cum se foloseste saga stocuri pentru o societate de producti

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
Scrie răspuns
dinecit247

Re: cum se foloseste saga stocuri pentru o societate de prod

#31 Mesaj de dinecit247 »

La ecranul Comanda in ecranul de sus intalnesc rubrica "Data de inchidere"si "informatii suplimentare" Ce inseamna asta?

eugen01

#32 Mesaj de eugen01 »

Succes!!
Reveniti daca apar probleme.

(Pretul prestabilit la care face referire Herganiec este solicitat in ecranul Comenzi)

eugen01

#33 Mesaj de eugen01 »

1.Data inchidere completeaza programul.(In ecranul Iesiri aveti un buton AsociereComenzi)
2.Info suplimentare...asta inseamna informatii suplimentare pe care le trece utilizatorul!! Eu treceam acolo numarul si data facturii.Tot din acest ecran se pot emite Facturi(!) PROFORMA.Click-aim pe Tiparire si modificam Titlu (in loc de comanda putem scrie Deviz/Proforma etc..)

dinecit247

#34 Mesaj de dinecit247 »

1.?In ecranul de jos din meniul Comenzi se trece pretul unitar preluat din factura?
Aici am stabilit o valoare a comenzii de 17.5 lei si consumuri de 3.89 lei
2. nu stiu unde trec pretul prestabilit in "comenzi", el apare in "Productie" si acolo, in ecranul detaliior consumurior specifice nu preia pretul si valoarea consumurilor.
3. Stocul la validarea productiei este, in continuare negativ.
Fac o mica recapitulare: Productie- in ecranul 1 trec gestiunea in care se vor incarca prodsele, adica produse=salata de vinete din gest. produs finit
- in ecranul 2 aleg art. tip produs finit ce se va opera ca predat adica salata de vinete,
cantit.=5 buc,
pret prestabilit=3.5 lei,
valoarea= 17.5 lei
comanda nr. 1
- in ecranul 3 gest. din care se vor descarca mat. prime adica gest. mat prime si diverse (casoletele), aleg pe rand articolul materi prima sau consumabil ce sta la baza producerii produsului finit iar rubricile pret si valoare vor fi completate automat de catre program- asa spune manualul din care am citat si dp care am executat, dar la mine nu preia nimic, suma este zero.
Tot in ecranul 3 spune ca la baza inregistrarilo de aici stau informatiile din bonul de predare si ma intreb oare cd am produs eu asa ceva?(bon de predare)
Aici am ajuns eu dupa o noapte de cugetari profunde

herganiec

#35 Mesaj de herganiec »

mi se pare mie sau nu ai creat reteta pt produsul finit?
verificati la <fisiere>, <articole>, mergeti pe produsul finit <vinete 250gr> sau cum l-ati definit si aveti sus in dreapta reteta. Deschideti si introduceti materiile prime si cantitatea pt toate materiile prime folosite pt producerea unei caserole de 250gr vinete.
apoi se face productia asa cum ati precizat.
“Cea mai valoroasă parte a unui om nu este mintea plină de cunoștințe, ci inima plină de iubire, urechea pregătită să asculte și mâna dispusă să ajute.”

eugen01

#36 Mesaj de eugen01 »

1.Ecranul Comenzi are trei tabele
-Tabelul 1 (sus) .completam Partener(NumeClient) modificam numar comanda conform procedurii de numerotare (Ex.C00001).Salvam.
-Tabelul 2 (mijloc).Completam Tip=ProdusFinit/Lucrare / Gestiune /nume PF / Cantitate/Salvam. (Teoretic/Practic aici trebuie sa punem pretul prestabilit dar...daca avem reteta Saga ne va atentiona ca suma din consumuri s-a modificat si ne va intreba daca vrem modificarea.Daca click-aim Yes Saga ne va completa automat un pret prestabilit ce reprezinta totalul materiilor consumate, declarate deja in reteta).Salvam.
- Tabelul 3 (jos).Aici se trec consumurile.Daca ProdusulFinit are reteta, va fi completat automat.Daca mai adaugam si alte materiale la acest Produs Finit Saga ne va atentiona si ne va intreba de fiecare data daca dorim sa modificam pretul.Dar pentru aceasta tebuie sa existe materii prime in stoc...sa avem intrari, si de asemenea sa fim atenti sa fie in gestiunea din care efectuam iesirea/consumul.

