).
“Cea mai valoroasă parte a unui om nu este mintea plină de cunoștințe, ci inima plină de iubire, urechea pregătită să asculte și mâna dispusă să ajute.”
-
Re: inregistrare reducere la servicii, fara factura storno de la furnizor
Multumesc pentru raspunsul prompt @herganiec.
Am efectuat Nota explicativa interna cu toate cele necesare justificării,
iar în Saga, am operat așa (am găsit în forum
, mulțumesc tuturor pentru contribuții
) :
- pe intrari, am selectat furnizorul -> plata prin 5311, și s-a generat articolul 401-5311 și 4426- 4428TP ( firma micro platitor TVA la încasare)
- pe articole contabile am selectat articolul unde am modificat 5311 cu 7588
Am efectuat Nota explicativa interna cu toate cele necesare justificării,
iar în Saga, am operat așa (am găsit în forum
- pe intrari, am selectat furnizorul -> plata prin 5311, și s-a generat articolul 401-5311 și 4426- 4428TP ( firma micro platitor TVA la încasare)
- pe articole contabile am selectat articolul unde am modificat 5311 cu 7588