Concedierea un angajat-e urgent, va rog!

popad70

Concedierea un angajat-e urgent, va rog!

#1 Mesaj de popad70 »

Va rog sa-mi spuneti si mie cum pot concedia un angajat care nu-si indeplineste sarcinile de serviciu ?
Ce documente sunt necesare in acest caz?
Multumesc mult!

balazse

Re: Concedierea un angajat-e urgent, va rog!

#2 Mesaj de balazse »

Inca este in perioada de proba? Totusi din ce pdvd nu isi indeplineste sarcinile (vine la servici si refuza sa lucreze)?

popad70

#3 Mesaj de popad70 »

Nu este in perioada de proba.
Astazi m-a sunat patronul sa-mi spuna ca vrea sa concedieze o angajata ca nu este multumit de modul in care se achita de sarcini (lucreaza in domeniul alimentatiei publice)
L-am intrebat ce face sau mai bine ce nu face?
Foarte iritat, mi-a zis ca nu e multumit de ea si pace si ca vrea s-o dea afara. Cand i-am spus ca nu e chiar asa de simplu sa concediezi pe cineva si ca se poate lasa cu chemare in instanta, s-a evervat: adica ce? el nu poate s-o dea afara daca nu e multumit de modul in care isi face treaba?
Asa ca nu stiu cum sa procedez. Nu am mai facut acte pentru concedierea din vina angajatului si de aceea am apelat la ajutorul dvs.
Multumesc!

balazse

#4 Mesaj de balazse »

Ii un pic mai dificil sa concediezi pe cineva, adica trebuie sa ai o baza si nu doar un moft.
Avand in vedere functia si sarcinile ii un pic mai greu, citeste Codul Munci la art.61-64. Poate prin abateri disciplinare l-ar putea concedia, dar si atunci din cate stiu trebuie sa fie avertizata in scris, la a doua avertizare sa diminuneaza salariul si doar dupa aceea se dispune desfacerea contractului. Dar este posibil sa gresesc, deoarece n-am avut asemenea caz.

mirescud168

#5 Mesaj de mirescud168 »

Buna ziua !
Am o situatie asemanatoare. Sunt 3 angajati cu acelasi COR, iar administratorul vrea sa renunte la unul anume dintre ei.S-ar putea aplica art. 65 din CM si sa fie desfiintat postul pe care il ocupa persoana respectiva ? Mentionez ca locul desfasurarii activitatii este acelasi pentru toti, iar la evaluarile pentru anul din urma au obtinut aceleasi calificative.

Multumesc !

herganiec

#6 Mesaj de herganiec »

da se poate cu desfiintarea postului.
“Cea mai valoroasă parte a unui om nu este mintea plină de cunoștințe, ci inima plină de iubire, urechea pregătită să asculte și mâna dispusă să ajute.”

Scrie răspuns