Concluzii:
1.Nu va preia pretul pentru ca nu aveti Intrari de materii prime pe /in gestiunile din care faceti descarcarea sau nu ati definit reteta.Saga preia preturile din facturile furnizorilor introduse prin Intrari (banuiesc ca aveti bifata metoda FIFO).Concret:Am facut o receptie dar in graba am selectat gestiune 1 (in mod corect ar fi trebuit gestiunea 2)..la consumuri trec corect gestiunea 1..dar programul ma avertizeaza ca am stoc negativ.Verificarea se face in Situatii/Listari>FisaArticol selectand o perioada mai mare de o luna in cazul in care am avut intrari si in alta perioada.Sau poate am ales eronat gestiunile cand am definit reteta.
2.Circuitul "hartzoagelor" in productie este urmatorul:se termina comanda (de catre sectia de productie) dupa care se preda in ecranul Productie pe Baza de Bon PredarePrimire produsfinit (vestitul Raport de Productie cuprinde toate aceste BP dintr-o perioada/zilnic).Putem trece in rubrica de InfoSup data cand sectia de Productie a terminat comanda.O comanda poate sa aiba mai multe PF sau clientul a dorit suplimentarea comenzii si atunci mai adaugam Produse finite (in infosup trecem data cand clientul a dorit acest lucru).Dupa ce suntem informati din teren ca s-a terminat productia Comenzii respective, mergem si o predam in Ecranul de Productie conform instructiuni din Manual.(345=711 va face programul la Inchidere Luna).Rubrica de Inchidere Comanda o completeaza programul cand efectuam facturarea(avizul).In Iesiri dupa completarea numelui clientului (salvam) click-aim butonul AsociereComenzi.Saga va deschide o fereastra ce cuprinde pozitiile din comanda de unde selectam cantitatile.
3.Atentie la descarcare.Sunt doua posibilitati.
-Prin ecranul de Bon deConsum
-Prin ecranul de Productie.Aici Saga va intreaba daca doriti preluarea consumurilor.Bonul de predare l-ati creat deja cand ati completat ecranul 2 din Productie.Eu dau Yes, tiparesc, dupa care sterg consumurile si ma duc si fac Bonul de consum.

dinecit247

#37 Mesaj de dinecit247 »

herganiec scrie:mi se pare mie sau nu ai creat reteta pt produsul finit?
verificati la <fisiere>, <articole>, mergeti pe produsul finit <vinete 250gr> sau cum l-ati definit si aveti sus in dreapta reteta. Deschideti si introduceti materiile prime si cantitatea pt toate materiile prime folosite pt producerea unei caserole de 250gr vinete.
apoi se face productia asa cum ati precizat.
Reteta este intocmita pentru 5 casolete *250 gr.care este trecuta in reteta pentru descarcare. Sa modific acest lucru?
Am gandit ca din acele cantitati trecute in reteta se obtin 5 casolete*250 gr

dinecit247

#38 Mesaj de dinecit247 »

Nu va preia pretul pentru ca nu aveti Intrari de materii prime pe /in gestiunile din care faceti descarcarea sau nu ati definit reteta.
Am definit reteta asa aseara cd am spus ca sterg tot si o iau de la inceput.
Am efectuat intrarile tot aseara in gest. Materii prime",In ceea ce priveste gestiunea, de descarcare nu stiu la ce sectiune sa ma duc sa verific

eugen01

#39 Mesaj de eugen01 »

Pentru verificari avem meniul Situatii/Listari>Situatii Stocuri sau Fisa Articol.In aceste ecrane avem filtre suficiente pentru perioada articol gestiune ...

dinecit247

#40 Mesaj de dinecit247 »

Verificarea se face in Situatii/Listari>FisaArticol selectand o perioada mai mare de o luna in cazul in care am avut intrari si in alta perioada
In situatii/ LIstari am selectat luna august deoarece am facut o sg. intrare pe 28.08.2010 si nu imi afiseaza nimic. Am o vaga banuiala ca probabil la selectarea gestiunilor am facut ceva ilegal. Ma voi apuca de "pieptanat" istoria gestiunilor si, sper sa-i dau de cap
La retetar am TIP- materii prime si Gest descarcare= tot materii prime- adica aceste materii prime se scad DIN gestiunea materii prime in momentul prepararii Prod finit sau se transfera in gest PRodus finit?
Ultima oară modificat Joi Aug 26, 2010 6:49 pm de către dinecit247, modificat 1 dată în total.

eugen01

#41 Mesaj de eugen01 »

Verificati daca ati validat intrarea....simpla salvare nu e de ajuns :oops:

dinecit247

#42 Mesaj de dinecit247 »

AM validat intrarea.
Am validat-o rau de tot!

dinecit247

#43 Mesaj de dinecit247 »

In comenzi ecranul de jos apare din nou cuvantul magic "gestiune descarcare" si aici am tip: materii prime si gest descarcare: materii prime

eugen01

#44 Mesaj de eugen01 »

materiile prime se scad din gestiunea de materii prime.Corect.
Verificati in SituatiiListari>Gestiuni daca aveti intrare/receptie/stoc in gestiunea respectiva.

eugen01

#45 Mesaj de eugen01 »

dinecit247 scrie:In comenzi ecranul de jos apare din nou cuvantul magic "gestiune descarcare" si aici am tip: materii prime si gest descarcare: materii prime
Aici introducem noi manual bucatica cu bucatica.Daca avem definita reteta, Saga va completa automat acest tabel (Consumuri) dupa de am completat/salvat tabelul de Produse Finite.

Scrie răspuns