Inregistrare bacsis
Inregistrare bacsis
Buna ziua.
Cum se inregistreaza corect bacsisul la o I.I. neplatitoare de TVA?
LA "Z"-ul fiecarei zile imi apare pozitie separata "Bacsis". Il inregistrez ca si veniturile din activitate?
Va multumesc.
Cum se inregistreaza corect bacsisul la o I.I. neplatitoare de TVA?
LA "Z"-ul fiecarei zile imi apare pozitie separata "Bacsis". Il inregistrez ca si veniturile din activitate?
Va multumesc.
Re: Inregistrare bacsis
Da, ulterior îl vei da pe cheltuieli deductibile, dacă ai stabilit că se va distribui angajaţilor.
Sau poţi să îţi creezi o altă poziţie de venituri, tot impozabile. Să le poţi lista ceva celor de la AntiF...., dacă vor să vadă ce tâmpenii au existat (încă există, dar speranţă în ai noştri idioţi aleşi tot mai avem).
Sau poţi să îţi creezi o altă poziţie de venituri, tot impozabile. Să le poţi lista ceva celor de la AntiF...., dacă vor să vadă ce tâmpenii au existat (încă există, dar speranţă în ai noştri idioţi aleşi tot mai avem).
Va multumesc.
Am creat o alta pozitie la venituri.
Bacsisul ramane la salariati. Fac un stat de plata cu sumele din bacsis din care scad impozitul si ramane suma care trebuie sa o primeasca fiecare asalariat. Intrebarea este unde se declara aceste venituri? In D 100, sau in D 112 la alte venituri?
Am creat o alta pozitie la venituri.
Bacsisul ramane la salariati. Fac un stat de plata cu sumele din bacsis din care scad impozitul si ramane suma care trebuie sa o primeasca fiecare asalariat. Intrebarea este unde se declara aceste venituri? In D 100, sau in D 112 la alte venituri?
Se va declara in D.112, asteptam actualizarea programului (se vor inregistra la "intrari").
Ultima oară modificat Mie Iun 10, 2015 12:57 pm de către balazse, modificat 1 dată în total.
Nu se declară în D112. De ce în 112? Se declară în D100.
Nu se face stat de plată că nu e venit de natură salarială.
Nu se face stat de plată că nu e venit de natură salarială.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
Imi cer scuze, am si corectat (am ramas cu gandul ca se face impozitarea ca si la arenda).
Important e să te prinzi de ce se declară în 100 şi nu în 112.
M-am prin pana la urma.
- munteanud411
Sa inteleg ca venitul respectiv nu va apare nici in D 205 la sfarsitul anului ?
Dan-
http://schimbativiata.webs.com/
http://schimbativiata.webs.com/
Ba da, de aceea trebuie inregistrat pe CNP.
De altfel, si impozitul pe dividende in D.100 il declari si la anul in D.205.
Ar fi optim daca s-ar introduce ca si dividendele sa se poate inregistra utilizand meniul "intrari".
De altfel, si impozitul pe dividende in D.100 il declari si la anul in D.205.
Ar fi optim daca s-ar introduce ca si dividendele sa se poate inregistra utilizand meniul "intrari".
Fă un chestionar, ne mai râdem şi noi.
- fagarasa176
balazse scrie: il declari si la anul in D.205.
Sa va trag de urechi sau nu?munteanud411 scrie:Sa inteleg ca venitul respectiv nu va apare nici in D 205 la sfarsitul anului ?
Stiu ca sunt prost, dar cand ma uit in jur prind curaj!
Pentru SeptimiuV
Ar fi vreo problema daca in Saga C s-ar putea implementa acest lucru (nu la Saga PS m-am gandit )?
Pentru FagarasA176
Fiind un impozit cu retinere la sursa la anul nu va trebui sa-l declaram in D.205?
Ar fi vreo problema daca in Saga C s-ar putea implementa acest lucru (nu la Saga PS m-am gandit )?
Pentru FagarasA176
Fiind un impozit cu retinere la sursa la anul nu va trebui sa-l declaram in D.205?
- fagarasa176
sursa: http://www.avocatnet.ro/content/article ... parat.htmlIncepand din 2015, angajatorii vor declara impozitul calculat si retinut pentru fiecare beneficiar de venit in declaratia unica, si nu in formularul 205 (cel care tine locul vechilor fise fiscale), asa cum se intampla in prezent, dupa ce declaratia 112 a fost modificata substantial in luna ianuarie.
In 2014 angajatorii vor depune declaratia 205 normal, pana in ultima zi a lunii februarie, insa de anul urmator ei vor scapa de aceasta obligatie declarativa, informatiile din acest formular referitoare la impozitul pe salarii fiind preluate in declaratia unica.
Mai exact, noile reglementari introduse de ANAF prin Ordinul comun al Ministerului de Finante, Ministerului Muncii si al Ministerului Sanatatii, nr. 1977/2757/1580/2013, publicat in Monitorul Oficial nr. 57 din 23 ianuarie 2014, stabilesc ca impozitul calculat si retinut, pe fiecare beneficiar de venit se face in declaratia fiscala unica.
Stiu ca sunt prost, dar cand ma uit in jur prind curaj!
@fagarasa176
Textul ăla face referire la angajatori și la veniturile de natură salarială sau asimilate acestora ce se declară prin D112, ori aceste venituri nu se declară în D112 și ca atare vor apărea și în D205. D205 nu va dispărea, doar că, probabil, nu va mai conține informațiile despre veniturile de natură salarială.
Textul ăla face referire la angajatori și la veniturile de natură salarială sau asimilate acestora ce se declară prin D112, ori aceste venituri nu se declară în D112 și ca atare vor apărea și în D205. D205 nu va dispărea, doar că, probabil, nu va mai conține informațiile despre veniturile de natură salarială.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.