Publine-Modificare gestiune articole
-
Publine-Modificare gestiune articole
Buna ziua. In Publine doresc sa schimb gestiunea la unele articole (tip produs finit) care au fost deja folosite - au deja o gestiune alocata. Nu reusesc sa gasesc unde pot modifica aceasta informatie. In Publine/ Articole imi apar doar ca informatii. Singura metoda am gasit-o prin efectuarea unei "vanzari false" unde modific la fiecare articol inainte de emiterea comenzii? Intrebarea mea este daca se poate modifica altfel gestiunea? Multumesc.
- chirigiui509
Re: Publine-Modificare gestiune articole
Noua gestiune se definește în SAGA iar în următorul pas, printr-o operațiune de transfer, mutați stocurile articolelor.
În PubLine, după sincronizare, setați drepturile de acces la noua gestiune pentru toți utilizatorii implicați.
--------------------------
Dacă operațiunea pe care o aveți în vedere are ca scop o "diferențiere statistică/funcțională" vă recomand să luați în calcul utilizarea grupelor de produse.
Succes!
Materiale informaționale:
https://manual.sagasoft.ro/sagac/topic-20-gestiuni.html
https://manual.sagasoft.ro/publine/topic-1-introducere.html
În PubLine, după sincronizare, setați drepturile de acces la noua gestiune pentru toți utilizatorii implicați.
--------------------------
Dacă operațiunea pe care o aveți în vedere are ca scop o "diferențiere statistică/funcțională" vă recomand să luați în calcul utilizarea grupelor de produse.
Succes!
Materiale informaționale:
https://manual.sagasoft.ro/sagac/topic-20-gestiuni.html
https://manual.sagasoft.ro/publine/topic-1-introducere.html
-
Multumesc ptr.raspuns. Gestiunea este creata initial in SAGA. Este vizibila in Publine. Tipul articolului este "produs finit" , articole cu reteta. Nu am stoc la aceste articole. Cum se realizeaza transferul sugerat?
- chirigiui509
În acest caz, "problema" se rezolvă din PubLine unde, în ecranul administrare>configurarea>vânzare puneți bifă la opțiunea "afișează articole în funcție de ultima gestiune folosită".
Referirile la setările de drepturi respectiv la parametrarea operațiunilor în urma unei optimizări a modului de ținere a gestiunilor rămân valabile în continuare.
Informații găsiți și aici https://manual.sagasoft.ro/marketline/topic-16-configurare-program.html deși, în ultimele versiuni, aveți multe informații contextuale care apar la "mouse hover".
-------
Articolele definite ca "nestocate" nu pot face obiectul transferului de stoc (eventual de rulaj dar asta este o altă discuție).
Produsele finite pot fi transferate dintr-o gestiune într-alta dar dumneavoastră (probabil) ați setat în tabela de "tipuri de articole/servicii" ca produsele finite să fie nestocate.
Succes!
Referirile la setările de drepturi respectiv la parametrarea operațiunilor în urma unei optimizări a modului de ținere a gestiunilor rămân valabile în continuare.
Informații găsiți și aici https://manual.sagasoft.ro/marketline/topic-16-configurare-program.html deși, în ultimele versiuni, aveți multe informații contextuale care apar la "mouse hover".
-------
Articolele definite ca "nestocate" nu pot face obiectul transferului de stoc (eventual de rulaj dar asta este o altă discuție).
Produsele finite pot fi transferate dintr-o gestiune într-alta dar dumneavoastră (probabil) ați setat în tabela de "tipuri de articole/servicii" ca produsele finite să fie nestocate.
Succes!
-
Problema nu este rezolvata, bifa respectiva era/este pusa. Eu doresc sa schimb gestiunea alocata deja produsului finit ( care este nestocat, ptr. descarcarea automata la importul in SAGA). Are alocata si o grupa, care la randul ei este alocata unei gestiuni, in cazul meu, gestiunea nou introdusa. Din pacate, Publine "nu stie" sa realoce articolele existente deja in grupa respectiva pe noua gestiune, ci pastreaza gestiune utilizata anterior. Sau stie si nu inteleg eu ce trebuie facut ca sa actualizez noua gestiune.
- chirigiui509
Explicațiile laconice nu ajută la înțelegerea situației de fapt. În condițiile în care aveți instalată ultima versiune de PubLine/MarketLine și setările sunt corecte, n-ar trebui să aveți probleme.
Dacă aveți certitudinea că toate setările sunt corecte dar eroarea persistă, escaladați problema către service[at]sagasoft.ro, cu atenție la subiectul mesajului și la conținutul acestuia (...clar, limpede, elocvent pentru a înțelege situația și contextul).
...sau poate că un alt participant la forum vă mai dă alte sfaturi.
Succes!
Dacă aveți certitudinea că toate setările sunt corecte dar eroarea persistă, escaladați problema către service[at]sagasoft.ro, cu atenție la subiectul mesajului și la conținutul acestuia (...clar, limpede, elocvent pentru a înțelege situația și contextul).
...sau poate că un alt participant la forum vă mai dă alte sfaturi.
Succes!
-
Eu va multumesc mult ptr raspunsuri, implicit ptr timpul pierdut cu acest subiect. Eu am incercat sa fiu cat mai clar, cu atat mai putin laconic.
@gheorghem325, chirigiui509 v-a detaliat chiar foarte bine rezolvarea problemei.
În Fișiere->Grupe, selectați noua gestiune per grupă.
Baftă.
Apoi setați drepturile de utilizare per utilizator cu limitarea accesului la alte gestiuni decât cea aleasă.în ecranul administrare>configurarea>vânzare puneți bifă la opțiunea "afișează articole în funcție de ultima gestiune folosită".
În Fișiere->Grupe, selectați noua gestiune per grupă.
Baftă.