Pagina 1 din 1
Configurare restaurant si bar SAGA C
Scris: Sâm Apr 17, 2021 7:34 pm
de herembasr
Buna ziua,
Va cer ajutorul in configurarea corecta a gestiunilor privind un bistro care are atat bucatarie, cat si bar. Au un program intern de gestiune a stocurilor, am preluat firma din winmentor, iar problemele care mi le pun sunt la configurarea corecta a programului. Astfel, am creat gestiuni distincte pentru marfuri pe cote de TVA 19,9,5, inregistrez la intrari facturile de marfuri (in principal pt bar) cu adaos. Referitor la facturile de materii prime am NIR fara pret de vanzare, intrarea fiind de cota de 9%, iar iesirea pe cota de 5%. Problema pe care mi-o pun este descarcarea de gestiune. Va rog colegii care aveti in portofoliu firme pe acest domeniu sa imi spuneti cum ar trebui procedat si la ce trebuie sa acord atentie.
Multumesc foarte mult!
Re: Configurare restaurant si bar SAGA C
Scris: Sâm Apr 17, 2021 8:09 pm
de herembasr
Am gasit acest raspuns al dlui Toma:
Se poate folosi inregistrare normala pe baza de NIR direct in pret de vinzare. Listele de alimente sunt valabile la cantine unde se cunoaste meniul dinainte. La un restaurant faci ce comanda clientul.
Se poate tine evidenta global valorica facind inregistrari specifice comertului
371=401
371=378
371=4428
5311=707 etc.
Alimentatia publica este comert. Nu se folosesc inregistrari legate de productie sau produse finite.
Re: Configurare restaurant si bar SAGA C
Scris: Sâm Ian 06, 2024 5:00 pm
de sandulescum593
Buna ziua! am preluat contabilitatea pentru un restaurant si am urmatoarea problema:
1. sefu vrea sa vada inventarul pe fiecare tip de produs in parte, pe baza intrarilor si iesirilor. problema este ca am inregistrat marfa prin intrari, marfa si gestiunea din care face parte( nu stiu daca e corect). daca verific situatia sticurilor, dupa ce dau validare de luna nu am nici o miscare pe produsul respectiv. de ce? vanzarile le inregistrez pe baza bonului Z . am configurata gestiunea cantitativ valorica. trebuia oare global valorica?
2 retetele pe bucatarie le-am configurat in articole. iar la productie, pe baza raportului de vanzari de la sf lunii le scot si fac consumul ingredientelor.
ce nu fac bine?
multumesc
Re: Configurare restaurant si bar SAGA C
Scris: Sâm Ian 06, 2024 5:17 pm
de chirigiui509
Dacă "sefu vrea sa vada inventarul pe fiecare tip de produs in parte, pe baza intrărilor și ieșirilor" trebuie să aveți în vedere parcurgerea următoarelor etape:
- trecerea la gestiunea cantitativ-valorică (vă recomand la preț de achiziție);
- definirea articolelor (mapare completă);
- recepția mărfurilor (...) să fie făcută pe articole;
- vânzarea în restaurant-bar să fie făcută prin intermediul PubLine;
- la închiderea zilei, transferul vânzărilor din PubLine în SAGA vă va genera și mișcarea de stocuri.
Dacă vânzarea o veți înregistra "pe baza bonului Z", realist vorbind, credeți că ar fi posibilă ținerea la zi a inventarului?
PubLine este un instrument extrem de puternic, iar pentru ceea ce doriți dumneavoastră să faceți este (în opinia mea) cea mai bună alegere.
Aveți posibilitatea de a lua comenzile pe o tabletă, evidențe pe mese, ospătari ...și multe altele (mulțumin Bogdan).
...iar la final, aveți toate operațiunile în contabilitate + rapoartele pe care și le dorește șefu'. În plus, dacă veți dori, aveți posibilitatea să vă definiți politici de vânzări, inclusiv evidențe pe clienții fideli, să gestionați livrările la domiciliu (dacă e cazul) și multe, multe altele.
Ar mai fi de spus că PubtLine este acum gratuit (cuprins) în cadrul licenței SAGA.
Succes!
Re: Configurare restaurant si bar SAGA C
Scris: Dum Ian 07, 2024 10:21 am
de sandulescum593
multumesc. au achizitionat alt program de vanzari, care permite doar exportul nir-urilor in saga. in rest, ma gandeam ca poate pe baza listei de vanzari lunare, pe tip de produs sa pot sa scad manual din saga. tgot ce are reteta e ok, ca le scade din productie, dar la marfa, cum sunt sucuri, apa, nu imi apare nici o miscare pe cont