nedepunerea declaratiei D112 in termen
nedepunerea declaratiei D112 in termen
ce se intampla daca nu am putut depune declaratia 112 pana la 26.09.2011?
-pe data de 26.09.2011 nu a mers netul. ce mai pot face acum?
pot depune acum pe 27.09.2011?
-pe data de 26.09.2011 nu a mers netul. ce mai pot face acum?
pot depune acum pe 27.09.2011?
Re: nedepunerea declaratiei D112 in termen
Bine ai venit pe forum.
Poti incerca, oricum nu ai ce pierde.
Ar trebui sa stergi (cu ajutorul butonului "x") celalalt topic deschis cu aceasi problema.
Poti incerca, oricum nu ai ce pierde.
Ar trebui sa stergi (cu ajutorul butonului "x") celalalt topic deschis cu aceasi problema.
ms , am sters celalalt mesaj.
Nici nu cred ca puteai depune on-line pe data de 26 .
Eu am patit-o acum cateva luni cu decl. 300 . N-am putut s-o depun si am aflat ca nici nu se putea depune decat pana pe 25(era dumunica) la orele 23,59 . Am fost cu ea la ghiseu luni pe 26 si mi-au primit-o (era in termen) .
Nu stiu ce sa zic despre 112 si data de 26 ;
Eu am patit-o acum cateva luni cu decl. 300 . N-am putut s-o depun si am aflat ca nici nu se putea depune decat pana pe 25(era dumunica) la orele 23,59 . Am fost cu ea la ghiseu luni pe 26 si mi-au primit-o (era in termen) .
de ce sa nu se poata depuna online pe 26 ?? nu dezinformati lumea .
NU CONTEAZA modalitatea de depunere : la ghiseu , online sau pe posta.
TERMENUL e stabilit de Codul de procedura fiscala si de Codul Civil si e acelasi pt oricare modalitate de depunere .( pot sa ma duc si calare pe un ponei sa o depun ) !
Daca termenul ( cazul nostru 25.09.2011 ) cade intr-o zi nelucratoare , conform legii termenul se prelungeste pana la sfarsitul primei zile lucratoare care urmeaza .
CODUL CIVIL :
"ART. 2554
Prorogarea termenului
Dacă ultima zi a termenului este o zi nelucrătoare, termenul se consideră împlinit la sfârşitul primei zile lucrătoare care îi urmează."
NU CONTEAZA modalitatea de depunere : la ghiseu , online sau pe posta.
TERMENUL e stabilit de Codul de procedura fiscala si de Codul Civil si e acelasi pt oricare modalitate de depunere .( pot sa ma duc si calare pe un ponei sa o depun ) !

Daca termenul ( cazul nostru 25.09.2011 ) cade intr-o zi nelucratoare , conform legii termenul se prelungeste pana la sfarsitul primei zile lucratoare care urmeaza .
CODUL CIVIL :
"ART. 2554
Prorogarea termenului
Dacă ultima zi a termenului este o zi nelucrătoare, termenul se consideră împlinit la sfârşitul primei zile lucrătoare care îi urmează."
Despre termen depunere sunt total de acord, dar daca vine vorba de D 112 contreaza si modalitatea...ordin 2215/27.06.2011gramac921 scrie:NU CONTEAZA modalitatea de depunere : la ghiseu , online sau pe posta.[/i]

e vorba de ordinul asta ?
" ORDIN Nr. 2215 din 27 iunie 2011
pentru aplicarea unitară a prevederilor art. 296^19 din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal
EMITENT: MINISTERUL FINANŢELOR PUBLICE
PUBLICAT ÎN: MONITORUL OFICIAL NR. 455 din 29 iunie 2011
În temeiul prevederilor art. 10 alin. (4) din Hotărârea Guvernului nr. 34/2009 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Finanţelor Publice, cu modificările şi completările ulterioare,
în baza prevederilor art. 5 din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare,
ministrul finanţelor publice emite următorul ordin:
ART. 1
În aplicarea dispoziţiilor art. 296^19 alin. (1) şi alin. (5) din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, Declaraţia privind obligaţiile de plată a contribuţiilor sociale, impozitului pe venit şi evidenţa nominală a persoanelor asigurate aferentă lunii iunie 2011 poate fi depusă la organul fiscal competent sau la oficiile acreditate de Ministerul Finanţelor Publice, în format hârtie, semnat şi ştampilat conform legii, însoţit de declaraţia în format electronic, pe suport electronic, până la data de 25 iulie 2011.
ART. 2
Direcţiile generale ale finanţelor publice judeţene şi a municipiului Bucureşti, Direcţia generală de administrare a marilor contribuabili, Direcţia legislaţie impozite directe din cadrul Ministerului Finanţelor Publice vor duce la îndeplinire prevederile prezentului ordin.
ART. 3
Prezentul ordin se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.
Ministrul finanţelor publice,
Gheorghe Ialomiţianu
Bucureşti, 27 iunie 2011.
Nr. 2.215."
ce legatura are cu speta discutata? era vorba de declaratia lunii august cu termen de depunere 25.09.2011 .
E clar ca declaratia 112 se depune din august doar online ( cu exceptiile care confirma regula - ca se mai iau inca la ghiseu asa cate una )

