Modificari Saga C 2025 explicate ciudat
-
Re: Modificari Saga C 2025 explicate ciudat
Buna.Am tot citit pe forum"Modificare Saga C 2025...".Azi am salvat BD Saga C, pe un stick USB (salvare pe care o fac atat la actualizari cat si periodic)si am verificat ce s-a salvat azi:19_12_2024_zip->dublu clic si imi apare CONT_BAZA.FDB .Am vrut sa vad mai departe ce este salvat,dar imi cere folosirea unei aplicatii...Eu sper ca anul viitor se va rezolva problema salvarii BD Saga (fie pe stick USB ,fie memorie externa).Tomac spune ca acest fisier FDB "Eliminarea va avea loc în cea de-a doua jumătate a anului viitor".Sper ca cei de la Saga "vor avea grija de noi"...
Ajuta-ti aproapele,pentru a fi laudat,iertat si fericit...
așa se salvează de acum încolo e bine ce e pe stick. nu poți vedea ce e arhivă că nu e nevoie.
“Cea mai valoroasă parte a unui om nu este mintea plină de cunoștințe, ci inima plină de iubire, urechea pregătită să asculte și mâna dispusă să ajute.”
-
Multumesc herganiec...
Ajuta-ti aproapele,pentru a fi laudat,iertat si fericit...
Adică ați vrut să deschideți baza de date?! De ce?! Să ce?
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
Ce se mai aude cu utilitarul de conversie? Eu am testat dbf2xml: https://dbf2xml.software.informer.com/24.10/ dar fisierul rezultat nu este vazut in Saga import intrari
Poate ne rezolvam singuri daca SAGA nu e interesata... Asteptam feedback de la colegi care au colaborare cu programatori in domeniu.
Poate ne rezolvam singuri daca SAGA nu e interesata... Asteptam feedback de la colegi care au colaborare cu programatori in domeniu.
Acum observ ca de fapt SAGA nici nu ofera la acest moment un import intrari in format XML... Deci e minciuna faptul ca ramanem sa folosim importul xml in loc de dbf.
Meniul de import accepta fișierele de tip XML doar pentru:
Facturi
Comenzi
Încasări
Plăți
Furnizori
Clienţi
Articole
adica nu accepta nici intrari nici iesiri.
Cum ramane sa rezolvam problema asta a lui SAGA. II punem pe furnizorii tertelor aplicatii sa faca ce?
Meniul de import accepta fișierele de tip XML doar pentru:
Facturi
Comenzi
Încasări
Plăți
Furnizori
Clienţi
Articole
adica nu accepta nici intrari nici iesiri.
Cum ramane sa rezolvam problema asta a lui SAGA. II punem pe furnizorii tertelor aplicatii sa faca ce?
-
Acum, nu vreau sa fiu, rau, dar cand spuneti ca nu accepta nici intrari nici iesiri, si cateva randuri mai sus spuneti ca accepta pentru Facturi, inseamna ca nu prea stiti sa folositi programul.
In ecranele Inrari/Iesiri se opereaza facturi, deci daca scrie ca se pot importa fisiere tip XML pentru facturi, inseamna Intrari/Iesiri.
In ecranele Inrari/Iesiri se opereaza facturi, deci daca scrie ca se pot importa fisiere tip XML pentru facturi, inseamna Intrari/Iesiri.
Daca se poate folosi importul de facturi cu pret de vanzare cu amanuntul ... vad ca apare un camp optional. Nu stiu daca e posibil.
Si daca e posibil va fi foarte costisitor conversia asta a unui fisier dbf cu niste taburi modificat in xml cu alte taburi.
PS vorbesc din punct de vedere al IT nu ca si contabil... incerc sa inteleg ce implica aceste modificari ale SAGA
Si daca e posibil va fi foarte costisitor conversia asta a unui fisier dbf cu niste taburi modificat in xml cu alte taburi.
PS vorbesc din punct de vedere al IT nu ca si contabil... incerc sa inteleg ce implica aceste modificari ale SAGA

Saga trebuie instalat si administrat de IT-sti si operat si organizat de expert-contabili
Daca nu comentati la subiect se cheama trolling si offtopic, iar cand comentati strict la adresa altor useri nu faceti decat flame...
