inteleg ce zici cu productia in curs din luna cand si recoltezi si faci in continuare cheltuieli ...vrei sa sti cum le mai reflectezi in 331 ?
pai e cam greu ce vrei tu ...eu tocmai din cauza asta am vrut sa fie mai usor ,mai simplu ...gandeste-te ca pentru a reflecta si productia in curs si produsele finite e destul de greu la legume ...dar eu mizam pe faptul ca am inceput campania de vanzari si nu stau sa vad data cand vand rosii si data cand vand varza de toamna ! nu poti lucra la legume dupa retete ca la paine de exemplu sa sti cat ai folosit materie prima pentru fiecare paine !!!
la legume poti sa zici cata apa sau cat soare a copt rosiile, mai ales ca in perioada cand ai inceput sa recoltezi ai cheltuieli mai multe cu recoltatul ,culesul efectiv ...nu cred ca ari pamantul ,nu cred ca mai folosesti ingrasamantul natural ?
eu am vrut sa reflect perioada in care fac operatiunile mai mari : ianuarie - mai in care efectuez cheltuelile cu obtinerea productiei !
la cum zici tu ar insemna sa stiu cata varza de toamna am necoapta pe hotar pe care o sa o vand numai in octombrie si ca ea ar fi doar productie in curs !!!
si atunci ce fac cu tomatele care sunt coapte si nerecoltate de pe fir ??? le bag productie in curs ? le trec ca stocuri de tomate ??? nu prea cred !
in concluzie ideea este ca importanta pentru obtinerea legumelor este perioada ianuarie -mai in care efectuez cheltuielile mari : pregatirea terenului , ingrasanmant , insamantare ,folosire tractoare -amortizari , solutii nutritive etc.
in vara din luna mai aproximativ incep sa le obtin (produsele finite ) dar nu mai am aceleasi operatiuni ...in vara conteaza vremea de afara foarte mult ,adica agentii naturali ( soare , ploaie , apa din rau -gratis )
ti-am zis ca eu am schimbat in program la contul 711 ..di bifunctional ,l-am bifat PASIV !