" ORDIN Nr. 2215 din 27 iunie 2011
pentru aplicarea unitară a prevederilor art. 296^19 din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal
EMITENT: MINISTERUL FINANŢELOR PUBLICE
PUBLICAT ÎN: MONITORUL OFICIAL NR. 455 din 29 iunie 2011
În temeiul prevederilor art. 10 alin. (4) din Hotărârea Guvernului nr. 34/2009 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Finanţelor Publice, cu modificările şi completările ulterioare,
în baza prevederilor art. 5 din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare,
ministrul finanţelor publice emite următorul ordin:
ART. 1
În aplicarea dispoziţiilor art. 296^19 alin. (1) şi alin. (5) din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, Declaraţia privind obligaţiile de plată a contribuţiilor sociale, impozitului pe venit şi evidenţa nominală a persoanelor asigurate aferentă lunii iunie 2011 poate fi depusă la organul fiscal competent sau la oficiile acreditate de Ministerul Finanţelor Publice, în format hârtie, semnat şi ştampilat conform legii, însoţit de declaraţia în format electronic, pe suport electronic, până la data de 25 iulie 2011.
ART. 2
Direcţiile generale ale finanţelor publice judeţene şi a municipiului Bucureşti, Direcţia generală de administrare a marilor contribuabili, Direcţia legislaţie impozite directe din cadrul Ministerului Finanţelor Publice vor duce la îndeplinire prevederile prezentului ordin.
ART. 3
Prezentul ordin se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.
Ministrul finanţelor publice,
Gheorghe Ialomiţianu
Bucureşti, 27 iunie 2011.
Nr. 2.215."
ce legatura are cu speta discutata? era vorba de declaratia lunii august cu termen de depunere 25.09.2011 .
E clar ca declaratia 112 se depune din august doar online ( cu exceptiile care confirma regula - ca se mai iau inca la ghiseu asa cate una )

eu de mesajul lui tatum ziceam ca e nefundamentat .tatum scrie: Nici nu cred ca puteai depune on-line pe data de 26 .

Da, mai ales afirmația conform căreia nu poți depune on-line decât până la data de 25 și până la ora 23.59. Așa ceva nu este defel real. Dacă o persoană nu poate depune o declarație on-line nu înseamnă că alții nu pot. Tocmai mă uitam peste un post de la erori în care un user nu poate accesa siteul de depunere a D112 dar asta nu înseamnă că alții nu-l pot accesa.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
in cazut in care ai uitat sa depui declaratia, te duci frumos la posta , o pui intr-un plic. ... o trimiti cu cd cu tot si gata problema. ei trebuie sa primeasca plicul , ca nha doar il depui cu confirmare... si iti si inregistreaza declaratia, chiar daca e de acum 2 3 luni... eu am patit si asa am rezolvat (m-a invatat o tanti de la finante
) )

Oameni buni, nu exista nici o restrictie pentru online.
Nu va luati dupa aparente, pot fi o mie de cauze, poate nu a mers net-ul, poate serverele erau oprite, etc., etc.
Se pot depune declaratii, fara probleme, si pentru anii trecuti nu numai pentru lunile trecute.
Nu va luati dupa aparente, pot fi o mie de cauze, poate nu a mers net-ul, poate serverele erau oprite, etc., etc.
Se pot depune declaratii, fara probleme, si pentru anii trecuti nu numai pentru lunile trecute.
Marian Apetre
Sunt de acord cu cele scrise de ApetreM.
De frica n-am scris pana acum acest lucru (ca sa nu-mi sperii norocul) dar ApetreM a scris-o! Asa este!
De frica n-am scris pana acum acest lucru (ca sa nu-mi sperii norocul) dar ApetreM a scris-o! Asa este!
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!
Cei de la Centrul de Asistenta al Agentiei Fiscale mi-au spus ca nu se poate depune on-line daca a trecut termenul de 25 ale lunii . Dupa aceea n-am mai incercat si am depus in acest termen.
Scuze, m-am vrut sa dezinformez .
Si multumesc , e bine de stiut ca se poate depune si dupa data de 25 .
Scuze, m-am vrut sa dezinformez .
Si multumesc , e bine de stiut ca se poate depune si dupa data de 25 .
stie cineva daca se poate depune declaratia de ex. azi 30.09.2011 online?
am incercat la un "intarziat" si am primit mesajul (la verificarea indexului de incarcare ) la verificarea starea declaratie :
"Fisierul depus nu este o declaratie D112"
Doar din Saga e generat ...cum sa nu fie o declaratie 112 ? Cred ca serverul nu permite depunerea cu intarziere a declaratiei altfel nu imi explic.
am incercat la un "intarziat" si am primit mesajul (la verificarea indexului de incarcare ) la verificarea starea declaratie :
"Fisierul depus nu este o declaratie D112"
Doar din Saga e generat ...cum sa nu fie o declaratie 112 ? Cred ca serverul nu permite depunerea cu intarziere a declaratiei altfel nu imi explic.
Ai selectat fisierul care trebuia ?