noutati versiuni

Retea, baze de date, salvari, restaurari etc.
Scrie răspuns
septimiuv

Re: noutati versiuni

#586 Mesaj de septimiuv »

Când o să ai nevoie sigur o să-ți dai seama.

balazse

#587 Mesaj de balazse »

Pntru CociubaM804
Adica prin meniul "import" poti sa importi date care se vor regasii in meniul "comenzi".
In manual de utilizare apare la sectiunea de "import date".

balazse

#588 Mesaj de balazse »

Incepand cu una dintre actualizarile pentru vers.557, la selectare perioada s-a introdus optiunea de "˄" si "˅" pentru deplasare intre luni, astfel nu mai este nevoie sa se selecteze de fiecare data luna, ci doar se apasa cele doua butoane pentru deplasare.
Imagine
Multumim echipei Saga.

paturcai

#589 Mesaj de paturcai »

Incepand cu aceasta ultima versiune (557), cand adaugam o firma noua in SAGA C, trecem numai codul fiscal, iar restul (Registrul COmertului si adresa) se completeaza automat
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!

septimiuv

#590 Mesaj de septimiuv »

Nu-i de la 557.

balazse

#591 Mesaj de balazse »

Ii de la vers.555.

paturcai

#592 Mesaj de paturcai »

Acum (probabil ca multi altii) am observat
:)
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!

balazse

#593 Mesaj de balazse »

Pentru PaturcaI
Daca n-ai fi postat eu personal nici nu as fi observat. Eu personal nu prea am incercat sa introduc furnizor doar prin introducerea coloanei cu codului fiscal si sa-l salvez.
De altfel, doar am verificat cele mentionate de SeptimiuV.
Multumim de informatie.

aurel211252

#594 Mesaj de aurel211252 »

Salut.Azi am vazut azi ,in Saga C (voi verifica si la Saga PS),cand dau tasta F5 -plati Casa lei ,s-a mai"largit"partea dreapta jos, unde se fac plati la diverse firme(Nr.factura,data,data scadent,Total,neachitat,achitat...).Mai demult am solicitat la Saga putin"aerisirea-largirea",pentru a putea plati chitantele.Atunci nu s-a putut.Acum e foarte ok. .Multumesc Saga.Cu stima si respect...
Ajuta-ti aproapele,pentru a fi laudat,iertat si fericit...

badelitas464

#595 Mesaj de badelitas464 »

pentru cautare contextuala in denumire articol cand esti la Iesire /Factura este vreun tips? Nu gaesc nici cum sa caut un articol care contine un text dat . Am inteles ca la cautare terti este acel Ctrl +Enter dupa ce dai textul, dar nu merge si la articole .

manuelav

#596 Mesaj de manuelav »

SAGA Client-Server. Ultima actualizarea restrictioneaza functionalitatea in reteaua locala a programului sau e vorba de lucru pe "server" prin internet cu o retea virtuala?
"SAGA C.3.0.579
2. Incepand cu aceasta versiune vom incepe o campanie de modernizare a programului, prin comutarea in sistem client-server a tuturor bazelor de date. Aceasta actiune se impune pentru a depasi limitarile bazei de date din sistem standard pe de o parte, iar pe de alta parte, din necesitatea tratarii unitare ale aplicatililor pe care le furnizam.
In acest scop, in mod gradual, o serie de functionalitati ale programului nu vor mai fi accesibile in varianta standard.
In acesta versiune, bilantul va putea fi generat doar din varianta client-server.
Acest proces va fi definitivat inainte de sfarsitul anului.
Daca programul nu este accesat prin retea, ci doar local, nu trebuie decat sa apasati butonul "Comuta în sistem client-server - server" din ecranul "Intretinere BD", pagina "Client - server".
Daca programul este accesat prin retea, trebuie sa fie instalat atat pe server cat și pe fiecare statie de pe care este accesat. Sunt necesare licente pentru server si fiecare statie in parte."

stroescud

#597 Mesaj de stroescud »

""Daca programul nu este accesat prin retea, ci doar local, nu trebuie decat sa apasati butonul "Comuta în sistem client-server - server" din ecranul "Intretinere BD", pagina "Client - server".""
Dar eu nu vreau client-server, cum se spune in indicatii.
Eu vreau sa ramana programul in PC local.
ce trebuie/nu trebuie sa apas?

stroer1948

#598 Mesaj de stroer1948 »

Se pare ca nu o sa mai poti sa ramai pe local. Intrebarea mea pentru cei care au facut update-ul (eu il voi face dupa 26), daca firmele existente se comuta toate automat in client-server, sau daca trebuie aplicata procedura manuala din Intretinere-Bd.
Singura chestie nasoala, este ca nu se va mai putea accesa din retea locala prin share-folder... Noi suntem mai multi, avem fiecare calculatorul lui si fiecare are firmele lui. insa uneori, ne mai ajutam si intram toti pe aceeasi firma prin retea locala, fiecare de pe calculatorul lui.
In sistemul client-server, chiar daca accesul se face prin retea locala, daca cineva vrea sa intre pe firma altui coleg, va trebui sa o creeze si la el in SAGA-ul lui,ceea ce e cam nasol .
Ultima oară modificat Vin Aug 23, 2024 11:49 pm de către stroer1948, modificat 1 dată în total.

ovidiuo

#599 Mesaj de ovidiuo »

@stroescud: Toti utilizatorii care folosesc SAGA local vor trebui sa treaca pana la 31.12.2024 in "client-server - server". Banuiesc ca se face acest lucru pentru a trece baza/bazele de date ce compun o firma (fisierele acelea *.dbf din folderul cu indicele fiecarei firme) din FoxPro, care este depasit (echipa de la SAGA stie mai bine de ce) in Firebird SQL (care este un sistem mai modern de management al bazelor de date). Asa ca daca cineva va vrea sa foloseasca SAGA in continuare va trebui sa faca trecerea voluntar in "client-server - server"; oricum, banuiesc ca printr-un viitor update, aproape de sfarsitul anului, SAGA va face transformarea automat pentru toate firmele pe care le avem in SAGA.

dincac753

#600 Mesaj de dincac753 »

Si @oviduo sau @tomac, cum putem face pana atunci noi, AUTOMAT sau SCRIPTIC?

Am 3 firme de contabilitate, fiecare cu ~100 de firme in saga.

Practic, la fiecare firma, trebuie sa dau click-a-click-a de 6 ori ca sa-l configurez in modul client-server ceea ce este total neoptim.

Scrie răspuns