E-factura
-
Re: E-factura
Buna ziua,
Cum fac sa imi apara pe o factura "RO eFactura" trimisa la anaf prin efactura?
Cum fac sa imi apara pe o factura "RO eFactura" trimisa la anaf prin efactura?
Dupa ce ai transmis factura sau chiar si inainte cand te-ai pozitionat in fila "generare si transmitere e-facturi" apesi pe butonul "previzualizare e-factura" (buton cu pictograma cu text "pdf") si iti apare fisierul pdf care il poti transmite.
Daca apesi pe butonul "deschide directorul cu e-factura curenta" de acolo poti transmite fisierul pdf.
Daca apesi pe butonul "deschide directorul cu e-factura curenta" de acolo poti transmite fisierul pdf.
-
Buna.Am un client care aduce factura tiparita de la furnizor.Furnizorul imi trimite prin WhatsApp RO eFactura cu ID si Index.Totusi acest furnizor nu apare cu nici o factura in "Import e-Facturi primite", celelate facturi de la alti furnizori se pot descarca.
Cum trebuie sa procedez?
Va mutumesc , anticipat.
Cum trebuie sa procedez?
Va mutumesc , anticipat.
Te-ai autentificat pe site ANAF la "autentificare ro e-factura / ro e-transport" -> "factura electronica" -> "raspunsuri factura" si ai verificat daca regasesti cele trimise de furnizor?
Daca nu, atunci este posibil ca este inca in curs de transmitere sau poate a transmis in sistemul de test (am vazut ambele situatii).
Daca nu, atunci este posibil ca este inca in curs de transmitere sau poate a transmis in sistemul de test (am vazut ambele situatii).
societate cu gestiune global valorica introduce manual facturile de intrari trebuie introdus si ID incarcare e factura?
-
Buna ziua,
Un client solicita obligatoriu si completarea BT-58 Adresa E-mail doar ca in E-factura apar doar 8 BT-uri, acesta nu exista.
Intrebare: Putem adauga noi si alte BT-uri in SAGA sau poate este vreo bifa necesara... Cum se procedeaza pentru ca avem neaparat nevoie de acest BT-58.
Multumesc,
Cristina.
Un client solicita obligatoriu si completarea BT-58 Adresa E-mail doar ca in E-factura apar doar 8 BT-uri, acesta nu exista.
Intrebare: Putem adauga noi si alte BT-uri in SAGA sau poate este vreo bifa necesara... Cum se procedeaza pentru ca avem neaparat nevoie de acest BT-58.
Multumesc,
Cristina.
Buna seara,
Am urmatoarea situatie si nu stiu daca am procedat corect: persoana fizica autorizata emite factura de servicii catre firma mea, in numele firmei Upwork, in USD. Factura este platita in contul firmei Upwork. Cand am inregistrat factura, la furnizor am trecut firma Upwork, nicidecum PFA ....Acum am vazut ca PFA.... a trimis facturile emise catre firma mea, in E-factura. Va rog sa-mi spuneti daca am procedat corect , sau trebuie sa modific furnizorul?
Multumesc.
Am urmatoarea situatie si nu stiu daca am procedat corect: persoana fizica autorizata emite factura de servicii catre firma mea, in numele firmei Upwork, in USD. Factura este platita in contul firmei Upwork. Cand am inregistrat factura, la furnizor am trecut firma Upwork, nicidecum PFA ....Acum am vazut ca PFA.... a trimis facturile emise catre firma mea, in E-factura. Va rog sa-mi spuneti daca am procedat corect , sau trebuie sa modific furnizorul?
Multumesc.
Ultima oară modificat Mie Iun 05, 2024 9:10 am de către robut, modificat 1 dată în total.
Cate societati PFA pot fi inregistrate pe o licenta PS si pot fi inregistrati pe e-factura .
Exista undeva o comanda de unde poti sa tiparesti pe langa formatul din pdf."previzualizare e-factura" cu sigla RO FACTURA si indexul de transmitere in e-factura a facturilor clienti in Saga - eu nu gasesc, il scriu cu pixul pe factura dupa ce o transmit.
E obligatoriu de la 01.06.2024 sa tiparim atat facturile primite cat si transmise format RO eFactura? E una din intrebarile care mi se pun de catre alti colegi.
Multumesc.
E obligatoriu de la 01.06.2024 sa tiparim atat facturile primite cat si transmise format RO eFactura? E una din intrebarile care mi se pun de catre alti colegi.
Multumesc.
Pentru LolotC
In programul Saga PS nu exista limita de a adauga unitati.
Pentru PomparauS
Din cate am citit obligatia este ca sa fie transmisa prin e-factura, adica factura poate fi una scrisa de mana, dupa care transmis prin sistemul e-factura.
In programul Saga PS nu exista limita de a adauga unitati.
Pentru PomparauS
Din cate am citit obligatia este ca sa fie transmisa prin e-factura, adica factura poate fi una scrisa de mana, dupa care transmis prin sistemul e-factura.
@balazse: multumesc, asa am inteles si eu, de altfel tot ce am transmis in e-factura, doar am scris indexul pe ea, in rest nu am tiparit acel format : am prieteni contabili care zic, ca au vorbit la Anaf si ca cel/cei de acolo i-au zis sa tipareasca facturile primite de la furnizor prin e-fc.pentru a le da voie sa deduca TVA-ul, in caz contrar, vezi doamne la un control iti dau jos TVA-ul acelor facturi. Mi se pare o prostie, dar nu mai mira nimic.
O zi usoara!
O zi usoara!
-
Exercitarea dreptului de deducere a TVA-ului are la baza doar factura originală (XML) şi semnătura sistemului informatic e-factura, validate de sistem. Ambele (factura si semnatura) regasindu-se in raspunsul sub formă de zip afisat de sistem. Raspunsul poate fi vizualizat/descarcat de pe site-ul anaf in cel mult 60 de zile sau oricand din arhiva zip incarcata pe propriul dispozitiv.
Buna dimineata si tie@gheorghei642 : raspunde te rog strict la ce am scris (intrebat eu)!
Pentru PomparauS
Pana la urma daca detii fisierul xml (impreuna cu confirmarea ANAF), atunci nu cred ca are importanta modul de genearea fizica a documentului (nu cred ca neaparat trebuie sa fie tiparita acel format "RO eFactura").
Ii drept ca la un control poti sa gasesti din partea controlului si exces, dar o data ce datele din fisierul xml coincide cu cel tiparit, nu cred ca poate sa ia decizii negative, dar niciodata nu se stie.
Pana la urma daca detii fisierul xml (impreuna cu confirmarea ANAF), atunci nu cred ca are importanta modul de genearea fizica a documentului (nu cred ca neaparat trebuie sa fie tiparita acel format "RO eFactura").
Ii drept ca la un control poti sa gasesti din partea controlului si exces, dar o data ce datele din fisierul xml coincide cu cel tiparit, nu cred ca poate sa ia decizii negative, dar niciodata nu se stie.