Pagina 1 din 1

achizitie autoturism

Scris: Lun Iun 15, 2015 1:41 pm
de radur
va rog sa ma lamuriti in urmatoarea problema?
se poate cumpara un autoturism pe firma de la o persoana fizica cu plata numerar
in valoare de 10.000 euro

Re: achizitie autoturism

Scris: Lun Iun 15, 2015 1:52 pm
de tomac
Nu. Veți putea achita numerar doar 10000 lei, iar restul prin bancă.

Re: achizitie autoturism

Scris: Mie Iun 17, 2015 12:55 pm
de epurem242
chiar daca se face un contract in care se specifica ca plata se va face esalonat in rate??

Re: achizitie autoturism

Scris: Mie Iun 17, 2015 1:03 pm
de fagarasa176
Chiar daca

Re: achizitie autoturism

Scris: Mie Iun 17, 2015 3:44 pm
de gramac921
@ fagarasa nu e asa .
Daca e contract cu plata in rate nu se aplica plafoanele prevazute de lege.

ART 4 : legea 70/2015

(3) Prevederile alin. (1) şi (2) nu se aplică în cazul livrărilor de bunuri şi prestărilor de servicii care se efectuează cu plata în rate, în condiţiile în care între persoanele prevăzute la art. 1 alin. (1) şi persoanele fizice sunt încheiate contracte de vânzare-cumpărare cu plata în rate, conform legii.

Re: achizitie autoturism

Scris: Mar Iun 28, 2016 3:24 pm
de davidb1007
ART 4 : legea 70/2015

(3) Prevederile alin. (1) şi (2) nu se aplică în cazul livrărilor de bunuri şi prestărilor de servicii care se efectuează cu plata în rate, în condiţiile în care între persoanele prevăzute la art. 1 alin. (1) şi persoanele fizice sunt încheiate contracte de vânzare-cumpărare cu plata în rate, conform legii.
As dori sa stiu daca, in cazul unui CVC dintre o firma si o pers. fizica, valoare 100.000 ron, in care se specifica clar esalonarea platii timp de 10 luni, 10.000 ron - se poate achita integral, lunar, in numerar?

Re: achizitie autoturism

Scris: Mar Iun 28, 2016 5:29 pm
de tomac
Da. Cuiul din acest articol este "contracte încheiate conform legii".

Re: achizitie autoturism

Scris: Mie Iun 29, 2016 2:11 am
de davidb1007
Unde-i cuiul, ca nu-l vad?

Re: achizitie autoturism

Scris: Mie Iun 29, 2016 1:43 pm
de tomac
E nevoie să faceți un contract de vânzare cumpărare cu plata în rate, conform legii. Adică cu respectarea art.1755 și următoare din noul cod civil.
Nu e valabil orice contract întocmit oricum.