- balazse246
Pentru manuelav
Consider ca s-a transmis in timp util modificarile, adica aproximativ in semestrul 2 se va renunta la import din DBF (adica 6 luni de zile anterior modificarii s-a anuntat).
Consider ca s-a transmis in timp util modificarile, adica aproximativ in semestrul 2 se va renunta la import din DBF (adica 6 luni de zile anterior modificarii s-a anuntat).
Si daca s-a transmis in timp util ca programul isi pierde din functionalitate cu ce ma incalzeste pe mine? As prefera ca programul sa primeasca noi si noi functionalitati nu sa se elimine din ele... Eu am platit modulul de export dbf din programul de gestiune ca sa pot importa intrari/NIRuri in SAGA, acum trebuie sa platesc un programator ptr un nou export modul pe xml degeaba - cu ce deranjeaza dbf-ul asta nu inteleg!? Cine nu doreste poate sa nu foloseasca, dar mie imi este mai mult decat util, imi este esential acest import si m-a costat deja ca sa il pot implementa... 
Problema e ca incerc sa-mi dau seama cum se poate face aceasta "trecere la XML" si realizez ca este greu, daca nu chiar imposibil. Chiar daca nu sunt programator realizez ca nu va functiona cu un simplu utilitar de conversie dbf in xml pentru ca sunt campuri si importuri diferite - facturile xml cu centralizatorul intrari dbf au si structuri de date diferite.

Problema e ca incerc sa-mi dau seama cum se poate face aceasta "trecere la XML" si realizez ca este greu, daca nu chiar imposibil. Chiar daca nu sunt programator realizez ca nu va functiona cu un simplu utilitar de conversie dbf in xml pentru ca sunt campuri si importuri diferite - facturile xml cu centralizatorul intrari dbf au si structuri de date diferite.
- balazse246
Eu doar am mentionat faptul ca totusi s-a transmis in timp rezonabil, faptul ca reprezinta posibile costuri suplimentare pentru utilizatori asta este alt lucru.
Din pacate doar echipa Saga stie de ce doreste eliminarea acelei optiuni, si pentru mine era mai usor de importat date din DBF.
Sincer sa fiu, crearea unui fisier xml nu este asa de greu, si poate il poti realiza si mai usor decat fisierul DBF. Mai degraba acolo ii problema cand o factura contine mai multe pozitii.
Din pacate doar echipa Saga stie de ce doreste eliminarea acelei optiuni, si pentru mine era mai usor de importat date din DBF.
Sincer sa fiu, crearea unui fisier xml nu este asa de greu, si poate il poti realiza si mai usor decat fisierul DBF. Mai degraba acolo ii problema cand o factura contine mai multe pozitii.
O factura poate avea mai multe pozitii si chiar mai multe cote de TVA. Nu e asa simplu cum credeti... Totalurile facturii la intrare trebuie defalcate pe aceste cote de TVA si mai trebuie si preturile de vanzare din NIR totalizate si importate pe coduri client - nu ma intereseaza articolele in cazul meu. Gestiunea se tine in program avizat de CAS. Exportul DBF a fost implementat specific pentru SAGA si a fost dezvoltat pe parcursul anilor. Acum totul se duce naiba, iar contabilul trebuie sa introduca manual opt sute - o mie de facturi lunar pentru ca dbf e naspa? Mi se pare total ciudat...
Nu am avut niciodata probleme cu importul dbf.
Nu am avut niciodata probleme cu importul dbf.
Intrarile inseamna NIRuri care au si pret cu amanuntul colegu, factura furnizor nu are pretul meu de vanzare ... sper ca nici eu nu am fost raustroer1948 scrie: ↑Mar Ian 28, 2025 1:22 pm Acum, nu vreau sa fiu, rau, dar cand spuneti ca nu accepta nici intrari nici iesiri, si cateva randuri mai sus spuneti ca accepta pentru Facturi, inseamna ca nu prea stiti sa folositi programul.