factura cazare externa

gasparg511

factura cazare externa

#1 Mesaj de gasparg511 »

Buna ziua!

Am 2 nelamuriri:

1. Cand introduc o factura de cazare externa, la tip aleg E?
2. Un angajat plecat in delegatie in tara, aduce o factura cheltuieli cu masa in valoare de 61 lei. Este deductibila intreaga suma, sau doar 32,5 lei, cat ar primii diurna?

Multumesc

herganiec

Re: factura cazare externa

#2 Mesaj de herganiec »

diurna e diurna (face ce vrea cu ea).. nu are a face cu factura. Daca doriti o decontati si asta(daca e pe firma) daca nu .. nu.. ca i-ati dat diurna.
“Cea mai valoroasă parte a unui om nu este mintea plină de cunoștințe, ci inima plină de iubire, urechea pregătită să asculte și mâna dispusă să ajute.”

gasparg511

#3 Mesaj de gasparg511 »

Nedumerirea mea de la intrebarea a 2-a, provine de la art 55 alin (4) punctul g) din Codul Fiscal:

(4)Următoarele sume nu sunt incluse în veniturile salariale şi nu sunt impozabile, în înţelesul impozitului pe venit:

g)indemnizaţiile şi orice alte sume de aceeaşi natură, primite de salariaţi, pe perioada delegării şi detaşării în altă localitate, în ţară şi în străinătate, în interesul serviciului, în limita a de 2,5 ori nivelul legal stabilit prin hotărâre a Guvernului pentru personalul din instituţiile publice, precum şi cele primite pentru acoperirea cheltuielilor de transport şi cazare

Sintagma "orice alte sume de aceeasi natura" nu cuprinde si cheltuielile cu masa?

herganiec

#4 Mesaj de herganiec »

nu, nu cuprinde.
“Cea mai valoroasă parte a unui om nu este mintea plină de cunoștințe, ci inima plină de iubire, urechea pregătită să asculte și mâna dispusă să ajute.”

Scrie răspuns