Pagina 1 din 1

Valoare reteta

Scris: Sâm Mai 11, 2024 2:38 pm
de gheorghem325
Buna ziua! Am inceput sa lucrez cu retete si am primit din partea clientului meu o intrebare referitoare la valoarea unei retete. Eu i-am cerut sa-mi spuna ce pret de vanzare pune la un produs, iar el mi-a dat materiile prime si m-a rugat sa-i spun ce valoare reiese dupa introducerea retetei. Am avut o surpriza sa vad ca nu am valori in reteta dupa ce introduc cantitatile la materiile prime respective, toate existente in stoc. Nu am bifat eu ceva sau partea de retetar este putin incompleta la introducere? Toate informatiile sunt in program: cantitati, unitate de masura, pret de intrare. Nu pot sa am un pret de cost decat dupa ce vand produsul respectiv si mi se descarca stocul? :shock: ?Multumesc.

Re: Valoare reteta

Scris: Dum Mai 12, 2024 5:48 pm
de badoid134
ce unitati de masura si ce denumiri folositi pt materiile prime din retete in conditiile in care in facturile diversilor furnizori sunt diverse unitati de masura si diverse denumiri (comerciale) pt aceeasi materie prima?

Re: Valoare reteta

Scris: Dum Mai 12, 2024 5:59 pm
de herganiec
Poți avea același materie primă, achiziționată de la furnizori diverși și cu prețuri diferite.. în momentul validării produsului finit progrmul verifică și descarcă stocul cel mai vechi și trece la următorul poate cu alt preț. de aici nu poți avea valoarea aceeași.. și cam e normal.

Re: Valoare reteta

Scris: Dum Mai 12, 2024 6:15 pm
de badoid134
problema e ca materiile prime au denumiri comerciale diferite si preturile sunt pe unitati de masura diferite. teoretic se poate gasi o denumire generica si transforma totul intr-o singura unitate de masura, dar asta se poate face cu costuri nerezonabile

Re: Valoare reteta

Scris: Dum Mai 12, 2024 7:29 pm
de gheorghem325
herganiec scrie: Dum Mai 12, 2024 5:59 pm Poți avea același materie primă, achiziționată de la furnizori diverși și cu prețuri diferite.. în momentul validării produsului finit progrmul verifică și descarcă stocul cel mai vechi și trece la următorul poate cu alt preț. de aici nu poți avea valoarea aceeași.. și cam e normal.
Pe baza aceluiasi principiu ar trebui sa aduca pretul materiei prime in reteta. Asa cum la validarea produsului finit programul "stie" sa ia valoarea articolului/ stocului, de ce nu se poate sa stie si cand introduc reteta? Banuiesc ca se acceseaza aceeasi baza de date ce contine intrarile / iesirile articolelor.

Re: Valoare reteta

Scris: Dum Mai 12, 2024 8:04 pm
de badoid134
daca preturile furnizorilor sunt nerelevante pt ca sunt pe unitati de masura diferite... plicuri, pliculete, cutii... etc... etc... de diferite gramaje... ca sa foloseasca la ceva, inclusiv la retete si evidenta stocuri cantitativ valoric, nu vad decat o receptie materii prime, transformate si alea din denumiri comerciale in denumiri generice, uzuala, si intr-o singura UM, care o fi aia... urata treaba