lucrari pentru societate
-
lucrari pentru societate
Buna ziua,
Am facut niste lucrari pentru societatea noastra, o instalatie de aer pentru un compressor, si o copertina.
Cum o inregistrez??
Am facut niste lucrari pentru societatea noastra, o instalatie de aer pentru un compressor, si o copertina.
Cum o inregistrez??
Re: lucrari pentru societate
Bine ai venit pe forum!
Cum adica ai facut tu niste lucrari? Unitatea a cumparat anumite produse si s-a creat ceva nou/modernizat un echipament?
Cum adica ai facut tu niste lucrari? Unitatea a cumparat anumite produse si s-a creat ceva nou/modernizat un echipament?
-
Exact. Unitatea a cumparat niste materiale si a facut respectivele lucrari.
- fagarasa176
Ce valoare finala au cele doua lucrari?
Stiu ca sunt prost, dar cand ma uit in jur prind curaj!
-
La instalatia de aer am facut un deviz in care am pus si valoarea materialelor si manopera si valoarea este de 2080 lei, iar copertina este de 880 lei.
Mai am in lucru o masina de debitat cu plasma pentru care s-au cumparat materiale si si valoarea materialelor este deja de 9000 lei.
Multumesc frumos.
PS. Lucrarile s-au intins pe cateva luni pana la finalizare.
Mai am in lucru o masina de debitat cu plasma pentru care s-au cumparat materiale si si valoarea materialelor este deja de 9000 lei.
Multumesc frumos.
PS. Lucrarile s-au intins pe cateva luni pana la finalizare.
Valoare manoperei si a materialelor, pentru instalatia de aer conditionat, o adaogi la valoare compresorului si rezulta o imobilizare. Valoarea lucrarilor si a consumului de materiale, le treci pe venituri din productia de imobilizari coroporale.
In cazul copertinei, pentru ca valoarea este sub 2500 lei, valoarea lucrarilor si a meterialelor le treci pe venituri, inregistrezi receptia obiectului de inventar, pe care-l dai in consum.
Pentru cheltuielile generate de masina de debitat cu plasma, valoare cheltuielilor le preiei prin venituri din productia de imobilizari corporale, in corespondenta cu contul de imobilizari corporale in curs. La sfarsitul lucrarilor o sa inregistrezi receptia imobilizarii.
In cazul copertinei, pentru ca valoarea este sub 2500 lei, valoarea lucrarilor si a meterialelor le treci pe venituri, inregistrezi receptia obiectului de inventar, pe care-l dai in consum.
Pentru cheltuielile generate de masina de debitat cu plasma, valoare cheltuielilor le preiei prin venituri din productia de imobilizari corporale, in corespondenta cu contul de imobilizari corporale in curs. La sfarsitul lucrarilor o sa inregistrezi receptia imobilizarii.
- fagarasa176
Cred ca vrei sa fii tras de urechii nu?pinteae scrie:In cazul copertinei, pentru ca valoarea este sub 2500 lei, valoarea lucrarilor si a meterialelor le treci pe venituri, inregistrezi receptia obiectului de inventar, pe care-l dai in consum.

Asa cum am patit eu

http://www.sagasoft.ro/forum/viewtopic. ... ri#p148678
http://www.sagasoft.ro/forum/viewtopic. ... ix#p146157
Stiu ca sunt prost, dar cand ma uit in jur prind curaj!
-
Multumesc pentru raspunsurile anterioare.
Mai am o intrebare:
S-au vopsit masinile societatii de catre angajatii nostril.
Deci am cumparat materialele si s-au vopsit 2 masini, in total cam 500 lei fiecare masina.
Care e monografia contabila?
Mai am o intrebare:
S-au vopsit masinile societatii de catre angajatii nostril.
Deci am cumparat materialele si s-au vopsit 2 masini, in total cam 500 lei fiecare masina.
Care e monografia contabila?
- fagarasa176
-
Si exista corelatia 611=302?????, pentru ca am consumat material din stoc.
Sau tb sa merg sa facturi si sa pun direct 611=401???
Multumesc!
Sau tb sa merg sa facturi si sa pun direct 611=401???
Multumesc!
1.
GRUPA 61 "CHELTUIELI CU SERVICIILE EXECUTATE DE TERTI"
Contul 611 "Cheltuieli cu întretinerea si reparatiile"
Cu ajutorul acestui cont se tine evidenta cheltuielilor cu întretinerea si reparatiile executate de terti.
2.
Daca au fost receptionate in contul 302 musai sa "iasa" prin contul 602 (doc jus Bonul de consum).
GRUPA 61 "CHELTUIELI CU SERVICIILE EXECUTATE DE TERTI"
Contul 611 "Cheltuieli cu întretinerea si reparatiile"
Cu ajutorul acestui cont se tine evidenta cheltuielilor cu întretinerea si reparatiile executate de terti.
2.
Daca au fost receptionate in contul 302 musai sa "iasa" prin contul 602 (doc jus Bonul de consum).