Pagina 1 din 1

Utilizare inventarului intermitent la o unit tip restaurant

Scris: Mie Ian 22, 2014 8:00 am
de urs553
Buna,

Are cineva experiente practice in utilizarea inventarului intermitent in cazul unui restaurant.
Am in gand 2 variante:
Varianta I.
Achizitie de materii prime
%=401
601
4426
Realizarea de produse finite
345=711
Transfer prod finite la marfuri
371=345
371=%
378
4428
Vanzare marfurilor
4111= %
707
4427
Problema cu varianta I apare, la inregistrarea produselor finite. De unde iau pretul de productie? La ce valoare le inreg.?

Varianta II
Achizitie de materii prime
%=401
601
4426
Vanzare
4111= %
701
4427

Pareri opinii?
Va multumesc

Re: Utilizare inventarului intermitent la o unit tip restaur

Scris: Mie Ian 22, 2014 8:55 am
de balteanuc692
Foarte interesant. Dar eu as face asa:

Sold initial 371=0 lei

Achizitie:
607=401 1.000 lei
4426=401 240 lei

Vanzare:
5311=707 500 lei
5311=4427 120 lei

Inventar la sfarsitul lunii, mai avem marfuri de 750 lei.
371=607 750 lei

Sold 371 750 lei
Rulaj 707 500 lei
Rulaj 607 250 lei
Profit 250 lei

La inceputul lunii urmatoare soldul lui 371 il trecem pe 607:
607=371 750 lei

Si tot asa...

Re: Utilizare inventarului intermitent la o unit tip restaur

Scris: Mie Ian 22, 2014 4:06 pm
de apetrem
Mai de graba 601 decat 607 ...
In alimentatia publica se vand putine produse în starea în care ele au fost cumpărate.
Chiar si bauturile sunt "preparate" si nu se vand ca la alimentara...

NB. Am scris preparate si nu botezate ...

Re: Utilizare inventarului intermitent la o unit tip restaur

Scris: Mie Ian 22, 2014 6:38 pm
de balteanuc692
Eu am auzit o varianta pe repede: Cumpar marfuri, marfuri, marfuri... si vand... marfuri :lol:
De exemplu, pentru fisc, activitatile in restaurante si catering sunt servicii (a se vedea explicatiile despre TVA la painea vanduta in restaurante...)

Re: Utilizare inventarului intermitent la o unit tip restaur

Scris: Joi Ian 23, 2014 11:21 pm
de tomac
Varianta lui Răzvan e corectă. Ca tehnică de înregistrare pentru metoda inventarului intermitent. Independent de faptul că se folosește 607 sau 601 cum spune Marian.
Eu folosesc metoda asta la un prestator de servicii. Ce are lucrări cu materiale din care folosește cantități mici uneori. Și e mai simplu cu inventar la finele lunii/trimestrului.

Re: Utilizare inventarului intermitent la o unit tip restaurant

Scris: Mie Dec 06, 2023 5:20 pm
de niculescut
Se poate face asta si la gestiune global-valorica? Inregistrand pe Nedefinit, cu analitice diferite la 607 si 707 (sau 601/701) pentru cote diferite de TVA?

tomac scrie: Joi Ian 23, 2014 11:21 pm Varianta lui Răzvan e corectă.
Va referiti la varianta 2? Ca nu vad nici un Razvan pe topicul asta :D

Re: Utilizare inventarului intermitent la o unit tip restaurant

Scris: Joi Dec 14, 2023 6:27 pm
de tomac
La global valoric nu există așa ceva.
balteanuc692 este Răzvan.