baza calcul concedii de odihna
-
baza calcul concedii de odihna
am o problema la calcul co la luna aprilie...baza de calcul este 1 luna si nu 3 luni cum este corect
stie cineva care sa fie problema?
nu ma prind
stie cineva care sa fie problema?
nu ma prind
Re: baza calcul concedii de odihna
Bine ai venit pe forum!
Baza de calcul este media pe ultimele 3 luni, dar daca acea medie este mai mica decat media pe luna curente sa utilizeaza media din luna curenta.
Ar trebui sa ne dai un exemplu clar, nu doar asa general.
Baza de calcul este media pe ultimele 3 luni, dar daca acea medie este mai mica decat media pe luna curente sa utilizeaza media din luna curenta.
Ar trebui sa ne dai un exemplu clar, nu doar asa general.
-
buna dimineata..
si eu am problema cu concedii medicale.
Conform contractului colectiv de munca in care un salariat avand concediu de odihna beneficiaza de salariul brut pe ultimile trei luni/ nr de zile.
un ex
Un angajat are salar de incadrare 700 lei,dar a realizat dupa norma 1000-1100 lei/luna.
IN acest caz ar fi de mare folos acest lucru sa nu se faca manual media a 3 luni de salar.
sau un alt ex.
salar de incadrare 420 lei(4 ore),dar dupa norma face un castig de 1200 lei.
Daca lasam programul sa calculeze,atunci nu va face media a celor trei luni si va da mai purin
si eu am problema cu concedii medicale.
Conform contractului colectiv de munca in care un salariat avand concediu de odihna beneficiaza de salariul brut pe ultimile trei luni/ nr de zile.
un ex
Un angajat are salar de incadrare 700 lei,dar a realizat dupa norma 1000-1100 lei/luna.
IN acest caz ar fi de mare folos acest lucru sa nu se faca manual media a 3 luni de salar.
sau un alt ex.
salar de incadrare 420 lei(4 ore),dar dupa norma face un castig de 1200 lei.
Daca lasam programul sa calculeze,atunci nu va face media a celor trei luni si va da mai purin
Citiți codul muncii. SAGA procedează exact cum scrie în codul muncii.
Mai mult, contractul colectiv de muncă nu are nimic de-a face cu indemnizația de concediu de odihnă, iar în calculul indemnizației nu se ia în considerare salariul brut.
Și hotărâți-vă: aveți o problemă cu concediile medicale și vorbiți de cele de odihnă
Mai mult, contractul colectiv de muncă nu are nimic de-a face cu indemnizația de concediu de odihnă, iar în calculul indemnizației nu se ia în considerare salariul brut.
Și hotărâți-vă: aveți o problemă cu concediile medicale și vorbiți de cele de odihnă

nan sajtim508 scrie:si eu am problema cu concedii medicale.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
-
d-l Tomac....aveti dreptate..
N-am fost atent, era vorba de concedii de odihna.
cititi va rog ':
ART.59
(1) Pe durata concediului de odihna, salariatii vor primi o indemnizatie ce reprezinta media zilnica a veniturilor din ultimele trei luni anterioare lunii in care este efectuat concediul, multiplicata cu numarul de zile de concediu.
2) Indemnizatia de concediu nu poate fi mai mica decat salariul de baza, indemnizatiile si sporurile cu caracter permanent cuvenite pentru perioada respectiva, prevazute in contractul colectiv de munca si in contractul individual de munca luate impreuna, corespunzator numarului de zile de concediu.
ce parere aveti?
N-am fost atent, era vorba de concedii de odihna.
cititi va rog ':
ART.59
(1) Pe durata concediului de odihna, salariatii vor primi o indemnizatie ce reprezinta media zilnica a veniturilor din ultimele trei luni anterioare lunii in care este efectuat concediul, multiplicata cu numarul de zile de concediu.
2) Indemnizatia de concediu nu poate fi mai mica decat salariul de baza, indemnizatiile si sporurile cu caracter permanent cuvenite pentru perioada respectiva, prevazute in contractul colectiv de munca si in contractul individual de munca luate impreuna, corespunzator numarului de zile de concediu.
ce parere aveti?
Parerea mea este ca ai gresit articolul, precum textul este cam diferit de cel existent:
https://docs.google.com/document/pub?id ... 7qVy64zRzU
Citeste aici Codul Muncii actualizat:CAPITOLUL III
Concediile
SECŢIUNEA 1
Concediul de odihnă anual şi alte concedii ale salariaţilor
Art. 150. - (1) Pentru perioada concediului de odihnă salariatul beneficiază de o indemnizaţie de concediu, care nu poate fi mai mică decât salariul de bază, indemnizaţiile şi sporurile cu caracter permanent cuvenite pentru perioada respectivă, prevăzute în contractul individual de muncă.
(2) Indemnizaţia de concediu de odihnă reprezintă media zilnică a drepturilor salariale prevăzute la alin. (1) din ultimele 3 luni anterioare celei în care este efectuat concediul, multiplicată cu numărul de zile de concediu.
https://docs.google.com/document/pub?id ... 7qVy64zRzU
-
am inteles...multumesc
dar legat de program.....in sectiunea concedii medicale am o problema.
