pro rata
pro rata
Buna ziua. Am o problema cu calculul pro ratei in decontul de tva. In situatia in care am achizitii cu deducere pe baza de pro rata, trec la tip factura P ,dar cand fac decontul imi calculeaza pro rata la tva-ul de la toate achizitiile ,nu doar la cele de tip P. Unde gresesc? De ce mai pun" tip P" daca nu tine cont doar de aceste facturi. Va multumesc pt.orice informatie m-ar putea ajuta.
Re: pro rata
Buna ziua
Am nevoie si eu de ajutor.
Am o firma care are pro rata 0.06%
Trebuie sa trec la intrari la tip document P, si la tva aleg I ???
Daca fac asta, imi duce tva ul tot pe cheltuiala din factura,de ex pe 604 nu in 635,si imi duce toata suma de tva pe credit.
unde gresesc?Cum trebuie facut????
Cum trebuie sa fac sa imi faca decontul corect??
Daca las intrarile normal fara P si I la tva....si calculez eu in decont pro rata este ok???
De exemplu l a100000 tva deductibila total ,cu pro rata de 0.06% ,cat am voie deductibil 6000 ??? sau 60???
Multumesc frumos celor care isi fac timp sa imi raspunda!!!
Am nevoie si eu de ajutor.
Am o firma care are pro rata 0.06%
Trebuie sa trec la intrari la tip document P, si la tva aleg I ???
Daca fac asta, imi duce tva ul tot pe cheltuiala din factura,de ex pe 604 nu in 635,si imi duce toata suma de tva pe credit.
unde gresesc?Cum trebuie facut????
Daca las intrarile normal fara P si I la tva....si calculez eu in decont pro rata este ok???
De exemplu l a100000 tva deductibila total ,cu pro rata de 0.06% ,cat am voie deductibil 6000 ??? sau 60???
Multumesc frumos celor care isi fac timp sa imi raspunda!!!