Buna ziua,
am un control de la ANAF si mi-au cerut o situatie cu calculul amortizarii nedeductibile fiscal. In Registrul de evidenta fiscala generat de SAGA apare o suma care este amortizare nedeductibila fiscal. Am incercat sa determin cum anume a fost calculata dar nu-mi da ca si in SAGA. Exista undeva posibilitatea sa obtin informatia necesara pentru controlul ANAF, adica o situatie cu detaliul amortizarii fiscale?
Multumesc foarte mult
REGISTRU DE EVIDENTA FISCALA - AMORTIZARE FISCALA NEDEDUCTIBILA
-
grigorec688
Re: REGISTRU DE EVIDENTA FISCALA - AMORTIZARE FISCALA NEDEDUCTIBILA
Sigur sunt autoturismele din categoria M1 (cu cel mult 9 scaune, inclusiv locul șoferului) a caror amortizare lunara ce depaseste 1500 lei/luna devine nedeductibila fiscal. Mergi in imobilizari si depisteaza autoturismele. Eu ma folosesc de fisa contului , transfer in excel si imi raman coloanele cu acele valori si calculez . Nu exista un rapot anume de unde sa scoti suma - sau cel putin eu nu stiu.
-
grigorec688
Re: REGISTRU DE EVIDENTA FISCALA - AMORTIZARE FISCALA NEDEDUCTIBILA
Asta am facut deja dar nu se reconciliaza sumele din Registru cu calculele facute de mine pe autoturismele cu codul 2.3.2.1.1. asa cum este si indicatia in manual :"·Pentru imobilizările încadrate pe codul de clasa 2.3.2.1.1., programul va stabili automat, la calculul impozitului, suma nedeductibilă aferentă amortizării care depășește 1500 lei/luna".
Multumesc
Multumesc