e-factura,Factura dublata

Detalii despre modul de utilizare al site-ului
csoriki

Re: e-factura,Factura dublata

#31 Mesaj de csoriki »

Mulțumesc @pomparaus! In decontul de TVA valoarea o să fie aceeași, 500+ 95 lei (TVA), dar in D394 eu trec o singură factura și furnizorul va trece 3 facturi. Am luat legatura cu furnizorul, am vorbit cu d-na economista si mi-a zis ca ea in D394 va trece 3 facturi, pentru că și în SPV sunt tot 3 facturi.
Nu o sa fie probleme ca eu trec 1 factura si furnizorul 3? Nu o sa fie neconcordanta in D394, ca numar de facturi (valoarea o sa fie aceeasi)?
Si eu si furnizorul folosim Saga.
Poate mă ajută și dl. @tomac.

ovidiuo

#32 Mesaj de ovidiuo »

@csoriki: Vă faceți prea multe griji pentru o problemă atât de minoră! Nici mama lu' pește prăjit nu verifică ce e prin D394, darămite numărul de facturi declarate p'acolo! :)

csoriki

#33 Mesaj de csoriki »

@ovidiuo, mulțumesc pentru răspunsul acordat! O zi frumoasă!

costanc757

#34 Mesaj de costanc757 »

ovidiuo scrie: Joi Sep 19, 2024 9:47 pm @csoriki: Vă faceți prea multe griji pentru o problemă atât de minoră! Nici mama lu' pește prăjit nu verifică ce e prin D394, darămite numărul de facturi declarate p'acolo! :)
Nu verifica nici cand ai rambursare de TVA? Nu prea cred asta

tomac

#35 Mesaj de tomac »

@cristina - nu, nici atunci dacă diferențele sunt mici, sub un prag de semnificație.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

florean404

#36 Mesaj de florean404 »

Buna ziua , va rog ajutor pentru urmatoarea situatie :
Am ultima varianta actualizata 580,am generat un nou cod de acces in spv , si nu reusesc sa transmit sau sa primesc nici un document in E-factura, mesajele de eroare fiind :Serverele anaf nu raspund si Conexiunea cu Spv nu a fost realizata.Facturile nu se vor transmite in SPV, si nu se vor primii raspunsurile.
Am reactualizat si Saga C si Saga PS , am resetat si am generat coduri de acces SPV, acelasi mesaj:serverele anaf NU RASPUND , in cursul acestei dimineti am reusit sa primesc de la 2 societati facturile de furnizori, apoi la fel aceelasi refuz de conectare,ajutati-ma va rog daca exista o alta posibilitate de a reusii conecatarea saga cu ANAF, am clenti care asteapta facturile de furnizori in SPV ca sa efectueze plati.
Multumesc!

herganiec

#37 Mesaj de herganiec »

E de la Anaf.. nu prea aveti ce face decat sa asteptati.. nu prea are Saga nimic cu serverele Anaf..
“Cea mai valoroasă parte a unui om nu este mintea plină de cunoștințe, ci inima plină de iubire, urechea pregătită să asculte și mâna dispusă să ajute.”

bocanceac

Re: e-factura,Emitere pentru doi clienti diferiti facturi cu acelasi numar

#38 Mesaj de bocanceac »

Am emis la date diferite, pentru clienti diferiti, doua facturi cu acelasi numar, transmise pe e-Factura si validate. Cum pot corecta situatia si daca se impune aceasta. Multumesc mult!

iosiff

#39 Mesaj de iosiff »

Corect ar fi sa stornati ultima factura dublata si sa o refacturati, ca sa aveti continuitate la numar si cele 2 facturi le trimiteti prin SPV, preferabil cu anuntarea clientului de eroare, ca sa isi ia factura corecta din SPV

munteand360

#40 Mesaj de munteand360 »

Buna ziua. Am o factura emisa, pe care am transmis-o in E factura la data xrearii, in Saga nu mi-a dat eroare, clientul mi-a zis ca nu a primit-o, iar cand am cautat pe Anaf, imi spune "" Factura cu id_incarcare=4669036677 nu poate fi comunicată către destinatar (BT-47 – lipsă identificator) Vă informăm că aveți obligația transmiterii facturii către destinatar, în conformitate cu prevederile art. 10^1, alin. 4 din OUG nr. 120/2021". Cum pot sa i-o transmit clientului iar, ca daca am incercat s o devalidez (asa m-am gandit eu), imi zice ca o data trimisa, va trebhui sa o trimit iar cu -

balazse246

#41 Mesaj de balazse246 »

Poate ajuta:
https://www.sagasoft.ro/forum/viewtopic.php?f=6&t=57729
https://www.sagasoft.ro/forum/viewtopic.php?f=7&t=57817

munteand360

#42 Mesaj de munteand360 »

Buna ziua. Am un client vechi, introdus in Saga de f mult timp. Nu am avut pb cu transmiterea E facturii, pana in data de 03.02.2025, cand, din Saga s-a transmis factura (nu mi-a venit cod de eroare), clientul m-a sunt peste cateva zile ca nu i-a ajuns factura in SPV, iar eu cand am verificat pe Anaf, aparea la CUI 000000000. De ce s-a intamplat asta?

pomparaus

#43 Mesaj de pomparaus »

Pt.ca nu ai avut CUI-ul lui in baza de date?!

herganiec

#44 Mesaj de herganiec »

:D :D
“Cea mai valoroasă parte a unui om nu este mintea plină de cunoștințe, ci inima plină de iubire, urechea pregătită să asculte și mâna dispusă să ajute.”

balazse246

#45 Mesaj de balazse246 »

Pentru munteand360
Macar o data pe luna verifica toti clientii si toti furnizorii, astfel se pot preintampina multe probleme.

Scrie răspuns