In ultima versiune exista precizarea "Aceasta este ultima versiune in care se permite activarea licentelor pe masini virtuale sau in sesiuni de tip remote desktop software. ". Ce inseamna de fapt asta si unde in conditiile de utilizare este precizat ca nu se pot folosi astfel de solutii?
Va rog sa clarificati ce inseamna asta din punct de vedere tehnic. Noi utilizam saga SERVER pe masina virtuala, unde din pricina limitarilor impuse de dvs, desi masina SERVER nu este folosita decat pentru operatiuni de upgrade (niciodata nu se opereaza de pe ea, contabilitatea acceseaza doar via laptop propriu), am fost nevoiti sa achizitionam TREI licente (din cauza ca avem trei administratori care fac upgrade-uri, atunci cand e cazul).
Precizam ca nu ne intereseaza deloc varianta web, pe care nu o consideram adecvata nevoilor noastre.
Clarificare 3.0.606
Re: Clarificare 3.0.606
Din păcate este precizat în licență (în folderul SAGA, aveți un fișier Licenta):
3.1.4. Nu este permisã activarea licentelor pe masini virtuale sau in sesiuni de tip remote desktop software, indiferent de protocolul folosit (de ex. RDP, ICA, VNC, dar fãrã a se limita la acestea).
3.1.4. Nu este permisã activarea licentelor pe masini virtuale sau in sesiuni de tip remote desktop software, indiferent de protocolul folosit (de ex. RDP, ICA, VNC, dar fãrã a se limita la acestea).
Și eu am peste 30 de clienți aflați în aceeași situație, cu baze de date foarte mari (testat cu încărcare în WEB-conexiune 1Gbps Digi, viteză de operare mult mai mică comparativ cu baza de date locală) sau cei care preferă un backup administrat de ei.Precizam ca nu ne intereseaza deloc varianta web, pe care nu o consideram adecvata nevoilor noastre.
Incercati sa folositi VDS nu VPS este o mare diferenta asta ca si masina virtuala ... sa speram ca cei de la SAGA vor lua in considerare aceasta problema cu activarea pe masina virtuala .. ori habar nu am ce au ei in cap .... dar nu este posibil ca sa constranga pe clienti sa se mute in SAGA WEB unde baza de date poate fi accesata de ei ori de altcineva care cu siguranta mai devreme sau mai tarziu le va sparge clusterele ca doar nu sunt invincibile ... cu cat mai mult in online cu atat mai vulnerabil ... deci una peste alta eu unu nu sunt deacord sa fiu nevoit sa mut baza de date in SAGA WEB ... si ca mine cu siguranta sunt mult mai multi, si inca ceva ... in cazul in care la EX: FIRMA DE CONTABILITATE CU 200 clienti ramane fara internet ca ... "DOREL" a taiat fibra optica .. si pana vin cei de la tehnic sa repare ce se intampla daca trebuie sa eliberez ceva act ori sa inregistrez ? SPOR
Si noi avem mai multi clienti cu server pe masina virtuala. Mi se pare foarte convenabil ca in 2026 sa te poti folosi de virtualizare. Sa pui obligatoriu o unitate fizica separata doar pentru Saga este ineficient din multe puncte de vedere: costuri, folosire de resurse, spatiu, curent electric consumat in plus etc.
Initial punctul 3.1.4 arata asa: "Nu este permisã utilizarea simultanã a Programului, de cãtre mai multi utilizatori sau terti, în niciun mod, în cadrul conexiunilor de tip remote desktop software, indiferent de protocolul folosit (de ex. RDP, ICA, VNC, dar fãrã a se limita la acestea).", si a fost introdus in versiunea SagaC 3.0.582 din 14 noiembrie 2024. Atunci s-a iscat primul val de clienti iritati si bulversati majoritatea neintelegand despre ce este vorba.
Apoi de la versiunea SagaC 3.0.589 din martie 2025, punctul 3.1.4. arata asa: "In cazul utilizarii programului pe masini virtuale sau in sesiuni de tip remote desktop software, indiferent de protocolul folosit (de ex. RDP, ICA, VNC, dar fãrã a se limita la acestea), este nevoie de licenta pentru fiecare utilizator de sesiune. In acest mod de lucru nu este permisã utilizarea simultanã a Programului de cãtre acelasi utilizator de sesiune", si deja saga se autoactiva singru cu conexiune obligatorie la internet. Reactiile se regasesc si acum pe forum.
Iar finalul anului 2025 versiune SagaC 3.0.597, modulele conta si stocuri au fuzionat, s-a scos functia de export din meniul Diverse si s-a revenit iar la prima varianta a punctului 3.1.4.
In alta ordine de idei de ceva vreme, cred ca din martie sau aprilie, punctul 3.2.4. "Codul fiscal asociat unei licente pentru SAGA Web nu poate fi schimbat în perioada de valabilitate a licentei în curs." nu mai este valabil si trebuie scos sau macar modificat.
Deci cumva asta ar fi cam "ultima strigare" legata de actualizarea si activarea bazelor de date in VM si prin sesiune RDP.
Apoi de la versiunea SagaC 3.0.589 din martie 2025, punctul 3.1.4. arata asa: "In cazul utilizarii programului pe masini virtuale sau in sesiuni de tip remote desktop software, indiferent de protocolul folosit (de ex. RDP, ICA, VNC, dar fãrã a se limita la acestea), este nevoie de licenta pentru fiecare utilizator de sesiune. In acest mod de lucru nu este permisã utilizarea simultanã a Programului de cãtre acelasi utilizator de sesiune", si deja saga se autoactiva singru cu conexiune obligatorie la internet. Reactiile se regasesc si acum pe forum.
Iar finalul anului 2025 versiune SagaC 3.0.597, modulele conta si stocuri au fuzionat, s-a scos functia de export din meniul Diverse si s-a revenit iar la prima varianta a punctului 3.1.4.
In alta ordine de idei de ceva vreme, cred ca din martie sau aprilie, punctul 3.2.4. "Codul fiscal asociat unei licente pentru SAGA Web nu poate fi schimbat în perioada de valabilitate a licentei în curs." nu mai este valabil si trebuie scos sau macar modificat.
Deci cumva asta ar fi cam "ultima strigare" legata de actualizarea si activarea bazelor de date in VM si prin sesiune RDP.