suspendare activitate

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
muresanv89

suspendare activitate

#1 Mesaj de muresanv89 »

Firma si-a supendat activitatea pe o perioada de 3 ani, a plecat din tara din motive personale de sanatate , a incheiat contractele de munca cu salariatii, sediul il are pe firma la care are utilitati pe care nu le-a suspendat, nu mai are nici contabil angajat,nu mai desfasoara activitate economina, fiind contabil pana la suspendare dupa care ma rugat sa rezolv actele care sunt necesare la fisc semnatura electronica este pe numele meu,
In acest caz va rog daca se poate sa ma lamuriti, am depus D010 pentru incetare declaratii aferente D112, trecerea de la impozit pe venit la impozit pe profit, iar TVA fiind lunar ce sa intampla ca nu am depus nici o declarartie , iar cu utilitatiile care vin lunar cum se pot gestiona,
Intrucat firma nu este declarata inactiv, daca se anuleaza codul de TVA se va face ajustare de TVA la marfa din stoc, sau se poate solicita inregistrarea in scopuri de TVA,
Povestea este cam lunga daca se poate va multumesc pentru ajutor.

pomparaus

Re: suspendare activitate

#2 Mesaj de pomparaus »

Eu stiu ca toate acestea depind de forma de suspendare a activitatii : CU sau FARA regim derogatoriu.
Daca sti ce fel de suspendare are firma si citesti despre regimul derogatoriu, vei sti ce ai de facut.

muresanv89

#3 Mesaj de muresanv89 »

in decizia asociatului sa mentionat suspendarea activitatii pe o perioada de 3 ani, restul prevederilior din actul costitutiv ramn neschimbate,
- regimul derogatoriu nu se accepta de ANAF,?

pomparaus

#4 Mesaj de pomparaus »

Ba da, trebuia solicitat la Anaf.

Scrie răspuns