implementare baza de date

Retea, baze de date, salvari, restaurari etc.
taraipan stoicac

implementare baza de date

#1 Mesaj de taraipan stoicac »

Buna ziua!

Avem o gestiune intr-un alt program ce fac cu:
1. Ce fac cu furnizorii neachitati?? Ii mai introduc??? Sau nu??? Daca ii introduc, se poate fara sa fac NIR( daca fac NIR se dubleaza stocul la unele produse)
2. Ce fac cu clientii neincasati??? mai introduc??? Sau nu??? Daca ii introduc, cum sa nu imi scada stocul??

Va multumesc pentru ajutor

balazse

Re: implementare baza de date

#2 Mesaj de balazse »

Le introduci cu o data anterioara "luna de incepere a folosirii programului" de la "preluare date contabil...", in acest caz nu se va genera nota contabila, dar vor aparea in situatie furnizori/clienti.

sandum563

#3 Mesaj de sandum563 »

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema:
La preluare solduri societate nou creata am un avans la furnizor in 4091. Cum este corect sa-i creez analiticul astfel incat sa-l vad si in situatiile clienti-furnizori? Am incercat sa-l introduc de la iesiri cu o data anterioara preluarii cum am facut si cu analiticele de la ct 461 dar nu a mers. Analiticul de la 4091 trebuie sa fie in corelatie cu cel de la 401 pt acelasi furnizor?
Multumesc!

balazse

#4 Mesaj de balazse »

In situatie furnizori vezi doar facturile neplatite/neincasate.
Pentru avans iti creezi un analtic pentru fiecare furnizori/clienti (ar fi optim sa folosesti analiticul de la 401/4111 pentru a putea identicia mai usor partenerul, precum si la inregistrare ai o cheie de siguranta) si doar din fisa contului poti vedea ce s-a facturat ca si avans.

Scrie răspuns