Buna ziua,
Am marea rugaminte sa ma ajutati si pe mine cu inregistrarea contabila a achizitiei unui teren cu vegetatie forestiera de la o persoana fizica, pe baza unui contract de vanzare-cumparare, padurea urmand sa fie exploatata de societatea care a cumparat terenul.
Ma gandeam ca achizitia se inregistreaza normal, ca orice achizitie de teren, cu analitic distinct, dar nu stiu cu padurea cum fac.
Va rog mult sa ma luminati!
Cu stima,
Diana Soare
Achizitie teren
Re: Achizitie teren
Pentru a înregistra separat pădurea, aceasta trebuie să fie evaluată, să aibă o valoare. Dacă în contractul de vânzare cumpărare e înscrisă și aceasta, ca suprafață sau cantitate și cu un preț distinct atunci o puteți înregistra. Altfel nu o veți putea înregistra la data contractului.
Dacă pădurea nu este cuprinsă în contract atunci înregistrați doar terenul 2111=404.
Ulterior în baza unei evaluări a pădurii o veți putea înregistra și pe aceasta. Pe stocuri dacă aceasta va fi exploatată. Dar din ceea ce știu eu, exploatarea nu se poate face direct ci doar după ce e luată în evidență la un ocol silvic acesta fiind cel ce se va ocupa de gestionarea masei lemnoase.
Dacă pădurea nu este cuprinsă în contract atunci înregistrați doar terenul 2111=404.
Ulterior în baza unei evaluări a pădurii o veți putea înregistra și pe aceasta. Pe stocuri dacă aceasta va fi exploatată. Dar din ceea ce știu eu, exploatarea nu se poate face direct ci doar după ce e luată în evidență la un ocol silvic acesta fiind cel ce se va ocupa de gestionarea masei lemnoase.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.