Dividente 2016
Dividente 2016
Se pot distribui in 2016 dividente in avans?
Re: Dividente 2016
Nu se pot distribui dividenDe in avans.
Legea 82/1991 (legea contabilitatii):
Art. 19 al. (3) Repartizarea profitului se inregistreaza in contabilitate pe destinatii, dupa aprobarea situatiilor financiare anuale.
Legea 31/1990 (legea societatilor comerciale):
Art. 67 al. (3) Nu se vor putea distribui dividende decat din profituri determinate potrivit legii.
Articolul 2721
Se pedepseste cu inchisoare de la 2 la 8 ani fondatorul, administratorul, directorul sau reprezentantul legal al societatii, care:
1.raspandeste stiri false sau intrebuinteaza alte mijloace frauduloase care au ca efect marirea ori scaderea valorii actiunilor sau a obligatiunilor societatii ori a altor titluri ce ii apartin, in scopul obtinerii, pentru el sau pentru alte persoane, a unui folos in paguba societatii;
2.incaseaza sau plateste dividende, sub orice forma, din profituri fictive ori care nu puteau fi distribuite, in lipsa de situatie financiara sau contrarii celor rezultate din aceasta.
Legea 82/1991 (legea contabilitatii):
Art. 19 al. (3) Repartizarea profitului se inregistreaza in contabilitate pe destinatii, dupa aprobarea situatiilor financiare anuale.
Legea 31/1990 (legea societatilor comerciale):
Art. 67 al. (3) Nu se vor putea distribui dividende decat din profituri determinate potrivit legii.
Articolul 2721
Se pedepseste cu inchisoare de la 2 la 8 ani fondatorul, administratorul, directorul sau reprezentantul legal al societatii, care:
1.raspandeste stiri false sau intrebuinteaza alte mijloace frauduloase care au ca efect marirea ori scaderea valorii actiunilor sau a obligatiunilor societatii ori a altor titluri ce ii apartin, in scopul obtinerii, pentru el sau pentru alte persoane, a unui folos in paguba societatii;
2.incaseaza sau plateste dividende, sub orice forma, din profituri fictive ori care nu puteau fi distribuite, in lipsa de situatie financiara sau contrarii celor rezultate din aceasta.
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!
OlteanZ
Ideea era asta: platesc anul asta 5% ca sa nu mai platesc anul ce vine si fd de sanatate 5,5%
Ideea era asta: platesc anul asta 5% ca sa nu mai platesc anul ce vine si fd de sanatate 5,5%
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!
Sau o altă idee!
Să ridice dividendele în cursul anului 2016 din eventualul, posibilul profit pe care îl va realiza la finele anului 2016.
Să ridice dividendele în cursul anului 2016 din eventualul, posibilul profit pe care îl va realiza la finele anului 2016.
Norocul este ceea ce are loc atunci când pregătirea se întâlnește cu șansa!
-
...sau 2017, 2018! Eventual
Buna ziua, in situatia in care patronul si-a ridicat dividende aferente anului 2014, sa zicem o parte, iar firma nu mai are lichiditati, poate sa crediteze firma si sa-si primeasca restul de dividende aferente tot anului 2014 ?
Multumesc
Multumesc
- fagarasa176
Hahah...
Pai cum adica aduce bani ca sa ridice bani
Pai cum adica aduce bani ca sa ridice bani
Ultima oară modificat Mie Mar 09, 2016 2:13 pm de către fagarasa176, modificat 1 dată în total.
Stiu ca sunt prost, dar cand ma uit in jur prind curaj!
De ce ar face asta? Că nu are nici o logică.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
Ei, aici merge ideea lui PaturcaI!
paturcai scrie:Ideea era asta: platesc anul asta 5% ca sa nu mai platesc anul ce vine si fd de sanatate 5,5%
Norocul este ceea ce are loc atunci când pregătirea se întâlnește cu șansa!
-
Ma amestec printre cei mari. Multumesc!..... NU este interzis. Nu conteaza logica legala. Eu zic DA. Isi ia acum dividendele , fara 5,5% sanatate si isi recupereaza mai tarziu, fara dobanda (daca asa e facut contractul! SAGA are un model in sensul asta!) aportul. Lipsa de logica nu se amendeaza!
-
DA. NU este interzis. Ceea ce nu este interzis expres/explicit printr-o lege ,este permis. Vorbim strict de taxe si impozite NU de fapte penale morbide ( sau"cutume"...).zaineal scrie:Buna ziua, in situatia in care patronul si-a ridicat dividende aferente anului 2014, sa zicem o parte, iar firma nu mai are lichiditati, poate sa crediteze firma si sa-si primeasca restul de dividende aferente tot anului 2014 ?
Multumesc
multumesc, exact asta era logica, sa ii ia anul asta fara sa mai plateasca 5.5 sanatate
Ba este interzis. Legea 31/1990 spune clar că se pot plăti dividende numai din profit determinat potrivit legii și numai în baza unei hotărâri AGA de repartizare a profitului net întocmit la data aprobării situațiilor financiare. Ori așa ceva e imposibil în cursul anului. Legal nu există noțiunea de avans din dividende.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
-
Dar din cate am inteles e vorba de dividende aferente anului 2014 care, bineinteles in urma unei hotarari AGA/a administratorilor se repartizeza oricand in cursul anului 2016 in limita sumelor existente in rezultatul reportat/profit nerepartizat. Despre ce avans din dividende este vorba? Ca nu exista lichiditati, asta e alta problema. Tocmai de aceea se crediteaza firma pentru a avea lichiditati.
PS: Ma refer la intrebarea lui ZaineaI.
PS: Ma refer la intrebarea lui ZaineaI.