Revenire din CIC

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
imrehl

Revenire din CIC

#1 Mesaj de imrehl »

Buna Ziua!
O salariata a fost in concediu de crestere copil timp de 2 ani CIC ,s-a intors la munca incepand cu data de 04.02.2025 pe o alta functie,bineinteles cu acordul partilor,prin act aditional.
Se poate desface contractul individual de munca a salariatei prin acordul partilor 55.b din Codul muncii cu data de 31.03.2025 sau trebuie sa mai ramana la firma ca salariat timp de 6 luni,1 an etc?Exista o limita pana cand trebuie sa ramane?
Acum inca beneficiaza de stimulentul de insertie,pentru ca a revenit mai repede,ultima luna a luat tata.

herganiec

Re: Revenire din CIC

#2 Mesaj de herganiec »

se poate desface cu orice dată.
“Cea mai valoroasă parte a unui om nu este mintea plină de cunoștințe, ci inima plină de iubire, urechea pregătită să asculte și mâna dispusă să ajute.”

nicorecd257

#3 Mesaj de nicorecd257 »

buna ziua... o rugaminte daca stie cineva
o salariata aflata in CIC se imbolnaveste subit necesitind operatie imediata (operatie pe creier).....nu are cine sa aiba grija de fetita... ce posibilitate ar avea tatal care lucreaza sa ingrijreasca fetita pina la revenirea mamei fara a ramine fara sursa de venit???

herganiec

#4 Mesaj de herganiec »

ar fii ceva..
Tatăl poate solicita suspendarea contractului său de muncă pentru a beneficia de concediul pentru creșterea copilului până la împlinirea vârstei de 2 ani (sau 3 ani în cazul copilului cu handicap). Pentru a fi eligibil, el trebuie să fi realizat venituri impozabile timp de cel puțin 12 luni în ultimii 2 ani anteriori nașterii copilului. Indemnizația aferentă acestui concediu este de 85% din media veniturilor nete realizate în cele 12 luni, având un prag minim de 1.250 lei și un maxim de 8.500 lei. Este important de menționat că, odată ce tatăl intră în CCC, contractul de muncă al mamei se reactivează, iar aceasta poate opta pentru concediu fără plată sau poate reveni la muncă.
“Cea mai valoroasă parte a unui om nu este mintea plină de cunoștințe, ci inima plină de iubire, urechea pregătită să asculte și mâna dispusă să ajute.”

imrehl

#5 Mesaj de imrehl »

Va multumesc pentru raspuns!
Cu care articol se poate desface contractul acestei salariat
1. 55b sau
2.81.alin 7 cu renuntare totala din partea angajatorului la termenul de preaviz sau
3.81. alin1, dar nu va implini acele 20 de zile termenul de preaviz...

nicorecd257

#6 Mesaj de nicorecd257 »

multumesc... herganiec....ma gindeam la alea 10 su 15 zile care nu a luat tata (concediul paternal) la nastere ... dar fetia are 8 luni...Doamne ajuta sa fie bine mama

Scrie răspuns