Dizolvare si lichidare voluntara a unei societati

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
petrovanm558

Dizolvare si lichidare voluntara a unei societati

#1 Mesaj de petrovanm558 »

Buna ziua. Am o societate care doreste inchiderea ei prin dizolvare si lichidare voluntara cu asociat unic. Se pune problema activelor deoarece firma are in patrimoniu o cladire neamortizata integral. Avem un raport de evaluare recent de unde reiese valoarea cladirii.
Nelamurirea mea ar fi daca societatea face transferul cladirii catre asociat se calculeaza impozit pe profit? operatiunea se face prin contul 7583? sau doar venitul din excedent se va calcula?
Multumesc!

paturcai

Re: Dizolvare si lichidare voluntara a unei societati

#2 Mesaj de paturcai »

Aveti cladirea trecuta in IMOBILIZARI. Acolo aveti valoarea acesteia si cat din acel imobil s-a amortizat in timp.
Mergeti pe acea inregistrare, alegeti MODERNIZARI....., aici adaugati VANZARE si treceti data la care cladirea s-a vandut; nu treceti nimic altceva (eventualo numarul facturii de vanzare si explicatia: vanzare imobil)
Dupa ce validati aceasta operatiune SAGA C va face automat notele contabile aferente.
Verificati inregistrarile astfel incat sa aveti conturile inchise pentru aceasta operatiune automata.
Valoarea de vanzare (461 = 7583)
Descarcarea din gestiune a activului fix va fi 6583 = 212 (dupa ce in prealabil s-a facut 2811 = 212 cu suma existenta in contul 2811)
Tehnologia nu înlocuiește omul, dar omul care folosește tehnologia îl înlocuiește pe cel care nu o folosește.
Nu trebuie sa fii primul dar trebuie să fii cel mai bun!

Scrie răspuns