O persoana a avut concediu medical cu cod 01, dar din data de 09.02.2012 a primit cu un alt cod,14(neoplazi, Sida) cu 100%.
Din februarie nu mai calculeaza zile baza...venit brut etc..
nu stiu din ce cauza, sau asa e logic?
dar legat de program.....in sectiunea concedii medicale am o problema.
O persoana a avut concediu medical cu cod 01, dar din data de 09.02.2012 a primit cu un alt cod,14(neoplazi, Sida) cu 100%.
Din februarie nu mai calculeaza zile baza...venit brut etc..
nu stiu din ce cauza, sau asa e logic?
Cum adica nu mai calculeaza zile si baza?
E un alt concediu. Inițial. Și de aceea se recalculează baza de calcul. Dar, programul nu are de unde să știe asta. Așa că veți determina zilele și baza de calcul, manual.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
De aceea ar fi bine ca la "concedii medicale" sa se introduca chiar la inceput o coloana unde s-ar putea alege intre "I - inaitial" si "C - continuare", iar cel predefinit sa fie "I", astfel programul ar stii care este initial si care este continuare.
1.O salariata a avut in luna aprilie 4 zile CO si in mai 2 zile Co, dupa care a intrat in concediu medical. Dupa concediu medical a luat iar CO. Cum influenteaza CM baza de calcul pt CO, intra in cele 3 luni sau ma duc 3 luni anterior concediului medical? Programul a facut salariu de baza pe 3 luni/60 zile, desi au fost mai multe zile lucratoare.
Eu sunt multumita de program, stiu din experienta ca niciunul nu este perfect, cat de mult ar costa, nu vreau insa sa trec cu vederea ceva, sa-mi scape ceva, iar apoi sa raspund.
Sunt nelamurita asupra nr. de zile, la cate impart.
2. Salariata va intra in concediu de sarcina si lauzie iar apoi crestere copil, deci numarul zilelor de concediu de odihna pe 2012 va fi proportional cu perioada lucrata, asa-i?
Multumesc tuturor participantilor si celor care intretin acest forum, periodic ma mai uit , pur si simplu sa vad cu ce se mai confrunta colegii, iar cand am cate o speta ce se abate de la uzual, e un sprijin.
Multumesc anticipat
Eu sunt multumita de program, stiu din experienta ca niciunul nu este perfect, cat de mult ar costa, nu vreau insa sa trec cu vederea ceva, sa-mi scape ceva, iar apoi sa raspund.
Sunt nelamurita asupra nr. de zile, la cate impart.
2. Salariata va intra in concediu de sarcina si lauzie iar apoi crestere copil, deci numarul zilelor de concediu de odihna pe 2012 va fi proportional cu perioada lucrata, asa-i?
Multumesc tuturor participantilor si celor care intretin acest forum, periodic ma mai uit , pur si simplu sa vad cu ce se mai confrunta colegii, iar cand am cate o speta ce se abate de la uzual, e un sprijin.
Multumesc anticipat
1. Se calculeaza ca media zilelor lucrate, precum salariul de incadrare (plus "indemnizatiile" permanente) pe ultimele 3 luni, dar nu mai putin decat media pentru luna in curs. Daca ne-ai da un exemplu concret de calcul am putea sa ne dam cu parerea daca este corect sau nu.
2. Exact. Totusi ar fi bine sa le efectueze inainte de a intra in concediu medical, altfel la plecarea in ingrijire copil il va trebui sa le platesti si ii mai greu la D.112.
2. Exact. Totusi ar fi bine sa le efectueze inainte de a intra in concediu medical, altfel la plecarea in ingrijire copil il va trebui sa le platesti si ii mai greu la D.112.
Multumesc foarte mult
Expresia face diferenta "luna in curs" fata de "perioada respectiva" cf.Art. 150. - (1), si prin care eu ma raportam la nr. zile in cele 3 luni si nu media din luna in curs(pt a nu fi sub).
Multumesc inca odata si multa sanatate
Expresia face diferenta "luna in curs" fata de "perioada respectiva" cf.Art. 150. - (1), si prin care eu ma raportam la nr. zile in cele 3 luni si nu media din luna in curs(pt a nu fi sub).
Multumesc inca odata si multa sanatate
Am mentionat de "luna in curs", deoarece din cauza ca i fost in concediu de odihna nu poti sa ai salariul brut sub salariul de incadrare.
Buna ziua. Am urmatorul caz: Co 10 zile in august. Baza de calcul:
-mai brut(acelasi cu salariul din CIM)1712/21 zile
iunie 1712/21 zile
iulie 1579/(11 zile lucrate+10 medical.
media: 5003/63= 79.41* 10 zile CO=794???
sau: mai 1712/21
iunie 1712/21
iulie 1712/21 (sal de baza cf cim)
media: 5136/63= 81.52* 10 zile CO= 815??/?/
-mai brut(acelasi cu salariul din CIM)1712/21 zile
iunie 1712/21 zile
iulie 1579/(11 zile lucrate+10 medical.
media: 5003/63= 79.41* 10 zile CO=794???
sau: mai 1712/21
iunie 1712/21
iulie 1712/21 (sal de baza cf cim)
media: 5136/63= 81.52* 10 zile CO= 815??/?/