-am solicitat iesirea din sistemul TVA la incasare incepand cu 01.04.2014,cand au mai ramas in sold 401 facturi neachitate.
-poate sa-mi spuna cineva pe ce rand din D300/trim 2 trebuiau inregistrate sumele aferente platilor efectuate catre furnizorii ramasi neachitati la 01.04.2014.Eu le-am trecut pe randul 22 (fiind singurele sume din D300)si am fost somata de ANAF sa depun D394-de unde deduc ca trebuiau evidentiate pe alt rand-
-multumesc
TVA la incasare
Re: TVA la incasare
D.300 nu are corelatie cu D.394.
Este posibil sa nu fii trecut in D.394 niste facturi din luna respectiva, nu doar atunci se declara cand sunt platite, ci cand au fost emise.
Nu faci din program declaratiile?
Este posibil sa nu fii trecut in D.394 niste facturi din luna respectiva, nu doar atunci se declara cand sunt platite, ci cand au fost emise.
Nu faci din program declaratiile?
-da,ptr platitorii de TVA la incasare D300 nu este corelata cu D394,dar eu acum iesind din acest sistem logic este ca daca am declarat akizitii in trim 2(care avand TVA nu pot fi decat de la PJ ) se presupune ca trebuia sa am operatiuni si ptr D394...,eu nu am intocmit-o,neavand facturi ptr akizitii aferente trim 2.
-poate trebuiau trecute sumele pe un rand de regularizari-ceva de genul-sa se vada ca nu sant aferente trim respectiv,o sa-i intreb...multumesc
-poate trebuiau trecute sumele pe un rand de regularizari-ceva de genul-sa se vada ca nu sant aferente trim respectiv,o sa-i intreb...multumesc
Este posibil ca in trimestrul II ai achitat/incasat facturi din perioada cu TVA la incasare astfel nu ai D.394, dar ai sume in D.300.
De ce sa le treci pe regularizari?
La rd.22/23 trebuia sa-ti apara acele facturi achitate.
De ce sa le treci pe regularizari?
La rd.22/23 trebuia sa-ti apara acele facturi achitate.
off topic:donderam scrie:...am declarat akizitii ...
Donderam, nu mi-o lua în nume de rău, te rog, dar niciodată nu am să înţeleg de ce apelăm la cuvinte din afara limbii române!Cuvântul ăsta nu este, să zicem, nici măcar prescurtare la ceva!

O să mor de inimă rea...într-o zi, din cauza asta!
Septimiu, mută-mi remarca de aici, ştii tu unde...

Ultima oară modificat Joi Aug 28, 2014 2:28 pm de către ferenta, modificat de 2 ori în total.
Norocul este ceea ce are loc atunci când pregătirea se întâlnește cu șansa!
- fagarasa176
@F aici se vede unfluenta "cărţii peste faţă" 

Stiu ca sunt prost, dar cand ma uit in jur prind curaj!