Stoc diferit MarketLine - Saga

Chestiuni specifice extensiilor PubLine si MarketLine
barberl

Stoc diferit MarketLine - Saga

#1 Mesaj de barberl »

Buna ziua.
Am urmatoarea problema.
Am un articol in Saga (37 buc) care prezinta stoc diferit fata de MarketLine (35 buc). Procedura de actualizare din MarketLine nu ma ajuta sa rezolv problema. Cei de la Saga mi-au spus ca am vanzari netransferate, dar asta inseamna ca in mod normal stocul din MarketLine sa fie mai mare, nu mai mic. Totusi, am rulat lista de Operatii/Vanzari si nu reusesc sa identific o astfel de vanzare netransferata.
Ma puteti ajuta?
Multumesc frumos.

pascutac

Re: Stoc diferit MarketLine - Saga

#2 Mesaj de pascutac »

Intrați in MarketLine la Vânzări și selectați o perioadă mai mare în partea de sus a ecranului (de ex. 01.01.2024-14.01.2025), apoi verificați la tab-ul transfer date. Dacă există vânzări netransferate, stocul din MarketLine este mai mic decât cel din SAGA (în Marketline ați vândut, în SAGA nu).

barberl

#3 Mesaj de barberl »

Am rulat lista pentru perioada 01.11.2022-15.01.2025 si am vanzarea de azi plus o vanzare din data de 25.04.2023, de care stiu si o las netransferata.
1.png
1.png (191.43 KiB) Vizualizat de 7152 ori

chirigiui509

#4 Mesaj de chirigiui509 »

Pentru a armoniza informațiile parcurgeți următoarele etape:
1. MarketLine
- în secțiunea Administrare>intretinere BD>Salvare BD> ...click pe optimizare baza de date;
- verificați existența eventualelor vânzări netransferate și procedați în consecință;
- pentru a verifica toate mișcările articolului verificat puteți interoga rapoartele disponibile în aplicație sau, din secțiunea de administrare (comenzi SQL) să rulați următoarea funcție SELECT * FROM COMENZI_DETALII WHERE COD_ARTICOL = 'xxxxx' (unde xxxx este codul articolului pe care-l cautati);
- rezultatul interogarilor poate fi exportat in excel.

2. SAGA
- asigurați-vă că nu aveți operațiuni nevalidate (cu referire la mișcarea articolului căutat);
- din submeniul "alte operatii cu stocuri" rulati procedura "reglare descarcare" pentru articolul si gestiunea unde inregistrati diferente (eventuale miscari neinregistrate in miscprel se vor reface);
- ar fi recomandat să parcurgeți și verificările referitoare la stocuri, disponibile in administrare BD;
- din rapoarte generați o fișă a articolului (filtrând gestiunea) și exportați în excel

3. EXCEL
- pentru a simplifica, preluați cele două rapoarte (XLS) în două sheet-uri ale aceluiași fișier (formatat XLSX pentru a avea la funcțiile extinse);
- analiza diferențelor/similarităților, n-ar mai trebui sa constituie o problemă (iar dacă vi se va părea complicat, scrieți-mi în privat și vă ajut pro-bono).

Pentru optimizare verificați mișcările pe perioade mai lungi, după care scurtați intervalului până la identificarea cauzei.
Este destul de probabil ca parcurgerea operațiunilor de la primele 2 puncte să vă rezolve problema și să nu mai fie necesare verificări suplimentare.
Dacă articolul pe care-l analizați este unul "special", luați în calcul verificări/inventarieri ad-hoc (mai dese).

Succes

Scrie răspuns