Pagina 2 din 2

Re: tichete cadou

Scris: Mie Apr 16, 2014 12:41 pm
de tomac
pinteae scrie: LEGE nr. 193 din 17 mai 2006 privind acordarea tichetelor cadou şi a tichetelor de creşă
...
Art. 2
(1)Tichetele cadou se pot utiliza pentru campanii de marketing, studiul pieţei, promovarea pe pieţe existente sau noi, pentru protocol, pentru cheltuielile de reclamă şi publicitate, precum şi pentru cheltuieli sociale.
....
Daca faceti o corelare intre actele normative, intradevar la art. 295^15, litera o) se refera la tichetele cadou, insa tichetele cadou se pot acorda doar pentru cheltuieli sociale, iar suma acordata este limitata la 150 lei/eveniment/persoana indreptatita.
Adică în lege sunt date mai multe scopuri - marketing, publicitate, protocol, etc. și concluzia este: "insa tichetele cadou se pot acorda doar pentru cheltuieli sociale"?

Re: tichete cadou

Scris: Mie Apr 16, 2014 1:44 pm
de apetrem
Pe cale de consecinta, daca tichetele cadou nu se acordata la capitolul cheltuieli sociale, atunci tichetele cadou se pot acorda salariatilor pentru campanii de marketing, studiul pieţei, promovarea pe noi pieţe, reclamă şi publicitate, sau pentru protocol, nu?
In opinia mea, nu prea sta in picioare o astfel de ipoteza.
Si raspunsurile celor de la anaf pornesc de la premiza asimilarii acestor tichete la cadouri.

Re: tichete cadou

Scris: Mie Apr 16, 2014 1:57 pm
de tomac
Eu nu fac decât să constat că legea 193/2006 permite acordarea de tichete cadou pentru scopuri multiple nu doar pentru cheltuieli sociale. Și nu spune când, cum și cui i se pot acorda astfel de tichete în funcție de fiecare scop. Și, pe cale de consecință, excepția de la articolul indicat de mine poate apărea și dacă scopul acordării nu este unul legat de cheltuieli sociale.

Re: tichete cadou

Scris: Mie Apr 16, 2014 4:25 pm
de pinteae
Firma poate sa le acorde salariatilor tichete cadou doar pentru cheltuieli sociale. Acordarea tichetelor cadou pentru celelalte scopuri, se fac in campanii desfasurate de firma, iar beneficiarii sunt participantii la campaniile respective, altii decat salariatii proprii.

Re: tichete cadou

Scris: Joi Apr 20, 2017 6:40 pm
de balazse
Pentru TomaC
Pana la urma unde se introduc tichete cadou acordate ca si protocol?
La "intrari" nu exista optiune (sau daca il trec la contract civil nu va fi corect in D.205), iar la "salariati" nu il pot trece, deoarece nu reprezinta venituri din salarii.
Multumesc anticipat.

Re: tichete cadou

Scris: Joi Apr 20, 2017 7:19 pm
de pinteae
Sper sa nu se supere Cristi ca intervin, dar din cate stiu, tichetele acordate ca protocol nu se impoziteaza. Se acorda clientilor in cadrul campaniilor de promovare a bunurilor sau serviciilor.
Sau imi scapa ceva?

Re: tichete cadou

Scris: Vin Apr 21, 2017 5:24 pm
de balazse
Dar aceste tichete se acorda unor persoanelor care au participat in campania de promovare si unitatilor efectiv.
In acest caz nu s-ar impozita aceste venituri (nu este o problema ca nu se impoziteaza, dar imi este greu sa cred acest lucru)?
Avand in vedere ca acele persoane nu sunt salariati, nu il pot considera venituri in natura celor mentionate la art.76 alin (3) lit.h.
Mai degraba le-as considera venituri conform art.114 alin (2) lit.g.
Gresesc cumva?

Re: tichete cadou

Scris: Vin Apr 21, 2017 6:32 pm
de pinteae
Daca urmaresti fidelizarea clientilor, persoane juridice, oferindu-le tichete cadou si doresti sa le incadrezi la protocol, dupa parerea mea o vei putea face fara nicio problema. Daca esti platitor de imp.pe profit, trebuie sa urmaresti incadrarea in plafonul de 2%.
Daca clientii sunt persoane fizice si doresti sa le oferi tichete cadou, ca forma de fidelizare in cadrul unor campanii promotionale, dupa parerea mea le vei putea acorda fara nicio problema, dar ca trebuie sa calculezi impozit pe venit. Impozitul il vei determina aplicand procedura sutei marite. Aceste cheltuieli nu le vei considera de protocol ci cheltuieli de promovare.

Re: tichete cadou

Scris: Sâm Apr 22, 2017 6:56 pm
de balazse
Se doreste acordarea la persoane fizice, doar ca nu prea am unde sa le trec avand in vedere cele mentionate mai sus.

Re: tichete cadou

Scris: Lun Apr 24, 2017 2:37 pm
de pinteae
In cazul acesta singura posibilitate este sa le incadrezi ca venituri din alte surse.