Pentru cei care sunt cu boala cancer, codul 14, adeverinta cu zilele de concediu se elibereaza pentru ultimele 24 de luni.
Dar daca adeverinta a fost pentru 12 luni, medicul/asistenta sefa nu avea de unde sa stie nr de zile de concediu medical si daca pacientul mai are voie sau nu are voie.
Am un caz in care a avut 1,5 ani concediu medical cod 14, a revenit la lucru, dupa 6 luni a recidivat si medicul oncolog a zis ca nu ii mai da concediu medical pentru ca a avut o data 1,5 ani si altul nu mai primeste ci ar trebui sa se pensioneze, dar angajatul nu vrea. Cei de la casa de sanatate zic ca se acorda CM, dar nu dau in scris, medicul oncolog nu mai da concediu decat daca ii duc in scris de la casa de sanatate. In fine, angajatul a stat in concediu 2 luni si apoi a venit la munca.
Ceea ce s-a intamplat la Bihor e faptul ca medicii care au prescris zile de concediu peste cele legale au primit amenda de 5.000 ron si parca au trebuit banii restituiti la casa de asigurari.
Ca urmare aveti grija ce fel de adeverinte eliberati, ca apoi aveti de munca in plus, vorba unui coleg de mai sus.
Depsirea numarului maxim de zile concediu medical
Re: Depsirea numarului maxim de zile concediu medical
La calculul salariilor pe luna februarie am un concediu medical si SAGA calculeaza CAS- ul pentru CM tot la salariul mediu brut de 2681 si nu 3131 lei si nu mi se valideaza decl 112 .am varianta 482 din 28.02.2017
Oameni buni, sunteți extraordinari. Pe cuvânt. Pentru cei care mai validează D112 pe februarie și au erori - descărcați-l de pe ANAF și completați-l manual. Așa nu veți mai avea erori. Succes.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
problema se pune ca nu am corect statul de salarii pe luna februarie 2017 si pe data de 05.03.2017 am avut zi de plata a salariilor si la salariatul cu concediu medical am si poprire 33.3% din salariul net, salariu care nu estye calculat corect
Intrați la Administrare - Configurare salarii și dacă aveți tot 2681 lei la salariul mediu refaceți actualizarea. Și apăsați actualizare date în stat. Dar veți încerca efectiv degeaba să validați declarația.
culmea este ca in configurare salarii am suma de 3131
Si eu am pregatit salariile pe luna 02.2017 inca din 06.03.2017 si am avut si concedii medicale, si desi aveam in Saga la Configurari salar mediu=3131 lei dupa ce am instalat versiunea C.3.0.482, intr-adevar nu am dat mai intai asa cum zice Tomac "apăsați actualizare date în stat" si am avut calculat CAS la boala la 2681 lei.Dar dupa ce am dat "actualizare date" este calculat corect.
In conditiile actuale sa dam drumul la salarii pe luna 02.2017 asa cum calculeaza programul SAGA si sa asteptam cu Declaratia 112 si cu OP-urile pt.plata obligatiilor salariale pana ce ANAF publica Decl.112 corecta?
In conditiile actuale sa dam drumul la salarii pe luna 02.2017 asa cum calculeaza programul SAGA si sa asteptam cu Declaratia 112 si cu OP-urile pt.plata obligatiilor salariale pana ce ANAF publica Decl.112 corecta?
Acolo unde nu sunt concedii medicale nu e o problemă. Doar nu se depune D112, dar acolo unde sunt concedii medicale pot apărea surprize. Există puncte de vedere, în instituțiile statului, ce susțin că februarie trebuie să aibă calculat un salariu mediu tranzitoriu pentru că legea bugetului asigurărilor sociale de stat intră în vigoare de la 20 februarie și doar de la acea dată ar fi salariu mediu de 3131 lei, iar până acolo ar fi 2681 lei și s-ar calcula ceva de genul 2681/20 x 13 + 3131/20 x 7 = 1742,65+1095,85=2838,5=2839 lei. Problema e că legislația fiscală nu prea are referințe la astfel de calcule. Acesta se pare că este pricipalul motiv pentru care ANAF nu a publicat momentan D112. Ar trebui să fie o chestiune unitară la nivel de ANAF, CNPAS, CNAS și AJOFM legat de calculele ce se fac în funcție de salariul mediu pe economie.